21 augustus,

Onze babybeertjes zijn vandaag 3 weken oud!

In de afgelopen dagen is hun ontwikkeling met grote sprongen vooruit gegaan. Ze kunnen lopen, zien, horen en beginnen al een beetje met elkaar te spelen. Hun tandjes zijn nog altijd niet helemaal door, al beginnen bij sommige pupjes de hoektandjes er al door te prikken. Ze hebben er best een beetje last van, maar dit hoort er helaas bij. Het spelen gaat op dit moment nog zonder geluid, maar ook dat zal deze week gaan veranderen. Evenals hun leefomgeving. De kamerkennel gaat deze week opgebouwd worden. Er zal een hele grote nieuwe wereld voor ze opengaan! Jullie gaan het allemaal uiteraard weer meebeleven... 

WELKOM in deze nieuwe levensweek en nieuwe levensfase van onze Ollekes!

 

Moeilijk te zien, maar reutje zalm heeft hier het staartje van zijn broertje in zijn mondje. Het vermogen om "raak" te happen wordt ook al steeds beter ontwikkelt!

 

 

22 augustus,

Goede morgen mams!

Er is nog maar één nachtvoeding!

Nadat de kinders de heerlijke slagroom van mama Olleke rond de klok van 24.00 uur nog hebben genuttigd, krijgen ze hun "nacht"voeding tegen de ochtend tussen 04.00 en 05.00 uur. Vanmorgen was het toevallig 04.00 uur, want het grut werd niet meer stil toen mama Olleke kort ervoor haar hoofd boven de nestbak stak om te checken of iedereen lekker in zijn bedje lag te slapen. Meteen gaan de neusjes dan omhoog en snuiven ze de geur van hun moeder op, om vervolgens een klaagzang te produceren waarvoor je graag je warme bed uit komt! Maar ik mag niet klagen... mijn nachtrust wordt al beduidend noemenswaardiger. 

Gisterenavond hadden we onze 3e visite, en vandaag krijgen we wederom a.s. puppyouders op bezoek. Bedankt Theo en Brigitte voor jullie meegebrachte lekkers voor de hondjes! En voor onze visite van vandaag: rijd voorzichtig en tot straks!

 

23 augustus,

Vandaag zet ik mama Olleke maar eens (letterlijk en figuurlijk) in het zonnetje!

Want wat doet ze het geweldig! Ze is een uiterst zorgzaam Newfymoedertje, en haar absolute passie op dit moment zijn haar kindertjes. Nog altijd is er moedermelk in overvloed en ruimt ze drolletjes, plasjes, wast ze billetjes en snoetjes met de regelmaat van de klok. Nog iedere nacht trekt ze mij letterlijk aan mijn arm uit bed, en wil ze nog altijd een nachtelijke voeding verzorgen. Niets is haar teveel. Voor mij heeft ze daarom vandaag een keer een ereplaatsje in ons dagboekje verdiend!

De foto is van vandaag rond het middaguur:

 

24 augustus,

Voor vandaag een film en enkele foto's van onze baby's op hun 22e en 23e levensdag. De pups worden zo ondernemend op de momentjes dat ze wakker zijn. Ze beginnen al echt met elkaar te spelen, en we merken dat hun gezichtsveld verscherpt is. Via het filmpje heb ik enkele van die leuke speelmomentjes voor jullie vast weten te leggen. Maar eerst wil ik alle puppyouders die tot nu toe al op kraamvisite zijn geweest bedanken voor hun gezellige bezoekje en voor de kado'tjes voor Olleke en haar baby's! Veel te gek soms, maar absoluut super leuk! Vandaag krijgen we ook weer visite. Deze a.s. baasjes van het bruine reutje hebben een zwarte broer van mama Olleke, en deze krijgt er nu dan een bruin klein neefje bij. Tot strakjes Richard, Winny en kids, voor alle anderen tot morgen in ons puppydagboek!

 

 

25 augustus,

De kamerkennel.

Vandaag zijn onze Newfybaby's verhuisd naar de puppy-kamerkennel! Onze huiskamer heeft hiermee een kleine metamorfose ondergaan. Bijna de helft van onze woonkamer is nu "bezet", en ook mijn bedje heeft het veld moeten ruimen. Vanaf heden zal ik in de eerste helft van de nacht op de bank liggen, en na de nachtelijke voeding ga ik (sinds lange tijd) weer in mijn eigen bed. Ben benieuwd hoe dat zal gaan. Maar even terug naar de kamerkennel... nadat de rubber vloer gelegd en deze met tape vastgezet is, heb ik de kennelpanelen geplaatst en de vloer met badlakens gevuld. Van het grootste belang is natuurlijk dat de pupjes GRIP hebben, en de rubberen vloer met ribbels is uiterst stroef, zo stroef dat zelfs de badlakens niet te verschuiven zijn. 

Voor de geïnteresseerden: deze rubber vloer is per mtr. te koop bij HEUTS. Ideaal om een kleine ruimte of bench te bekleden. Rubbervloer 3mm/ribbel.

Voor vandaag een heleboel foto's van hun intrede in hun nieuwe verblijf. Uiteraard was het even wennen, en moest er even flink gejammerd worden, maar na het slokje "troost" van mama Olleke zijn ze allen alweer heel vrolijk gaan rondlopen en uiteindelijk in een diepe slaap gevallen. Veel plezier met kijken naar alle foto's en tot morgen!

 

de opbouw....

Eerst mag mama Olleke verkennen, en dan gaan een voor een de pupjes er bij... 
Het is even wat onwennig... maar dat is snel voorbij! 
En uiteindelijk, naar een heerlijke "maaltijd" vallen ze allemaal in een diepe slaap. 

 

26 augustus,

Vanmorgen om 07.00 uur hebben onze Ollekes hun eerste versvlees maaltijd genuttigd. Voorafgaand kregen ze van hun mama Olleke uiteraard hun melkje, maar dit wordt vanaf heden wellicht wat gereduceerd omdat mama Olleke, haar instinct volgend, steeds vaker blijft staan tijdens de voedingen, en de pups doordat zij dan minder lang voedt als dat zij liggend doet, minder melk tot zich kunnen nemen. Voor de ontwikkeling van de pups is dat staand voeden wel goed, maar de melkproductie zal hiermee echt wel teruglopen. Bij het voorschotelen van de vleesmaaltijd waren de pupjes dan ook best nog hongerig, en ze hebben dan ook heerlijk gesmikkeld en gesmuld. Mama Olleke mocht de restjes oppeuzelen, en heeft nadien liefdevol alle snoetjes schoongewassen. 

Maar voordat het allemaal zover was hebben ze dus hun eerste nacht "alleen" doorgebracht. Gisterenavond ben ik om 01.00 uur naar mijn eigen bed vertrokken, en om even na 06.00 uur werd ik wakker van Olleke. Ze produceerde een "wolvenhuil", waarmee ze naar alle waarschijnlijkheid mij wilde roepen en wakker maken. Mams had achter het hekje in de keuken geslapen, en zat bij mijn komst beneden keurig en hoopvol te wachten. De pups lagen nog te slapen en er lag geen enkel drolletje! Gauw dus hun mama erbij gelaten, waarna het grut wakker werd en ging lopen, plassen en poepen. Hun eerste nacht in het kenneltje zat erop en is prima verlopen. Laten we hopen dat het in de komende nacht precies eender zal verlopen!

Van de vleesetende Newfybroertjes en -zusjes heb ik uiteraard weer een aantal foto's gemaakt, en deze sieren dan de dag van 26 augustus in hun puppydagboek. Veel kijkplezier gewenst, een fijne dag en tot morgen!

 

27 augustus,

Onze Ollekes zijn inmiddels volledig ingeburgerd in hun kamerkennel. Ze zien alles wat er om hun heen gebeurt, en al slapen ze nog het grootste gedeelte van de dag, ze worden op hun wakkere momentjes toch langzaam steeds actiever en speelser. En wat zijn ze ontzettend leuk op deze leeftijd! Ben helemaal in Love met de kleine Ollies! Ze hebben inmiddels ook al een paar keer kennis gemaakt met de stofzuiger, als vraag ik mij af of ze er überhaupt iets van hebben meegekregen... ze sliepen gewoon door! Kennis maken met "buiten" is nog even taboe, het is te nat en te fris, en daarvoor zijn onze baby's ook nog wat te weinig actief. Maar dit zal wellicht in de komende dagen snel gaan veranderen. 

Ons puppybezoek wil ik even attenderen op het volgende: De pupjes liggen regelmatig met de pootjes of met een staartje door de spijltjes van de puppykennel. Jullie zullen hiermee altijd rekening moeten houden als je langs het kenneltje loopt, en voldoende afstand moeten houden zodat je niet per ongeluk op de pootjes zult gaan staan. Voor alle duidelijkheid heb ik een baan grijze tape over de zwarte tape geplakt welke de rubber vloer vasthecht. Hierdoor is het iets duidelijker zichtbaar indien er pootjes uitsteken, maar let er zelf goed op en houd met je schoenen afstand zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren!

Voor mij persoonlijk zitten de pupjes nu in hun leukste leeftijdsfase. De pups herkennen ons al, komen al enthousiast op ons af rennen, ze knuffelen, geven kusjes en zijn zo heerlijk nieuwsgierig. Voor vandaag weer een selectie uit de vele foto's die ik gisteren van het knappe stel gemaakt heb. Met minder kon ik het helaas niet stellen, want ze zijn allemaal zo ontzettend leuk. Maar ik denk niet dat jullie daar problemen mee zullen hebben. De laatste dag vandaag dat ze drie weekjes oud zijn, en dat betekent vandaag dan weer de laatste update op deze pagina! Een fijne dag vandaag (eindelijk weer een beetje droog en zonnig hier) en tot morgen!

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004-2014

 

Free counter and web stats