7 augustus,

De eerste week zit erop. Het was een heftig weekje, met weliswaar een vlotte complicatieloze bevalling van maar liefst 10 puppenkinderen, maar helaas moesten we weer heel snel afscheid nemen van het al vrijwel levenloos geboren mannetje "wit", en kreeg mama Olleke op dag 2 zo ontzettend veel stuwing in haar melkpakketten dat zij er heel hoge koorts van kreeg. Wat ben ik in de weer geweest om haar weer op te peppen, maar na drie dagen was zij vrijwel weer de oude en koortsvrij, en konden we eindelijk een beetje van al dit moois gaan genieten. Zo is de eerste week omgevlogen, terwijl hij toch gelijk heel wat indruk op ons heeft achtergelaten. Nu zijn we dan belandt op dag 7 van onze nestperiode. De pups zijn voortreffelijk gegroeid, en hebben al bijna hun geboortegewicht verdubbeld.  Mama Olleke heeft zich al tijdens de bevalling ontpopt tot een zeer toegewijd en zorgzaam moedertje, en we hebben ons ritme gevonden in de dag en nachtvoedingen. De extreme hitte heeft plaats gemaakt voor een zomertemperatuurtje dat ook voor hondenmoeders aangenaam is, en zo gaan we met reuze veel frisse moed de volgende 7 dagen in. Welkom, en veel plezier gewenst in deze week! 

 

Tot morgen! 

 

8 augustus,

De pups hebben nieuwe bandjes. Deze nieuwe bandjes heb ik wat breder gevlochten en zijn uiteraard ook weer een beetje langer. Nieuwe frisse kleurtjes, de andere dunnere "baby" koordjes gaan in de was en bewaar ik voor in hun puppymap. 

Oefenen en ochtend gymnastiek!

Vanaf gisteren zijn we begonnen om Olleke voorzichtig te laten manoeuvreren tussen haar ronddolende pupjes. En dat is niet gemakkelijk! Maar ze doet dat uiterst beheerst en kijkt heel goed waar ze iedere voet neerzet. De pupjes ruiken hun moeder en willen maar één ding: Eten! En dus zoeken ze en beginnen daarbij al heel goed te bewegen. Ik laat ze dan ook maar even oefenen. Goed voor de motoriek, de ontwikkeling van hun spiertjes en van ... hun stembandjes! Ochtendgymnastiek, maar ook in de nacht willen ze als ze mama hebben geroken wel eens zo "tekeer" gaan. En dus heb ik (slapend op een drietal meter van de werpkist in de huiskamer) nog altijd géén wekkertje nodig voor de nachtelijke voedingen. Dit zijn er nog altijd drie. Hele gebroken nachten dus, maar binnen een tweetal weken zal dat wellicht langzaam beter worden. Een filmpje en enkele foto's van de gymnastiekende babybeertjes:

 

 

 

9 augustus,

Olleke ging gisteren gewoon even lekker op haar buik liggen. Haar kindertjes konden zo heel even niet drinken, en zo kon zij dan toch lekker bij ze liggen om ze een uitgebreide wasbeurt te geven. Slim!

De wasbeurten worden nog altijd zéér uitgebreid gegeven! Iedere pup wordt grondig gedaan, en niemand ontkomt er aan de waslap van mama Olleke. Meestal blijven de pups "braaf" en stil liggen, maar soms rollen ze weg en neemt mams ze vervolgens in een soort van houtgreep. Min of meer zoals ze haar kluif altijd vasthoudt ;-)))

En na de was-sessie is iedereen als herboren, althans ze zien eruit alsof ze opnieuw geboren zijn. Geen sprietje is vergeten, en vaak zijn niet enkel de billen en kopjes nat, maar zelfs hun hele lijfje. Na hun massage/douche kunnen ze dan weer gaan slapen, en is Olleke ook weer tevreden tot de volgende voeding.

Een fijn weekeinde gewenst en tot morgen!

 

10 augustus,

Binnen 10 dagen na de geboorte moeten de puppynamen bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied door ons zijn ingediend. Wij hebben de volgende stamboomnamen voor onze Ollekes bedacht en ingediend. En het was nog wel een hele klus om 9 namen met een "X"te bedenken! We hopen dat jullie ze ook leuk zullen vinden, maar uiteraard mag ieder straks zijn pup een eigen bedachte roepnaam geven. Daarin is men uiteraard geheel vrij. Pas op het moment van chippen en DNA afname (verplicht vanaf 1 juni 2014) zullen de namen aan de pups gekoppeld worden. De namen staan nu min of meer willekeurig bij een pup vermeld, en op het moment van chippen zullen ook wij kiezen welke naam aan welke pup gekoppeld wordt. 

Een gezellige zondag gewenst, en tot morgen!

 

11 augustus,

Vandaag even geen (p)update, want ik ben er een middagje/avond tussen uit geweest. Met onze Joey (Wimbledon v.d.Turfhoeve) een bezoek gebracht aan zijn papa en baasjes in Duitsland. Het was een hele trip al valt het in kilometers wel mee, maar de reisduur is toch ruim 3 uur! Al met al van 13.00 uur tot 23.00 uur van huis geweest. Vanwege de socialisatie van het kind ook weer eens goed; het was een echt "Joey-dagje". Maar ook voor mij heerlijk om er even tussenuit te zijn. Joey mocht voor het eerst alleen, los achter in de station en dat ging allemaal heel prima. Hij heeft alles keurig gelaten zoals het was, heeft zijn plasjes en hoopjes netjes tijdens het uitlaten gedaan en veel indrukken opgedaan. Op de terugweg nog een extra bezoekje gebracht bij een collega-fokster in Duitsland. Het was heerlijk, en Joey heeft er ook van genoten :-)) Het thuisfront heeft geweldig voor onze baby's en andere Newfs gezorgd, ik kan eigenlijk best vaker een dagje weg! 

 

12 en 13 augustus,

Onweer, zeer zware regen en de jas uit de kast! Wat een noodweer hebben wij gehad. En hoe (extra) knus kan het dan in huis zijn... het onweer kon mama Olleke niet deren; ze verbleef in alle rust bij haar kroost. Echt genieten.

Intussen begint de kinderschaar al aardig rond te lopen en wisselen ze hun diepe slaapmomenten af met momenten van plotsklaps volledig wakker zijn en met de oogjes stevig dicht ronddolen op zoek naar mama Olleke.

Olleke blijft nu ook vaker zitten tijdens de voedingen, maar dan kunnen niet alle pupjes gelijktijdig aan een tepel drinken. Na ze even te hebben laten zoek en "hannessen" help ik mama Olleke toch maar weer om "af" te gaan en zo haar pupjes nog liggend te voeden. Tot tevredenheid van de pupjes, die dan ook weer allemaal een tepel kunnen vinden.

En dan zijn op 13 augustus plotseling van enkele pupjes de oogjes geopend! 

Er zal nu een wereld voor ze opengaan, en binnen enkele dagen zullen ze ook kunnen gaan horen. We merken nu al dat de kopjes opgeheven worden, en dat ze echt al wat kunnen zien! Maar het gezichtsveld zal pas in tijdsbestek van een week van wazig naar scherp gaan. Nu is alles dus nog onduidelijk, maar ook dat zal iedere dag een beetje verder ontwikkelen. De komende week wordt het dus ook een week van grote ontwikkelingen! Jullie kunnen het vanaf morgen allemaal gaan volgen. Voor vandaag dan nog close-upjes van onze pupjes. van links naar rechts per rijtje zijn dit 

bruine reu paars, zwarte reu groen, zwarte reu rood, 

zwarte teef roze, zwarte reu zalm, bruine teef "bont", 

bruine teef oranje, zwarte reu geel en zwarte reu paars-wit-groen.

Tot morgen, in 2 weken!

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All rights reserved v.d.Turfhoeve Newfoundlands © 2004-2014

 

Free counter and web stats