WELKOM

In deze laatste week van onze P-tjes. vandaag zijn de pups van Funny en Milos 8 weken oud, en aan het einde van deze week zullen ze een voor een gaan uitvliegen... 

 

23 juli: 

Helaas vandaag geen tijd gehad voor een update...

 

24 juli: 

De bovenstaande foto, waarmee we deze week beginnen, is genomen op de ochtend van ons uitstapje naar Roermond(22 juli). Achteraf ben ik heel blij dat we 's morgens deze groepsfoto nog hebben gemaakt, want later op de dag, in Roermond zelf, heb ik er helemaal niet meer aan gedacht! Ik hoop vandaag of morgen een update te kunnen maken van ons tweede uitstapje.. Vooralsnog is het de komende dagen allemaal erg druk en hectisch, dus om te beginnen zal ik voor vandaag alvast het filmpje plaatsen dat ik gisterenmorgen in alle vroegte in elkaar heb gezet. 

Opa Bouke was ook mee, en hij wordt vandaag even extra in het zonnetje gezet, want hij viert vandaag zijn 8e verjaardag! Officieel veteraan nu... bah, dit klinkt wel al heel oud;-(

Bouke... we hopen je nog heel lang in ons midden te hebben, en van jou als opvoedkundig middelpunt bij onze pupjes nog héél lang te mogen genieten!!!

In verband met de muziek in het filmpje even de indexpagina van het puppydagboek wegklikken!

Tot morgen!

 

25 juli: 

Wat was het bloedheet vandaag! De temperaturen stegen dik boven de 30 graden hier in het Zuiden des Lands... Gelukkig hebben de pups er niet erg veel last van gehad. Het eten ging er nog heel goed in, maar verder hebben ze het grootste gedeelte van de dag geslapen, net als de volwassen Newfs. De ochtend begon weer extreem vroeg, maar dus wel helemaal "schoon"! Bij een laat naar bed gaan (rond 00.30 uur) en vroeg opstaan (05.00 uur/half 6) blijven alle pups schoon in hun kamerkenneltje. Het is erg warm in huis, en tegen de tijd(middernacht) dat ze naar binnen moeten om te slapen is het buiten juist lekker fris geworden en willen ze niet graag in huis. Maar lastig zijn ze niet, en als alle pups binnen gedragen zijn leggen ze zich er letterlijk bij neer en gaan ze vrijwel gelijk slapen. Het is toch wel heel erg lekker dat de pups van 's morgens half 6 tot middernacht naar buiten kunnen... dat was in de afgelopen weken wel even anders met die regen! Voor vandaag enkele foto's van onze Q-tjes, lekker vroeg buiten in de morgen van 25 juli:

De P-tjes hebben een gedeelte van de grote hondenspeelplaats en een stuk gras tot hun beschikking. Maar enkele keren per dag mogen ze even op de hele speelplaats. En dat vinden ze natuurlijk geweldig.

En morgen wordt het volg4ns de voorspellingen weer een hele warme dag... eindelijk ZOMER J

Tot morgen!

 

26 juli: 

Vandaag hebben we afscheid genomen van drie P-tjes;Pebbles, Pepijn en Perro verlieten hun warme nestje en zijn naar hun nieuwe thuis vertrokken. Uiteraard ben ik ook reuze blij voor hun baasjes dat zij eindelijk hun eigen pup mee naar huis kunnen nemen, maar toch blijft het moeilijk voor mij om ze los te moeten laten...  Maar ik heb er vertrouwen in dat iedereen zich goed aan alle meegegeven adviezen zal houden. Men weet hoe belangrijk het is dat er zorgvuldig met de explosief groeiende pup wordt omgesprongen, en ik heb over alle puppyouders een buitengewoon goed gevoel! Pepijn (Guus) blijft redelijk in de buurt en woont nu nog een stukje zuidelijker in het Limburgse Heerlen. Pebbles (Puk) vertrok met haar baasjes naar Zeewolde, en Perro ging nog wat verder weg, en woont nu in het Duitse Hiddenhausen. Lieve mensen, wij wensen jullie héél veel geluk allemaal met jullie Newfykind!

 

27 juli: 

Niet normaal warm vandaag! Het was vanmorgen heel vroeg al afzien, en veel meer als de dagelijkse verzorging van de honden en de pupjes heb ik niet gedaan. Vanmorgen vertrok Pleuntje (Dubai) naar haar nieuwe thuis in Heesch. Gelukkig voor haar heel erg vroeg in de morgen, zodat de ze voor de ergste warme bij haar nieuwe thuis aan kwam. Nog maar drie P-tjes in huize "v.d.Turfhoeve.... Phinity zou volgende week zaterdag als laatste gaan, maar vanwege de annulering van de vakantie van hun baasjes zal zij dus geen week langer in huize "v.d.Turfhoeve" blijven, en eerder haar intrede doen bij haar nieuwe thuis. Maar daarover in de komende dagen meer. 

Vanmiddag om 14.00 uur kwam de dierenarts om de Q-tjes in te enten en na te kijken. De dierenarts was onder de indruk van de pups; het zijn "zware jongens" (en meiden natuurlijk) ; de zwaarste pup woog gisteren al 7 kilo, terwijl ze morgen pas 6 weken oud zijn. Alles werd grondig gecontroleerd en in orde bevonden; de algehele gezondheid, gebitjes, oortjes, oogjes, naveltjes, hartjes  enz... en bij de twee jonge knapen waren de beide balletjes ook reeds voelbaar. Kortom, een pracht stel gezonde pups volgens de dierenarts. Tevens hebben de volwassen honden hun jaarlijkse checkup en inentingen gehad, en er was bovendien veel lof over de conditie, het uiterlijk en de verzorging van "overgrootvader" Nonino (vader van Bouke), die dit jaar al 11 wordt. Hij is nog in volle glorie, al begint zijn zicht wel erg achteruit te gaan. Maar dat mag bij zijn leeftijd horen. Amper een sprietje grijs te bekennen, en hij is nog vrolijk en kwiek. Ze kunnen er weer allemaal tegen!

Dan was er voor vanmiddag zware regenval en onweer voorspeld, dus bij de allereerste "drup" gingen de pups naar binnen. Toen de laatste pup naar binnen moest begon het stevig te waaien, maar meer als een enkele spat regen is er niet gevallen. En het zorgde maar voor heel eventjes aan verfrissing, want toen even later het zonnetje weer doorkwam was het opnieuw vreselijk benauwd. Hier enkele foto's van het binnen spelen vanmiddag. Wachten tot de bui voorbij is...

Een foto is van vanmorgen; de zwarte reu op tafel om netjes gekamd te worden;-)

En dan nog wat foto's van toen de bui weer voorbij was. Het bleef erg drukkend warm, en iedereen lag op "apengapen"...

Tot morgen!

 

28 juli: 

Vandaag zijn Philos en Perly-Prue naar hun nieuwe thuis vertrokken. Als eerste ging Prue, zij gaat in Nieuw-Dordrecht bij twee zonen van Bouke wonen (overigens zijn deze zonen niet van onze fok). Het is de bedoeling dat Prue later als ze een grote Newfoundlanderdame is, gaat showen en ook wellicht zelf baby-Prue'tjes gaat krijgen. Wij wensen haar een succesvolle toekomst toe. Philos, die voortaan als Hummer door het leven gaat, vertrok enkele uurtjes later met zijn overgelukkige baasjes naar Nijmegen. En heel misschien zien we ook Philos een keertje terug op de shows. Hij heeft naar mijn mening absoluut de kwaliteiten daarvoor, althans voor zover nu te beoordelen is. 

En toen ze weg waren was het stil; alleen Phinity is nog "over" van het P-nest. Zij vertrek maandag naar haar nieuwe omgeving. 

Nu er nog maar één "P" in huize v.d.Turfhoeve is, heb ik een kamerkennel afgebroken, en de panelen gebruikt om buiten uit te bouwen voor de Q-tjes. Zij hebben nu dan een grote puppyspeelplaats, die het gehele terras omvat. Van daaruit kunnen ze ook naar de grote wei achter ons huis, en net als de P-tjes was het bij de eerste keer groot feest! Ik zal binnenkort eens een filmpje maken als ze op de grote wei gaan spelen. Phinity zal vannacht voor het eerst in haar leventje in een bench slapen (kan ze vast oefenen voor bij haar thuis).

Zowel de groeitabel van de P-tjes als van de Q-tjes is zojuist weer bijgewerkt. De P-tjes gewichten zijn van afgelopen woensdag. De Q-tjes zijn vandaag exact 6 weken oud en je ziet ze werkelijk met de dag groeien en ontwikkelen! Morgen krijgen we weer volop visite voor de "kleintjes', en het zal best vreemd zijn om de P-ouders nu niet meer te ontvangen... we hebben in de tussentijd een hele leuke band opgebouwd. Ik zal jullie echt allemaal gaan missen!

Opa Bouke en mama Janis liggen samen naar de pupjes te kijken. Op de achtergrond Phinity.

Een fijn weekeinde gewenst en tot morgen!

 

29 juli;

Vannacht heeft ons laatste P-tje "Phinity" in een bench naast de kamerkennel van de Q-tjes geslapen. Ik had gisterenavond (foto) al in de gaten dat het helemaal goed zou gaan, want ze was gelijk op haar gemakje en heeft geen moment gepiept. Eindelijk heb ik een heerlijk lange nacht kunnen slapen; van 23.00 uur tot 05.00 uur! Bijna iedereen is schoon gebleven (er lagen slechts twee poepjes), en Phinity lag nog tevreden en rustig in haar bench te slapen. Zij had ook niets gedaan. Nadat ze allemaal een kwartiertje buiten zijn geweest en hebben geplast en gepoept heb ik ze toch maar weer binnen gehaald, want het is nog erg fris en vochtig buiten. Phinity ging ook zonder mokken weer terug haar bench in. Alle pupjes liggen nu weer in dromenland... en ik heb tijd over met nog maar "slechts" 8 pupjes in huis! En daarmee dan ook eventjes de tijd voor de update van vandaag J 

Een fijne zondag gewenst, voor onze visite: tot strakjes, en voor alle anderen: tot morgen, in een nieuwe week!

 

 

Free counter and web stats