18 september,

Zeven weken oud vandaag! 

En vanmorgen moesten onze pups alweer vroeg naar binnen. Het begon zachtjes te regenen, en al is het niet koud, ze mogen van mij dan toch niet naar buiten. Dit alles gebeurd nu al een poosje onder LUID protest! Hun vaste patroon is ook wel een beetje van slag, want iedere morgen hadden we goed weer, gingen de deuren open en konden ze lekker buiten spelen. Na het ontbijt en ons eigen ontbijt mochten ze dan naar hun  puppyspeelplaats. Voor nu dus nog even huisarrest... valt een beetje voor ze tegen en hopelijk klaart het vanmiddag een beetje op en kunnen ze weer lekker naar buiten! Nu dan een foto van onze protesterende babyberen... wat een enorm geluid kunnen ze al met zijn alle produceren!

 

 

19 september,

Gisteren was het echt een baaldag voor de pups. Want wat hadden ze er de pé in dat ze het grootste deel van de dag binnen moesten blijven. Tussendoor mochten ze we even naar buiten om een frisse neus te halen, even te spelen en hun plasjes en poepjes te maken. En BLIJ dat ze waren als ze in de regen mochten staan! Echt newfs! Gelukkig werd het in de loop van de dag voor wat langere tijd droog. Voor vandaag enkele "regen" foto's. Natte Newfy's...blije Newfy's!  Tja, nat zijn is geen straf voor ze, en dit beeld zullen jullie in de toekomst vast vaker van je pup zien. 

Tot morgen!

 

20 september,

Heerlijk, het was weer een droge dag gisteren! Iedereen heeft er weer van kunnen genieten... groot en klein! En na het eten en spelen kunnen ze ook weer lekker buiten slapen. En wat zijn ze dan tevreden... :-)

 

21 september,

Gisteren hebben onze Ollekes kennis gemaakt met de grote hondenspeelplaats! Ze zijn voor de duvel niet bang... want voordat ik binnen mijn fototoestel gehaald had waren ze al op de speelplaats aan het verkennen! De andere honden zaten even veilig achter het hek, maar ze hebben wel neus aan neus kennis kunnen maken. Ze vonden het geweldig en hebben heerlijk gerend en gespeeld. Het langsrazende vrachtverkeer hadden ze niet eens in de gaten! Alles was leuk. 

Voor vandaag enkele foto's, misschien heb ik later nog even de gelegenheid om een filmpje in elkaar te knutselen, maar voor vanavond zal ik daarvoor zeker niet in de gelegenheid komen, want vandaag zien we (bijna) alle baasjes weer voor de vachtverzorging! Wij zijn er bijna klaar voor... en Bouke staat al te popelen! Rijd voorzichtig allemaal, en tot strakjes!

 

22 september,

Gisteren was er weer volop visite! 

Voor zover de reutjes weet iedereen nu welke pup men krijgt. En ik geloof dat iedereen heel gelukkig is met hoe de keuze is uitgevallen. Mijn gevoel is er in ieder geval heel positief over! Voor onze puppyouders heb ik gisteren dus een workshop vachtverzorging verzorgd. En het was wederom Bouke's "feestje". Hij mocht weer de vrijwilliger zijn op de trimtafel. Hij geniet van alle aandacht en bovenal van het applaus dat hij na afloop van onze puppyouders krijgt. Het was weer een hele gezellige middag, en wat hebben wij genoten van het enthousiasme van de puppybaasjes en de genegenheid die zij vandaag (bijna allen) dan eindelijk aan hun EIGEN pupje konden tonen! Enkel bij de bruine teefjes is de keuze nog niet gemaakt. Dat gebeurt volgende week. Vandaag komt de NNFC nestinventarisatie en komen de baasjes van een nestbroer van Jamiro en Janis nog even puppysnuffelen. We kijken ernaar uit, Cees en Coby. Heel leuk om jullie vanmiddag weer te zien!

 

23 september,

Gisteren hebben de pupjes (en wij) weer een drukke dag gehad. We begonnen de dag met een kambeurtje voor iedere pup. Intussen zijn ze dat allemaal al goed gewend, en ze laten zich allemaal al heel goed kammen en borstelen. Zoals gezegd raad ik alle puppyouders dan ook aan om dit zo voort te zetten, en jullie pup straks dagelijks aan een (eenvoudig en kort) borstel en kambeurtje te onderwerpen. Tegen de middag waren allen uitgeslapen en na de lunch is er nog even heerlijk buiten gespeeld. Daarna leek het erop dat het flink zou gaan regenen en heb ik alle pupjes toch maar naar binnen gehaald. Rond de klok van 2 uur kwamen de dames van de NNFC voor de nestinventarisatie, en na de koffie is iedere pup grondig onder de loep genomen. Voor mij was het natuurlijk wel al bekend, maar het was toch weer heel fijn om te horen te krijgen dat al onze babyberen zonder foutjes en gebreken zijn. En natuurlijk ook heel leuk om dit in individuele nestinventarisatie verslagen te krijgen. Uiteraard krijgen jullie allemaal het verslag van jullie eigen pup mee naar huis! De dames waren juist weg toen onze volgende visite langs kwam. Cees en Coby , hele goede Newfyvrienden van ons, zijn op de koffie geweest en hebben daarmee ook nog even een blik op de Ollekes kunnen werpen. Bedankt voor jullie gezelligheid Cees en Coby, en nogmaals voor jullie leuks en lekkers voor de hondjes.

Tot morgen!

 

24 september,

En dan zijn we gekomen aan de laatste dag van de nestperiode van onze Ollekes!

Morgen wordt ons grut 8 weken oud, en vanaf het weekeinde gaan we één voor één afscheid nemen van onze pups. Dit zal vreemd zijn... want de hele zomer lang stond in het teken van niet of amper slapen, héél veel viste en héél weinig tijd voor onszelf en ons gezin. We zijn er volledig voor gegáán... mama Olleke niet op zijn minst! Want wat was ze een fantastisch moedertje. En nog altijd! Ik ben wel gewend van onze teven dat zij goed melk geven en goed moederen, maar Ololeke springt er toch wel nog een tikje hoger bovenuit. We zijn reuze trots op haar, en hebben met volle teuegen genoten van haar liefdevolle, zeer toegewijde maar vaak ook grappige en soms zelfs komische taferelen omtrent de zorg voor haar pups. Het was geweldig! Mede ook dankzij jullie als puppyouders. Ook jullie wil ik bedanken voor jullie interesse en gezellige bezoekjes. En niet te vergeten jullie aanwezigheid en hulp bij het uitstapje en de vachtverzorging. 

En dan komt er dus ook een einde aan ons puppydagboek. Vandaag met nogmaals een aantal foto's van hun momentjes gisteren op de grote hondenspeelplaats. Morgen volgt als laatste nog met het invullen van de 8 weken gewichtentabel.

 

Morgen als laatste nog een gewichtentabel update... en dan sluit ik ons dagboekje af.

Tot een volgend Turfhoeve-puppydagboek!

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004-2014

 

Free counter and web stats