Op 9 augustus is Dropje bevallen, en bracht zij haar laatste nestje ter wereld. Aan Newfypapa Hummer was het de eer om haar deze laatste mooie nestperiode te bezorgen! Daarom op de eerste plaats een woord van dank aan Hummers eigenaren Joke en Ger, die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt. Een kort verslag van een heftige dag en nacht...

Gedurende de dag was Drop al heel licht hijgerig, hetgeen betekende dat er licht onsluitingsweeën op gang kwamen. Heel af en toe liep ze even haar werpkist in om er gewoon even te gaan zitten of te kijken. Erg snel leek het allemaal niet te gaan, en bekend is dan ook dat deze fase wel een tot anderhalve dag kon gaan duren.

Voorheen, bij Dropjes andere nesten, verliep het dan zo dat het hijgen steeds erger werd en zij uiteindelijk haar werpkist ging "verbouwen" tot een (on)geordende hoop lakens en dekentjes, aangevuld met zelf verworven handdoeken en pluche knuffels, waarop zij dan uiteindelijk wilde gaan zitten persen. Foto en filmmateriaal was er van deze "akties" in haar vorige puppydagboeken. Ik was dus voorbreid op een aantal vaste gewoonten, en dacht aan de hand daarvan nauwkeurig te kunnen voorspellen hoe ver ze zou zijn.

Maar deze keer liep het anders! Net als haar eigen moeder Freija vertoonde ze nauwelijks hijggedrag vooraf, en begon ze al heel snel de eerste drukweeën te vertonen. Op zich geen probleem, want ik zit er toch continue met de neus bovenop en geen enkele a.s. moederhond blijft hier in de laatste dagen van haar dracht langer alleen dan een tioletbezoek duurt! Maar omdat het ook pas dag 60 van haar dracht was, en Dropje ook bij het grotere eerste nest van haar en Milos toch op dag 62 pas beviel, kwam het allemaal net even wat eerder dan het naar mijn idee zou gaan, en kreeg ik ook niet meer de kans om onze PC/tafel te verhuizen naar de werpkist. Helaas kon ik dus niet ter plekke updaten. Aan de andere kant maar goed ook, want anders hadden jullie de laatste uren die de twee laatste zwarte teefjes in beslag namen, en de tijd die daarna de operatie van de keizersnee kostte, jezelf vast veel meer zorgen gemaakt dan je nu deed! Zo vlot als de bevalling begon en vorderde tot en met de 5e pup, zo langdurig werd het laatste deel hiervan. Maar het resultaat is eender: Een prachtig nest kleine Dropjes em Hummertjes, die binnen ons gezin tijdens de dracht al waren omgedoopt tot Hopjes en Drummertjes.

Een fotoverslag hier beneden. Ik wens jullie veel plezier met het kijken naar de geboortefoto's tot aan de keizersnee. Vanaf het moment dat bleek dat het allemaal niet meer zo goed verliep heb ik geen foto's meer gemaakt, het belang van rust voor Drop en de spanning voor ons was daarvoor net even te groot. Uiteraard stuur ik iedereen die een pup uit dit nestje verwacht de nestfoto's ook wekelijks toe via de email, zodat jullie straks het hele "verhaal" van jullie pup compleet hebben. Nu gaan we verder in "week 33". Nena's dracht zal tussen de regels door nog verder gevolgd kunnen worden. Veel plezier!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 En dan liggen daar uiteindelijk 6 prachtige Newfymeisjes en 2 stoere Newfyknapen bij hun trotse mama aan de borst...

 

 

all rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004 -2015