28 augustus,

Vier weken zijn onze pupjes vandaag, en daarmee al op de helft van hun nestperiode!

Tot dusver maakte het niet zoveel uit voor mams en haar kids of het nu droog of regenweer was. Maar nu hopen we vanaf deze week toch weer op wat zomerweer, zodat de pups naar buiten kunnen. Hun "horizon" was met de intrede in hun kamerkenneltje al behoorlijk verbreed, maar als ze deze week eenmaal buiten kunnen gaan spelen zal er opnieuw een hele nieuwe wereld voor ze opengaan. Ze zullen daardoor weer een hele grote sprong vooruit gaan maken in hun ontwikkeling. Voor de a.s. puppybaasjes heel leuk om te zien en te ervaren, maar voor de pupjes is het ook van groot belang dat ze veel en afwisselend bezoek krijgen! Vanaf deze leeftijd gaat de socialisatie volop van start, en we hopen dan ook alle baasjes zeer regelmatig over de vloer te krijgen. Niet alleen is een veelzijdigheid aan visite van belang, maar ook zullen de pupjes hun nieuwe "ouders" straks absoluut gaan herkennen, hetgeen de omschakeling naar hun nieuwe thuis soepeler en rustiger zal doen verlopen. Zowel voor de pups als de nieuwe baasjes is dat heel aangenaam. Maar buiten het belang van regelmatige bezoekjes is het natuurlijk ook ontzettend leuk om je pup wekelijks een bezoekje te kunnen/mogen brengen en hem of haar te zien groeien en ontwikkelen. 

Veel plezier in deze nieuwe levensweek, en tot gauw! 

De eerste stap in de socialisatie is gezet met de verhuizing naar de kamerkennel. Vanuit hier kunnen ze alle huiselijke verkeer meemaken en alles zien wat er in huis zoal gebeurt. Mama Olleke kan d.m.v. het deurtje (met opstapje) vrij in en uit lopen, en houdt nauwlettend haar kindertjes in de gaten. Ze vind het duidelijk erg leuk dat ze nu een goed overzicht heeft over haar pupjes.

 

 

29 augustus,

Gisteren zijn onze Ollekes weer ontwormd en de groeitabel is ook weer bijgewerkt. Uiteraard worden onze baby's ieder dag gewogen, maar de groeitabel in het dagboekje wordt wekelijks ingevuld. Qua groei liggen ze mooi op schema en zijn ze vrijwel even zwaar als de V-tjes, het nestje van Ollekes zus Jamie (Ollanda) met papa Kyan. Ze hebben het dus heel goed gedaan en ondanks hun wat lichtere geboortegewicht weegt het gros een tikje meer als hun neefjes en nichtjes op dezelfde leeftijd.

Morgen zal er voor mij geen mogelijkheid zijn om te updaten. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid pas op zijn vroegst weer zondagavond kunnen gebeuren. Ik wens iedereen dan nu alvast een heel prettig weekeinde toe!

Het ontwormen ging heel gemakkelijk met "Drontal-pap" (Drontal Pup in een schaaltje puppypap)

 

30 augustus,

Vandaag lag het in de planning om Renske naar Parijs te brengen. Zij gaat daar voor een half jaar naartoe om stage te lopen/te werken als Front Office manager in een 5 sterren hotel. Maar helaas... de situatie thuis liet het niet toe, en ik besloot op het allerlaatste moment om toch thuis te blijven. Sandra mocht dus in mijn plaats! Renske, ook hier nogmaals héél veel geluk, succes en vooral ook héél veel plezier in de prachtige wereldstad Parijs, en tot over een half jaar!

Ik heb mij dan thuis vermaakt met "mams en kids", en wat leuke foto's gemaakt die de dag van vandaag in ons dagboekje zullen sieren. Veel kijkplezier en tot morgen!

 31 augustus,

Vandaag stond weer in het teken van heel veel visite. Uit Luxemburg kwam Jean met zijn schoonmoeder om onze berenbaby's te bewonderen. Zij krijgen wederom een bruin newfydametje van ons, en dus krijgt Glenda (Gara) v.d.Turfhoeve er binnenkort een klein "nichtje" bij. Ongetwijfeld zal dit meisje ook met Jean gaan waterwerken. Want dat doet Jean al vele, vele jaren met zijn Newfs. We kijken nu al uit naar prachtige foto's van de kleine Olleke-dochter in het water van Normandië. Jean, het was geweldig om elkaar weer gezien en gesproken te hebben. Tot gauw!

 

En dan hebben onze Ollekes vandaag voor het eerst buiten gespeeld! Zonder enige twijfel of tegen sputteren loepen ze achter mama Olleke aan naar buiten, en hebben ze even een kleine 10 minuutjes buiten vertoeft. daarna stak er een flinke wind op, en gingen ze weer naar binnen. Een uurtje later was het met het mooie weer gedaan, en hebben we vrijwel de hele middag regenbuien gehad. Maar ze hadden hun pleziertje toch even gehad, en na de middagdut was het tijd voor visite. Allemaal weer bedankt voor jullie gezellige bezoekje!

Als laatste voor vandaag nog een filmpje van Xilla, zij heeft op dag 29 van haar prille leventje haar HIGH-FIVE onder de knie!

 

 

 1 september,

 Het was al heerlijk vanmorgen! En dus konden de pupjes tijdens het verschonen van hun kamerkenneltje al lekker even naar buiten. De tweede keer nu, en eenmaal buiten zijn ze al behoorlijk vrij in hun gedrag. Mama Olleke vindt het ook leuk! Ze lijkt ze wel mee naar buiten te willen "lokken". Voor vandaag weer enkele leuke foto's van vanmorgen, en een klein filmpje van gisteren, tijdens hun eerste keer buiten spelen. Een fijne dag gewenst en tot morgen!

Teefje oranje komt als eerste naar buiten.
Mama Olleke gaat er lekker bij liggen
Eigenlijk is het slaap tijd, en de meeste pupjes gaan buiten weer verder slapen.
Goed dat ik fleece dekentjes en vetbedden neer had gelegd, want op de grond is het toch nog fris.
Broertjes paars en "spikkel" (paars-wit)
nogmaals :-))
Reutjes rood - paars - spikkel
teefje oranje in vol ornaat!
reu geel
reu zalm
En terwijl de pups buiten vertoeven kan ik ze binnen op mijn gemakje gaan verschonen. 
Geen pupjes die mij voor de voeten lopen!
Eenmaal weer verschoond en terug binnen...... 
Komt er waarachtig al PROTEST! 

 

Filmpje! 

(van gisteren, de eerste keer naar buiten...)

 

 

 2 september,

Gisterenavond waren we onze Duitse Newfyvrienden en collega fokkers Beate en Thomas op visite. Ze hadden een lange reis van 6 uur rijden achter de rug, maar het was ontzettend gezellig en super om weer even bij gebabbeld te hebben! Ze waren erg gecharmeerd van de pupjes van Olleke én van Olleke zelf uiteraard J

In de  afgelopen nacht mocht mama Olleke voor het eerst alleen zijn met haar kindertjes. Het hekje bij de keuken en het deurtje van het kamerkenneltje bleven open, zodat zij naar behoefte bij haar pups kon gaan. Nu hebben ze de leeftijd en het formaat dat het grootste gevaar voor dooddrukken geweken is, maar niettemin vond ik het wel even spannend om vanmorgen beneden te komen. Toen ik in de huiskamer kwam trof ik Olleke bij haar pups; ze zaten al "aan het ontbijt" en mama Olleke zat met het konijn in haar mond. Gelukkig bleef ze gewoon zitten en kon ik er gauw een foto van maken.

De weersvoorspellingen zijn voor de komende dagen erg gunstig, en ook de dag van vandaag begint zonnig! We gaan onze pupjes dan zodadelijk al lekker even buiten laten, maar eerst even een hazenslaapje want de buikjes zijn juist rond gegeten met hun ochtend maaltijd. Rond de klok van half 10 mogen ze naar buiten gaan en kan ik hun verblijf gaan soppen en voorzien van schoon "beddengoed".  Dagelijks draaien we op dit moment zo'n 4 wasmachines en 6 drogers puppywas. Zeg maar gerust dat de machines momenteel dag en nacht staan te draaien. Ik ga dus weer gauw aan de slag want er is werk aan de winkel! Vandaag wil ik naast de verzorging van onze berenbaby's ook nog enkele honden gaan kammen en indien mogelijk wassen, en vanavond om 18.00 uur is er weer bezoek! Een fijne dag en tot morgen!

 

 3 september,

En dan zijn we alweer beland op de laatste dag van "4 weken"! Morgen zijn onze Ollekes 5 weken oud, wat vliegt de tijd!

Gisteren was het een BUITEN dagje. Al vrij vroeg in de morgen mochten de berenbaby's naar buiten, en daar hebben ze dan ook hun dutjes gedaan. Ze slapen nog altijd het grootste gedeelte van de dag. vanaf de komende week zullen ze al iets meer "wakker" gaan worden en zullen de speelmomenten wat vaker op een dag gaan plaatsvinden. Vandaag dan enkele foto's van de pupjes, gisteren tijdens hun ochtendsiësta, en enkele foto's van ons bezoek gisterenavond. Het is geweldig leuk om te zien hoe vrij en nieuwsgierig de pups nu al op hun visite reageren. 

Een leeg kamerkenneltje .... want we zijn lekker buiten gaan liggen!

 

En ter afsluiting van de pagina "4 weken" dan nog een filmpje, samengesteld uit de slaapmomentjes gisteren op 2 september. Veel kijkplezier, en tot morgen op een nieuwe pagina "5 weken" van ons puppydagboek. Tot dan!

 

 

 

 

 LET OP: belangrijk! 

Lieve mensen,  indien wij jullie toevertrouwen om bij onze pups in de puppykennel te knuffelen, zullen wij er absoluut van op aan moeten kunnen dat (zoals wij vóór jullie eerste bezoek hebben aangegeven) je met SCHONE kleding aan komt , waarmee je NIET in contact bent geweest met andere honden.  

Ook NIET je eigen hond! Wij moeten daar echt op kunnen vertrouwen! Een hond/je eigen hond hoeft zelf namelijk niet ziek te zijn om toch bacteriën over te brengen waardoor de moederhond maar zeker onze pups tóch ernstig ziek kunnen worden. Bacteriën waarvoor jullie hond immuun/resistent (geworden) is kunnen onze op dit moment nog erg kwetsbare pups en hun moeder ernstig ziek maken!!!

Wellicht is het overbodig om jullie hier nogmaals nadrukkelijk op te wijzen, maar ik doe het liever toch, want het belang is te groot. Niets is erger dan zieke pups krijgen terwijl je het had kunnen voorkomen...

Indien bovenstaande voor iemand niet mogelijk is geef dit dan eerlijk aan s.v.p., dan kunnen wij vooraf onze maatregelen nemen.

Dank u.

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004-2013

 

Free counter and web stats