14 & 15 augustus,

 

Onze pups zijn nu twee weken oud! 

Deze week staat in het teken van visite! Alle kersverse puppyouders zullen in deze levensweek op visite gaan komen, behalve de Buitenlandse baasjes, zij komen wat later een kijkje nemen. Wij zijn erg benieuwd wat jullie van onze Newfybaby's vinden! In de afgelopen dagen zijn de buikschuivertjes al echt op hondjes gaan lijken. De oogjes zijn geopend en je merkt dat ze er al een beetje mee kunnen gaan zien! Ze beginnen al aardig beheerst rond te lopen en soms lijken ze al een beetje met elkaar te gaan spelen. Er is nog altijd geen flesvoeding nodig geweest, mama Olleke geeft super melk, en ondanks dat ik al gauw verkies om bij te flessen, kàn ik dat gewoonweg niet met Olleke omdat zij dan gelijk weer last van stuwing krijgt. Wellicht dat het er deze week dan wel van zal gaan komen. Ze hebben hun eerste ontworming achter de rug. Deze hebben ze dan toch met het flesje gemengd met wat puppymelk naar binnen gekregen. Groeien doen ze prima! Hun gewichten liggen goed op schema en zijn vergelijkbaar met- en zelfs al wat zwaarder als de "Jamies", al waren de Ollekes bij hun geboorte (vanwege de nestgrootte) allemaal ruim 100-150 gram lichter als hun neefjes en nichtjes. Hun buikjes zijn continue lekker rond en gevuld, en mama Olleke voorziet ze nog altijd met veel plezier stipt van hun voedingen. Deze liggen nu gemiddeld om de 2,5 uur. De nachtvoeding komt gemiddeld een kleine 2 uurtjes later, waardoor ik nu dan toch kan slapen van 24.00 uur tot plm. 04.30 uur. En al hoor ik in die tussentijd ieder zuchtje en kreuntje, het is toch een verademing om een iets noemenswaardiger nachtrust te verkrijgen!

Voor de baasjes is de "achter de schermen" periode achter de rug. Vanaf nu zullen jullie je a.s. hondenkind niet enkel via het dagboekje maar ook LIVE kunnen gaan volgen! Veel plezier, en tot heel binnenkort allemaal!

 

16 augustus,

De ontwikkeling van onze kleine Ollekes verloopt nu heel snel. Als mama Olleke in de werpkist komt dan beginnen ze allemaal rond te lopen en zoeken ze naar omhoog om de tepels te vinden om zo dan al staand te kunnen gaan drinken. Maar dit is nog een beetje te hoog gegrepen ;-)) Hier zullen ze in de komende dagen zeker meer bedreven in worden. Vanaf gisteren ben ik begonnen met de pups wat flessenmelk extra te geven, zo'n een halfuurtje na de voeding van mama Olleke. Niet iedere pup heeft daar behoefte aan, en ik geef dan ook enkel de pupjes wat extra's die aangeven nog hongerig te zijn. Zo komt Olleke toch van "al" haar melk af, en krijgen de pups die een beetje meer behoeven hun benodigde aanvulling. Gaat prima zo. We kunnen nu ook merken dat sommige pupjes al een beetje kunnen horen! Binnen nu en enkele dagen zullen ze heel wat meer van hun omgeving kunnen waarnemen, en wij van hun! Ze zullen gaan spelen en elkaar gaan verkennen. Iedere dag gaan ze een stapje verder... en kunnen wij nieuwe ontwikkelingen waarnemen. Zo leuk!!!

Teefje geel blijft tijden de billenwas al heel stevig op haar beentjes staan.

 

17 augustus,

Voor vandaag een foto van mama Olleke als baby. Misschien wel leuk om even te kunnen zien dat zij vanaf hele jonge baby al zo'n clown was! Hier was ze boven op haar moeder High-Five gekropen, er vervolgens bovenop in slaap gevallen en toen héél langzaam naar beneden gegleden. Ze heeft daar zo een 5-tal minuten al slapend gehangen, tot ik haar maar in een normale positie gelegd heb. Het was zo'n komisch gezicht, we kunnen er nu nog altijd om lachen. En nu we herinnerd worden aan Olleke's eigen babytijd denken we met groot plezier aan dergelijke "fratsen" van haar terug. Hierbij dan voor vandaag een foto van het tafereel...

 

 18 augustus,

En vandaag komt dan onze eerste puppyvisite! De aanstaande puppyouders zullen deze week een voor een langs komen voor hun allereerste kraambezoekje. Ik ben reuze benieuwd naar jullie reacties, en met een beetje geluk zien jullie de pupjes ook eventjes "wakker"! Een goede reis voor onze visite van vandaag! 

 

19 augustus,

Voor Olleke was het gisteren de allereerste keer dat zij kraamvisite kreeg! Tot dusver is er nog niemand anders geweest, zelfs geen familie en hebben we haar alle rust en geborgenheid gegund. Bij haar eerste visite in de middag was dan ook heel eventjes wennen voor haar. Geeft niets, we vinden het niet meer als normaal want het is ook niet niks om plotsklaps moeder van zo'n groot nest te worden en je dag en nacht vol overgave over je kindjes te moeten ontfermen. En dan twee weekjes later al volstrekt vreemde mensen boven je werpkist te laten neuzen mag best wat bezorgdheid bij de mama teweegbrengen. Maar ze heeft het allemaal superlief en hartstikke goed gedaan, enkel was ze een beetje bezorgd en had ze bij de middagvisite niet nog echt de rust om te gaan liggen slapen. Ze wilde toch continue een oogje in het zeil houden. Maar bij de avondvisite was dit totaal verdwenen en was ze weer helemaal gerust en een volledig ontspannen mama Olleke. Wij hebben van jullie enthousiasme genoten! Bedankt voor jullie gezellige bezoekje en tot de volgende keer/week! 

Vandaag dan enkele foto's van gisterenmiddag, en als laatste een paar foto's van de nachtvoeding, welke nu eigenlijk een ochtendvoeding was! Voor het eerst sinds weken heb ik van 24.00 uur tot 05.00 uur kunnen slapen!  

Nieuwsgierige aagjes:
De nachtvoeding!

 

 

20 augustus,

Vandaag hebben onze Newfybaby's er een kliederboeltje van gemaakt! 

de bruine meisjes:

Ze hebben hun eerste vaste maaltijd verorberd, en dat ging op zich best goed, maar uiteraard werd er volop doorheen gewalst en zat en bijna meer op de pupjes als erin. Maar het was wel een heerlijk tafereel, en al doende zullen ze leren ... 

Na afloop hebben ze van mama Olleke een heerlijke melkmaaltijd gekregen (toetje kan ik die melkstroom niet noemen) en nu ligt het grut voorlopig weer even in dromenland. Enkele foto's voor nu, en mogelijk later nog even een filmpje als ik daar de tijd voor kan vinden. Nu is er eerst (ander) werk aan de winkel! Het is droog, en ik kan even lekker buiten aan de slag. 

Een fijne dag allemaal, en tot morgen!

Verschoond, en schoongewassen weer aan mama's borst!

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004-2014

 

Free counter and web stats