WELKOM ALLEMAAL!

 

16 juli;

Gisteren hadden we het eerste uitstapje van onze P-tjes. En alsof het zo moest zijn was het zolang ons uitstapje en het gezellig samenzijn duurde heerlijk zonnig zomerweer. Van 's morgens vroeg tot in de late namiddag! Een verslag van dit uitstapje moet ik nog maken, maar eerlijk gezegd was ik gisterenavond afgebrand en ben ik er niet meer aan begonnen. De dag begon ook al extreem vroeg, om alle verzorging van de honden en pups klaar te hebben en onze eerste puppybaasjes om half 10 te kunnen ontvangen. Annemarie en Oscar kwamen toen hun definitieve keuze maken bij de zwarte teefjes, en een kleine drie kwartier later kwam de familie van Nuland de keuze uit de andere twee teefjes maken. En vanuit Duitsland hebben vanmorgen Martina en Eckhard hun keuze bij de zwarte reuen kenbaar gemaakt, zodat iedereen nu weet welke pup HUN Newfybaby wordt! De dag eindigde zoals iedere dag laat, met om 01.00 uur nog een laatste uitlaatbeurt voor de P-tjes, die gedurende de nachten nu al bijna zindelijk zijn. Van het maken van een verslag is er dus nog niet gekomen en overdag zal ik daar ook nog geen tijd voor hebben. Enkel vanavond heb ik "vrij", omdat de rest van deze week de avonden bezet zijn met bezoek en andere afspraken, dus heel misschien kom ik er vanavond aan toe. En anders zullen jullie er nog eventjes op moeten wachten... Een fijne dag gewenst en tot morgen!

 

17 juli;

Onze P-tjes zijn vandaag 7 weken oud! Hun groeitabel is weer bijgewerkt, en ze doen het allemaal heel erg goed. Het weer zit niet echt mee in hun nestperiode, al kunnen ze toch een keer of 5 à 6 per dag naar buiten, en indien het droog is ook wel voor een wat langere tijd.  Gelukkig is het niet koud, want in de winterperiode zou zulke nattigheid vrijwel enkel binnen blijven betekenen... Maar ze vermaken zich opperbest, en nu de kinderen vakantie hebben zitten zij iedere dag wel een aantal keer met ze te spelen. Ontevreden zijn ze niet, want er wordt haast niet gejammerd als ze weer naar binnen worden gehaald. Inmiddels hebben ze in één dag tijd van mij geleerd op commando te gaan zitten voor een lekker minipuppysnackje, en komen ze ook heel snel naar binnen als ik met het "koektrommeltje" rammel. Wat je zoal toch weet te verzinnen om de jeugd te vermaken... Ze gaan al bijna uit zichzelf keurig zitten als ik met het trommeltje sta. Bovendien pakken ze allemaal hun lekkernij opvallend zacht en voorzichtig uit de hand! Vannacht heb ik tot half 2 aan de film van het uitstapje gewerkt. De puppyouders hebben de link naar dit bij Youtube (verborgen) geüploade filmpje al via de E-mail gekregen, en ik zal proberen of ik vandaag toe kom aan een update van het uitstapje, zodat iedereen van het verslag kan meegenieten. Maar... vandaag komt er weer visite, dus of het ervan zal komen weet ik nog niet. Anders vanavond laat wellicht. Ik wens jullie allemaal een prachtige zonnige dag toe (dan schijnt 'ie tenminste hier ook:-)))

 Tot morgen, met meer nieuws over de Q-tjes!

 

18 juli;

Gelukkig was het vandaag droog zodat de P-tjes regelmatig naar buiten konden. Om echt buiten te liggen waaide het vanmiddag te hard, maar in de vroege avond werd het langzaam lekkerder en ze hebben tot het donker werd buiten vertoefd. Gisteren zijn de P-tjes op de grote plaats geweest om kennis te maken met de andere honden, en vandaag zijn ze op de grote wei achter ons huis geweest. Dat was helemaal feest! Ik heb uiteraard weer foto's en een kort filmpje gemaakt, maar dat bewaar ik voor de update van morgen...

Voor nu een foto van twee pupjes van het Q-nets; reu groen en teef rood. Het was warm in huis vanmiddag, en zo klein als ze zijn liggen en spetteren ze al graag in de waterbak. Teefje wit spant de kroon, zij "graaft" al vol overgave in het water, en ze weet vrijwel alles uit de waterbak te werken.

En dan nog een "HOERA"... het wordt vanaf het weekeinde eindelijk ZOMER:-)) Onze Q-tjes zullen dan ook eindelijk hun eerste stapjes buitenshuis kunnen gaan maken!

Tot morgen!

 

19 juli;

Vandaag geen tijd (gehad) voor een echte update... Een drukke, rare dag gehad, en vanavond kwam Sandra (eindelijk) weer thuis na een lange vakantie in Frankrijk! Tot na middernacht nagepraat... en daarna veel te moe. Morgen probeer ik weer een grotere update te maken.

 

20 juli;

Vanmorgen was het weer héél vroeg "prijs". Ik hoorde de pups om 05.00 uur piepen en ben gelijk opgestaan. Helaas was het één grote bende in beide kamerkenneltjes... wat ze vannacht allemaal hebben uitgespookt?! Gauw de P-tjes naar buiten en Funny erbij. Zij ruimt nog altijd de poepjes en dat was nu wel even zo gemakkelijk. Janis bij haar kroost... en warempel heeft zij ook geruimd wat er "vers" uitkwam. De rest wat er al lag ben ik vlug gaan oprapen (of bij elkaar schrapen wat geplet was). Even later het verblijf van de P-tjes verschoond en de Q-tjes in het verblijf van de P-tjes gezet om de Q-tjeskennel te kunnen verschonen. Ze hadden het grootste plezier, en ze zijn merkbaar toe aan buiten spelen. Wellicht zal het vandaag of morgen (eindelijk weer eens) lekker weer zijn en kunnen ze lekker naar buiten. Morgen dan hopelijk een "buiten" update van onze jongste telgen, die dan alweer 5 weekjes oud zijn...

Voor vandaag een foto-filmpje van de P-tjes, twee dagen geleden, op de grote weide achter ons huis. Wat hadden ze een plezier!

Tot morgen!

 

21 juli;

Vandaag zijn de pups van Janis 5 weken oud!

En.... het wordt prachtig weer, dus kunnen ze ook lekker naar buiten! Gisteren zijn ze al een paar keer buiten geweest, en van hun eerste stapjes in de buitenwereld heb ik een aantal foto's gemaakt en verzameld in een filmpje. Ook zijn alle pupjes weer gekamd. Ik geef ze om de 2 dagen een kam en borstelbeurt, zodat ze helemaal gewend zijn als ze strakjes naar hun nieuwe thuis gaan...

Vandaag krijgen de Q-tjes visite, en mogen ze, mits schone kleding aan hebben/schoenen uittrekken/handen ontsmetten, EN geen zieke hond(en) thuis hebben/niet bij andere honden zijn geweest, bij de pupjes om ze te knuffelen. Voor onze visite van vandaag: tot strakjes!  

Vlak voor middernacht heb ik mijn update voor vandaag gemaakt, en later vandaag zal ik dan ook de groeitabel nog bijwerken.

 

22 juli;

En gisteren mochten de a.s. Q-puppyouders voor het eerst bij de pups. Het was heerlijk weer, en we hebben de hele dag buiten kunnen vertoeven! De pupjes hebben heerlijk buiten geslapen, gegeten en gespeeld. En ik had aan het einde van de middag de handen nog even vrij om het gras te maaien en de heg en beetje bij te knippen. Kijk niet op van Janis vandaag, want ik was vol enthousiasme begonnen aan het kammen, maar kwam gisterenavond niet verder als één helft... (zo ook het knipwerk) Eenmaal om 23.00 uur eventjes aan de koffie was ik echt veel te moe om zo laat haar andere helft ook nog te doen. Per slot moesten alle pupjes nog eenmaal hun eten krijgen en allemaal plassen en poepen. Ik wilde ook proberen ietsje eerder te gaan slapen, want vandaag wordt het een vermoeiende dag en hebben we voordat alle puppyouders er om half 11 zijn eerst nog een dekking voor Jamiro. Even aanpoten dus om zo vroeg met alles klaar te kunnen zijn!

Maar... HOERA: de P-tjes piepten mij om 05.00 uur wakker en hadden helemaal NIETS binnen gedaan en ook de Q-tjes hadden niet gepoept vannacht! En daarmee ben ik na een goede nachtrust van 24.00 uur - 05.00 uur ook nog heel prettig wakker kunnen worden zonder "smurrie"!

Zodadelijk allemaal vroeg ontbijten, want vandaag hebben we weer een uitstapje! Het wordt prachtig zonnig weer, en op onze Duitse puppyouders na is iedereen er

... En jammer genoeg belden Henk er Wiesje zojuist dat ze nergens kunnen tanken, en dus ook niet kunnen komen. Jammer! We zullen vandaag enkel de pupjes meenemen van wie de puppyouders komen, ieder gaat zich volledig richten op zijn eigen pup. Dit is van belang voor de band tussen hen en hun toekomstige hondenkind. Wij hebben de rijdendebench en Bouke in de auto, en verder dan ook geen plaats en mogelijkheid om de twee "eenzame" pupjes mee te nemen. Ik zal in de komende dagen nog iets extra's ondernemen met thuisblijvers. 

Tot straks allemaal!

 

16.00 uur,

Het was een berengezellige dag vandaag. Met alle aanwezige puppyouders en hun pups zijn we naar het "Outlet" in Roermond geweest, en zowel de pupjes alsook wij hebben weer nieuwe en verrassende ervaringen opgedaan J  Leuk en spannend was het in ieder geval! Nog even de groepsfoto voor vandaag... de rest van het verslag komt in de loop van de komende dag(en).

Een fijne zondagavond allemaal, en puppyouders ...  bedankt voor jullie aanwezigheid en gezelligheid!!!

Tot morgen in een nieuwe week!

 

 

 

 

 

Free counter and web stats