WELKOM

... in deze nieuwe week, waarin we afscheid nemen van het laatste P-tje en verder gaan met de nestperiode van de "Q"-pups van Janis!

 

30 juli: 

Vanmorgen is Pleuntje (op stamboom Phinity) naar haar nieuwe thuis in Thorn vertrokken. Wij wensen Frank, Saskia en de kinderen heel veel geluk en plezier met Pleuntje. Pleuntje zullen wij waarschijnlijk op de trainingen van de KC Roermond-Echt regelmatig gaan terugzien... leuk! Phinity was ook deze laatste nacht in huize v.d.Turfhoeve braaf, rustig en schoon de nacht doorgekomen en ik kan wel stellen dat zij haar bench nu al als een vertrouwd en geliefd plekje ziet. Een mooi en gemakkelijk begin voor haar nieuwe baasjes. 

En met het vertrek van deze laatste pup van Funny is het dagboek voor de P-tjes en hun mama Funny dan ook ten einde gekomen. Uiteraard kunnen jullie allemaal nog blijven meekijken in het dagboek want het is en blijft het dagboek van ons allemaal! De laatste update van ons laatste P-uitstapje is in de maak, dus dit zal binnenkort online komen. Volgens de eerste berichten zijn alle pupjes al goed gewend en hun baasjes overgelukkig met hun pup. Wij hebben van ze genoten, en al was het (zeker in het begin met bijflessen, maar ook gedurende de periode van slecht weer) een erg bewerkelijk nest, ze zijn allemaal gezond groot geworden, en zwaar en prachtig van type! We zijn trots op deze jonge beren in de dop!!!

Vanmorgen vroeg heb ik enkele foto's gemaakt toen de pups op de grote weide mochten om hun behoefte te doen. Dolle pret!

 

31 juli: 

Vannacht was het dan de eerste nacht zonder de pups van Funny. Vreemd hoor.... Het is wel net of de Q-tjes nu plots veel groter geworden zijn, maar dit komt denk ik doordat het vergelijk met de P-tjes is weggevallen. De zwaarste "Q", die door mij inmiddels is omgedoopt naar "Quan Ferro", woog gisterenavond 7865 gram. Reu bruin heet dus "Qopyright" op stamboom. Casper en Carlien weten nu wel al dat Qopyright de pup is die hun Qwiebus gaat worden. Voor de teven ben ik er nog niet uit wie welke naam krijgt. Overigens maak ik mijn keuze hier pas rond de 10 weken, maar daarvan zijn alle teven-baasjes ook allemaal van begin af aan op de hoogte. En lieve mensen.... jullie weten: manipuleren of telkens vragen of ik mijn keuze nog niet gemaakt heb heeft echt geen zin hoor, daar laat deze doorgewinterde fokster zich niet door beïnvloeden... (hihihi) Zonder gekheid; ik neem er de tijd voor, en ben blij dat jullie allen vanaf het begin begrip hiervoor tonen en er vrede mee hebben.

Casper is trouwens fotograaf, en hij heeft mij nog wat foto's gestuurd die hij gemaakt heeft tijdens hun bezoekje in het weekeinde. Hierbij een kleine selectie (waarvan ik een collage heb gemaakt en daardoor zijn de foto's kleiner en minder scherp geworden) van zijn foto's van afgelopen zondag:

Dan van mijzelf nog een foto van gisteren. De pups hebben nu een bench in de hoek van hun kamerkenneltje staan. Na eerst de buitenkant uitvoerig onder de loep genomen te hebben, vonden ze het al gauw een leuk plekje om in te vertoeven.

Een zonnige dag gewenst, en tot morgen!

 

1 augustus: 

Vandaag is papa MILOS jarig!

En op deze zonnige verjaardag van "paps" een fotocollage van zijn kids, gisteren spelend op het stukje gras tussen de puppyspeelplaats en de grote hondenspeelplaats. Daar leren ze lekker graven in het zand (oeps.. sorry baasjes:-)) en onderzoeken hoe steentjes, takjes en zand smaakt. Ook hebben ze op de grote hondenspeelplaats gespeeld.

Vanmorgen begon de dag een beetje nevelig. Onze Q-tjes hebben mij vanmorgen niet wakker gepiept, ik was zelf wakker vóór alle "wekkertjes" afgingen, en dit was vanmorgen om kwart over 6. We hebben misschien wel een nest uitslapertjes! Gauw naar buiten allemaal... waar mama Janis ze hun eerste buikvulling bezorgd in de vorm van een lekker slokje warme melk.

Het wordt vandaag een stralende dag. Geniet ervan allemaal!

 

2 augustus:

Het was gisteren enorm warm en broeierig weer. De pups hebben bijna de hele dag geslapen, ze waren slechts tussendoor, na hun eten, eventjes wakker en hadden ook pas dan zin om te spelen. Zelfs bij het uitlaten op de weide achter ons huis bleven ze veel rustiger, maar daar stonden ze dan ook pal in de zon. Even wat rondstruinen om te plassen en te poepen, en daarna gingen ze uit zichzelf vrijwel gelijk weer terug naar de puppyspeelplaats, lekker in de schaduw onder de notenboom. Bijna tot middernacht zijn ze buiten geweest en was het boven de 20 graden. En toen ik ze vanmorgen om even na 05.00 uur uit liet (hoera, schoon gebleven!!!) was het nog altijd erg warm en 20 graden Celcius. Ik ben benieuwd en hoop dat ze vandaag toch veel buiten kunnen vertoeven. De buienradar geeft enkele regenbuien aan, maar misschien valt het wel mee. In ieder geval zijn ze nu al lekker buiten, en dat hebben ze dan maar weer gehad. Voor vandaag slechts één foto van gisteren.... genomen vlak voor het toestel uit viel (batterij leeg....) Morgen dan maar weer meer.

Tot dan!

 

3 augustus:

Saamhorigheid...

De pups van Janis mogen nu ook constant op het stukje tussen de puppyspeelplaats en de grote-honden speelplaats vertoeven. Omdat hiervan een gedeelte gras is, hoop ik ze naar dit stukje toe zindelijk te maken, en dat lukt nu al heel aardig; ze lopen over het algemeen al vaak naar het gras om te plassen en te poepen. Bij dit gedeelte hoort ook een stukje overkapping, en daar gaan ze erg graag liggen om te slapen. Ze liggen er ook wel erg fijn, droog indien het een klein beetje zou regenen, en ze liggen er dicht bij de andere honden, wat ze blijkbaar een gevoel van saamhorigheid geeft. De andere honden kunnen op hun speelplaats en naar de speelweide, maar liggen ook heel graag "overkapt", zeker als ze zon schijnt is dit een heerlijk koel plekje (ze kunnen van daaruit ook naar hun binnenkennel), en natuurlijk houden ook zij de pupjes heel graag in de gaten. Hier enkele foto's van gisteren. Het was weer een mooie zonnige dag, en al waaide het vrij stevig, de temperaturen waren ook zomers!

 

4 augustus:

Gisteren was het opnieuw de gehele dag geweldig lekker weer, en hebben de pups opnieuw een hele dag buiten kunnen verblijven. 's Middags was er weer even tijd voor een kam en borstelbeurtje, en heeft iedereen weer op de trimtafel gestaan voor om zich te laten kammen en borstelen. Ook hebben ze voor het eerst kennis gemaakt met de trimschaar; alle puppy-oortjes zijn keurig bijgeknipt!

De weersvoorspellingen betreft morgen lopen erg uiteen als ik de verschillende buienradars bekijk. We hopen morgen op goed weer, zodat onze boottocht met de pups en puppyouders kan doorgaan. Maar indien het toch zou regenen zullen we morgen alsnog de vachtdemo doen. In beide gevallen blijft voor jullie de tijd van bijeenkomst hier hetzelfde... en we zien dan morgen wel eventjes hoe het weer hier daadwerkelijk is J

Tot morgen allemaal, en voor vandaag een gezellige zaterdag gewenst!

 

5 augustus:

Helaas konden we door bepaalde omstandigheden ons uitstapje vandaag niet maken en waren we genoodzaakt thuis te blijven. Hierbij wil ik alle puppyouders bedanken voor hun begrip, en hun komst voor de vachtdemo en het "gewone" puppybezoek! Het was een hele gezellige dag, al was ik erg moe omdat de extra zorg voor de betreffende hond eigenlijk met even wat zwaarder woog na deze intensieve weken. Vandaar ook pas in de vroege morgen van 6 augustus deze update. Intussen heb ik ook de groeitabel met de gewichten van zaterdag weer ingevuld!

De pups waren, zeker voor Nicole en Richard, die op vakantie zijn geweest en ze drie weken niet hebben gezien, weer flink gegroeid, en het was heerlijk om te zien hoe enthousiast iedereen op elkaar reageerde. Bedankt ook weer voor jullie meegebrachte cadeautjes voor de puppy's en grote honden. En Jurgen en Chantal: volgend weekeinde hebben we jullie CAVA en kinderchampagne koud staan, en gaat de kurk eraf!

En hiermee sluit ik week 31 af, en gaan we "straks" verder in week 32. Tot dan!

 

 

 

Free counter and web stats