WELKOM in deze nieuwe week!

 

6 & 7 augustus;

Op de valreep vanavond nog gauw een update! Het is nu dinsdagavond, en onze Q-tjes zijn belandt in de op één na laatste week. Wat vliegt de tijd, en wat worden ze groot! De zwaarste pup gaat al richting de 10 kilo, terwijl ze nog maar 7,5 week oud zijn. Afgelopen weekeinde hadden we weer gezellig veel visite; alle puppyouders waren aanwezig, en al konden we geen uitstapje maken, het was toch erg leuk om iedereen bij elkaar en met de pupjes bezig te zien en de vachtdemo te organiseren. Omdat de pups nog een weekje langer blijven ben ik van plan om dit weekeinde toch echt enkele uitstapjes te realiseren. Iedereen is inmiddels op de hoogte van de plannen.

Onze babyberen verblijven de afgelopen dagen enkel nog 's nachts binnenshuis in de huiskamer. We hebben echt geluk met het weer, en al is het niet echt warm de afgelopen dagen, omdat ze al zo groot zijn en al zulke volle, dikke vachtjes hebben kunnen ze lekker buiten verblijven zolang het droog is. In de nachten zijn ze al helemaal zindelijk, en als ik maar vroeg genoeg op sta (plm. half 6)zijn ze schoon en gaan ze buiten gekomen allemaal keurig plassen en poepen.

Hier beneden enkele foto's van afgelopen zondagavond, toen het even regende, en de pups vlak voor het slapen gaan nog even buiten mochten spelen...

 

8 & 9 augustus;

De dag begint vandaag erg mistig, maar het is dan ook heel vroeg als ik met de pups buiten ben. Het is maar juist licht, maar de Q-tjes zijn dan ook al voor de "zoveelste" nacht helemaal schoon gebleven! Alleen de waterbak ligt ondersteboven:-) Het gaat echt de goede kant op met de zindelijkheid, en buiten zoeken ze ook meestal het stukje gras (nou ja, wat er dan nog van overgebleven is) op om hun behoefte op te doen. 

Vast begin van de dag op dit moment: We beginnen met melk van mama Janis als ze allemaal buiten gezet zijn en hebben geplast en gepoept. Boven op het bordesje genieten ze van dit favoriete "ontbijtje" dat mams de hele nacht voor ze opgespaard heeft. Ze staat echt "vol en bol" 's morgens, en het wordt echt tijd dat we dit langzaam gaan afbouwen.. Overdag mag ze nog slechts tweemaal een voeding geven. Op deze manier hoop ik dat de melkgift wat gaat minderen de komende dagen...  En terwijl de Q-tjes zich daaraan tegoed doen laat ik de andere honden op de speelweide uit. Als ik daarvan terug ben hebben ze hun buikje rond gedronken, en draag ik de puppenkinderen een voor een het trapje af naar de puppyspeelplaats. Poeh... het worden al hele zwaargewichten!!  Daar gekomen lopen ze zelf naar het stukje gras en daar wordt meestal nogmaals geplast en gepoept. Intussen stop ik hun "beddengoed" in de wasmachine waarna ik de poepjes op kom ruimen. Janis en High-Five slapen uit en liggen meestal buiten naast de puppykennel met een half oog open in de gaten te houden waar ik allemaal mee bezig ben. Dan is het tijd voor een kopje koffie, en als deze genuttigd is ga ik het eten voor de pups maken. Terwijl ik in de keuken bezig ben, horen ze buiten al wat ik aan het doen ben, en staan ze bij mijn komst met de bakjes en het emmertje gevuld met een lekker ontbijt al op een rijtje te wachten. Dit doen ze overigens heel keurig; geen enkel pupje is echt ongeduldig. Ze weten intussen op welke volgorde ze aan hun bakje gezet worden, en wachten eigenlijk heel geduldig hun beurt af. Nadat ze hebben gegeten mogen ze nog even op de grote hondenspeelplaats. De grote Newfs worden enthousiast een goede morgen begroet door het wakkere stel pups, maar meestal zijn de grote Newfs nog niet wakker genoeg en gaan ze met een diepe zucht liggen kijken hoe het grut zich op de vroege morgen uitleeft.... en even daarna kruipen ze allemaal weer een beetje bij elkaar om lekker uit te gaan slapen. wat een leven....

De onderstaande foto's zijn van gisterenmorgen. Voor vandaag lekker VEEL foto's...

Tot morgen!

 

10 augustus;

Gisteren was het weer een prachtige zonnige dag, en ook een dag gevuld met visite. We kregen bezoek van enkele mensen die heel graag volgend jaar/het volgend nestje een pupje van ons zouden willen. Het was aangenaam kennis met jullie te hebben gemaakt!

De puppekinders hebben dus ook weer aandacht gekregen van verschillende "nieuwe" mensen. En zoals op de foto hierboven (van gisteren) te zien is, staat het fietskarretje ook weer paraat. Bandjes opgepompt en de as gesmeerd... Aanstaande maandag is de schoolvakantie voorbij, en wil ik (mits het goed weer is) Ricardo met de fiets naar school gaan brengen. Ik wil dan telkens enkele pupjes mee naar school nemen in het fietskarretje. Maar daarover dan meer in de komende week...

Voor nu wens ik iedereen een heel goed weekeinde. Voor ons staat dit laatste pup-weekeinde in het teken van uitstapjes. Het wordt goed weer, en ik heb er reuze zin in! Vandaag dan "gewoon" wat foto's van gisteren. Tijdens hun wakkere momentjes wordt het al een onderneming om tussen de enthousiaste pups door te manoeuvreren... Ze zijn dolblij als Ricardo komt spelen. Enkele keren per dag gaat hij op de "trampo" en heeft hij daarbij zijn vaste, trouwe toeschouwers:

 

11 augustus;

Vandaag dan eindelijk ons eerste uitstapje met de Q-tjes! Op één na waren alle baasjes aanwezig (helaas moest Gonny vandaag werken). We zijn met de pups in de "puppy-taxi" onder begeleiding van opa Bouke naar het "dierentuintje" in de buurt gegaan. Deze mini-kinderboerderij is gelegen op het terrein van zorgcentrum  Hornerheide. Een verslag volgt op de pagina "uitstapjes"... maar allereerst zal deze aangevuld worden met het laatste verslag van het laatste uitstapje van onze P-tjes. De Q-tjes zijn vandaag exact 8 weken oud, en ook de groeitabel wordt vandaag dus weer bijgewerkt! Alle puppyouders bedankt voor jullie komst en hulp bij het uitstapje van ons Q-nest. Zo0nder jullie was dit niet mogelijk geweest...

Ik wens ieder een fijne zaterdagavond, en tot morgen!

 

12 augustus;

Vandaag gingen we met enkele Q-tjes en hun baasjes een...

Het was geweldig mooi weer, en voor vandaag stond een middag varen op het program. Een rondje "Limburgse maasplassen"... met een tussenstop bij resort Marina Oolderhuuske. Omdat het zondag was en zulk prachtig weer, was het natuurlijk zowel op het water alsook bij Oolderhuuske een drukte van jewelste. Iedereen genoot van deze voor "het Zuiden" laatste prachtige vakantiedag! En uiteraard was het voor ons en de pupjes ook een bere-gezellig middagje. De pups hebben weer heel veelgezien en meegemaakt, en hebben ook behoorlijk wat positieve aandacht gekregen.

Binnenkort een uitgebreid verslag, maar voor nu alvast een voorproefje;

Ik hoop aan het begin van de komende week wat tijd te hebben voor de verslagen van de uitstapjes. Gisteren en vandaag waren voorlopig de laatste keren dat de puppyouders elkaar zagen en we een gezamenlijk uitstapje hadden. Tot en met het volgend weekeinde zullen de Q-tjes te volgen zijn in dit puppydagboek, en daarmee beginnen we morgen in week 33.

Tot dan!

 

 

 

 

Free counter and web stats