11 september,

Onze Ollekes zijn vandaag 6 weken, en we starten alweer op een nieuwe pagina! Heel veel plezier met het volgen van onze pupjes in hun voorlaatste week. Wat vliegt de tijd, wat vliegt de tijd... we gaan al een beetje aftellen!

Mama Olleke is nog altijd het bezorgde zeer toegewijde moedertje. Voor ons is het intussen gewoon, maar toch eigenlijk wel het vernoemen in ons dagboekje waard hoe lief zij voor haar kindertjes zorgt. Ieder dag opnieuw genieten wij van hoe zij haar pupjes hun speeltjes "na brengt". Als ze vanuit hun kamerkenneltje naar de puppyspeelplaats gaan worden de speeltjes van haar pupjes een voor een naar beneden gedragen, tot ze de (voor Olleke?) meest favoriete speeltjes bij zich hebben liggen. Menigeen die hier op bezoek was is al getuige van dit tafereel geweest J Nu, zo rond de leeftijd van 6 weken begint het spelen soms al wat serieuzer vormen aan te nemen, en als het Olleke wat te hard lijkt te gaan komt zij heel subtiel tussenbeide. We hebben al verschillende keren mogen vernemen dat zij haar snoet tussen de op dat moment kibbelende pupjes drukt en met een kleine "zwiep" de een of de ander opzij drukt. Hoe inventief is dat! Nog altijd zoogt zij haar pups, en nog altijd ruimt ze poepjes. Snoetjes en billetjes krijgen met de regelmaat van de klok ook nog altijd een grondige wasbeurt. Kortom, Olleke is het moederschap nog lang niet beu en geeft zich nog altijd voor de volle 100% aan haar kinderen. Ze boffen maar met zo'n moeder...  

 

12 september,

In afwachting van de "chipper" van de Raad van beheer, die gisteren tussen 14.00 uur en 16.00 uur zou komen, verbleven de pups weer even in hun binnenkenneltje en het uitloopje naar buiten. Om half 2 was alles spik en span en waren we er helemaal klaar voor, maar uiteindelijk was ze er exact om 16.00 uur, en waren de pups juist bezig aan een nieuw "speelkwartiertje". Vandaag werden onze pupjes dus niet enkel gechipt, maar nieuw was dan ook de DNA afname. Vanaf (de dekdatum van) 1 juni worden alle rashondenpups in Nederland daaraan onderworpen. Zo wordt er een afstammingscontrole van alle in Nederland geboren nesten rashondenpups uitgevoerd voordat de pupjes hun nest gaan verlaten. Bij onze Newfoundlandertjes was deze DNA afname geen enkel probleem. Zij hebben al wat grotere hoofdjes en genoeg "wang" om het DNA te kunnen afnemen. En ook mama Olleke liet alles braaf en rustig toe. Maar als ik dan hoor hoe dat bij pupjes (en teven!) van andere rassen soms gaat... die zijn niet altijd zo gemakkelijk als Newfy's! We kregen de complimenten over hoe onze mama en haar baby's alles toelieten, en het was dan ook vrij snel gebeurd. Overigens was van papa Kyan al langer een DNA profiel bekend. Onze (dek)reuen hebben dat allen al sinds enkele jaren vanwege de verplichting in sommige buitenlanden bij een dekking. Zoals verwacht gaven de pupjes ook bij het chippen geen kik, en zijn ze heel flink geweest. Nog één enkel "onderdeel" in de komende week (de Nestinventarisatie van de NNFC) en dan zijn onze pupjes klaar om uit te vliegen... Maar zover is het nog niet! We mogen nog even twee weekjes genieten van dit prachtige nestje en hopelijk van nog héél veel mooi weer, want daarover tot dusver zeker geen klagen!  

En dan voor vandaag enkele foto's van gisteren, Ricardo komt uit school.... 

HAPPY PUPPIES!

Tot morgen!

 

13-14 september,

Een hele lange vermoeiende dag vandaag... maar wel enorm de moeite waard!

Vandaag hadden we ingeschreven op de Kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging TNS, die gehouden werd in Heteren. Er waren VIER Turfhoeve-dames ingeschreven. Onze eigen Kimba (Qimberly) en Silke (Quirine), zij stonden ingeschreven in de openklasse, evenals Phinity v.d.Turfhoeve (eig. S.Brouns en F.Hoogstrate) en in de jeugdklasse stond Sjoukje v.d.Turfhoeve (eig. A.Lorijn). Sjoukje werd in haar klasse U2. Een geweldige prestatie voor deze nog zeer jonge newfydame die overigens op de KCM van de rasvereniging (NNFC) eerder dit jaar al BEST PUPPY IN SHOW werd. De openklasse teven werd bezet door een flink aantal kwaliteits teven, zodat we er eigenlijk vanuit gingen dat we met onze nog jonge dametjes Kimba en Silke, die bovendien volledig uit vacht waren, niet zo ver zouden komen. Phinity daarentegen zat geweldig in de vacht en was de blikvanger van de dag! Zij won glansrijk de openklasse, werd vervolgens van alle klassen ( open - jeugd -  tussenklasse - kampioensklasse en veteranenklasse) winnares en BESTE TEEF, en Kimba en Silke werden tevens geselecteerd en kregen een eervolle plaatsing U3 en U4! Wat een prestaties! VIER Turfhoeve dames geplaatst, en in de openklasse waren er van de vier voor plaatsing geselecteerde teven maar liefst DRIE teven van ons/onze fok! Aan het einde van deze lange vermoeiende dag moest Phinity tegen de Beste Reu van de dag strijden voor de titel "Clubwinnaar 2014", een Kampioenstitel die levenslang achter de naam van de hond gevoerd mag worden. Het was voor het publiek en de keurmeester overduidelijk wie de Winnaar(es) ging worden... hoe trots kun je als fokster dan zijn. En hoe mooi is het om je zelfgefokte teef te zien winnen en door haar eigenaren zo uitbundig bedankt te worden voor deze geweldige teef! 

Op naar de Nationale Kampioenstitel met Phinity! Ze is hiermee al dik over de helft!

Foto van de BEST IN SHOW: 

Phinity v.d.Turfhoeve CW'14

v.l.n.r. keurmeester Mevr. N.Timmermans-Kadenko, TNS voorzitter Mevr. A.G.H. v.d.Wal, M.Koning-Hof, eigenaresse van Phinity S.Brouns, en ik A.Bultman als trotse fokster.

Al met al was het een hele zware vermoeiende dag, en daarmee zal ik vandaag misschien niet al te fit zijn. Ik hoop dat ik alles op tijd klaar zal hebben voor jullie komst puppyouders! Maar we hebben enorm zin in vandaag! Tot strakjes allemaal, rijd voorzichtig en we zien jullie om 13.30 uur! 

 

15 september,

Gisteren hadden onze babyberen hun eerste uitstapje!

De reis ging te voet naar een zorginstelling in de buurt, waar ook een klein "dierentuintje" is. De reis met de puppytaxi voerde de pups enkele kilometers langs de drukke weg, waar zij het langsrijdende verkeer nu dan eens van heel dichtbij konden waarnemen. Wat hadden we geluk met het weer! Het was zelfs eventjes een beetje aan de te warme kant toen we op locatie waren, maar gelukkig waren er ook wel wat schaduwplekjes te vinden. De pupjes vonden alles leuk, en zelfs het ritje in de puppytaxi verliep voorspoedig, zonder tegensputteren en zonder gepoept of geplast te hebben. Enkel de waterbak moest het ontgelden. Ik geloof dat alle aanwezige puppyouders hebben genoten van begin tot einde, en het was ook een heel leuk gezicht om iedereen zo met zijn/een pupje bezig te zien. Ook waren er enkele bewoners van het zorgcentrum die van het jonge grut van dichtbij of van een afstandje hebben genoten. Judy mocht vandaag de pups begeleiden! Voor haar de eerste keer, maar ze deed dit zo geweldig leuk dat ze misschien in de toekomst nog wel een keertje mee mag gaan, al of niet als extra "Nanny". 

Voor Bouke was het te ver en te warm, en Milos wilde ik een beetje "sparen", hij heeft al zo enorm veel energie verkwist de afgelopen weken met onze één voor een loops geworden teven. En hij krijgt ieder moment ook nog een "dame" uit het buitenland op bezoek. Het is daarmee een beetje een hectische bedoeling binnen onze hondenroedel op dit moment. Janis heeft dit keer een lange loopsheid en zit nu pas bijna aan haar "juiste" moment, Nena is loops geworden en Kimba's loopsheid lijkt aan haar gedrag te kunnen beoordelen wellicht ook al een beetje zitten te broeien. Tja, tijdens deze periodes is het niet zo praktisch om zowel reuen als teven te hebben. Alles moet momenteel even "gescheiden" worden, en moet even afzonderlijk uitgelaten worden en in een afzonderlijk groepje buiten vertoeven. Dat is even niet anders en de enige manier om rust en orde te handhaven. Pfff... ik zal blij zijn als de hormonale toestand van de roedel weer naar een neutraal niveau gedaald is. 

Maar even terug naar gisteren; Ik wil alle puppyouders hierbij hartelijk bedanken voor hun komst! Zonder jullie aanwezigheid was er geen uitstapje als dit mogelijk geweest. Het was erg gezellig en we hebben na ons uitstapje lekker getafeld en nagepraat. Voor vandaag dan een kleine selectie van een heleboel leuke foto's, die jullie uiteraard weer tijdens de wekelijkse toezending van de nestfoto's weer bijgevoegd krijgen. Om te beginnen een aantal "losse" foto's, en verder een 5-tal collages. 

Veel plezier met het bekijken van de foto's en tot morgen!

 

 

16 september,

Mama Olleke & opa Bouke (ruim 10 jaar oud)!

 Aangezien Olleke (zoals normaal is voor hondenmama's tegen het einde van de nestperiode) nu bijna volledig uit de vacht is mag opa Bouke zondag voor jullie zijn feestelijke medewerking verlenen bij de vachtverzorging! Hij vindt dat altijd geweldig. Tijdens de vorige nestperiode van Tante Jamie en oma Dropje kon hij dat niet vanwege zijn ouderdomskwaaltjes. Maar hiervan is hij weer helemaal hersteld, de knobbel op zijn borst en de wrat op zijn ooglid zijn keurig weg geopereerd. Hij is met zijn ruim 10 jaren nog altijd in topvorm, maar de uitstapjes is teveel voor hem. Na jarenlang de trouwe begeleider van onze pupjes te zijn geweest heeft Milos (en nu dus ook Judy) het stokje overgenomen. Hij zal dat ongetwijfeld missen, en aangezien ik hem zijn feestje toch niet helemaal wil afnemen, zal ik hem zolang dat nog kan toch nog zijn medewerking laten verlenen bij de vachtverzorging! Jullie zullen hem zondag dan ook op de trimtafel mogen verwachten! 

 

17 september,

Vandaag hebben we weer een heleboel gezellige visite gehad. Onze "middagvisite" kwam kennis maken met ons en onze honden en we hopen dat we hen in de toekomst blij kunnen maken met een prachtig pupje van Kimba. Nogmaals bedankt voor jullie gezellige bezoek, jullie enthousiasme en het prachtige bloemenboeket! 

En vanavond kwamen Brigitte en Theo langs om hun keuze bij de zwarte reutjes vast te stellen. Het bleef tussen twee pupjes heel erg moeilijk kiezen, wikken en wegen, maar uiteindelijk is het toch gelukt en stonden ze achter het reutje van hun keuze; meneertje geel die voortaan als "Guus" door het leven zal gaan. Hopelijk ga je vannacht toch goed slapen Brigitte, want je had het zichtbaar moeilijk met een keuze maken uit al die lieve zwarte berenmeneertjes. volgens mij had je ze allemaal wel mee willen nemen! J

Langzaam maar zeker komt het einde van de nestperiode in zicht... Morgen zijn de pups alweer 7 weken oud. We gaan de laatste periode in. En die start morgen op een gloednieuwe pagina. Tot morgen, in "7 weken"!

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004-2014

 

Free counter and web stats