WELKOM in deze nieuwe week!

 

 

9 juli;

Het weer heeft vandaag niet echt meegezeten, en Funny's pups hebben dan ook vrijwel de hele dag binnen gezeten. Er stond een frisse wind, dus vanmorgen is er helemaal niet buiten gespeeld, en vanmiddag toen het zonnetje af en toe doorkwam mocht het grut af en toe naar buiten om te plassen en te poepen. Pas vanavond ging de wind liggen en mochten ze van mij op de puppyspeelplaats. Op de dag waren enkelen een klein beetje slomig en leken sommige pupjes niet zo lekker. Er hadden er vanmiddag twee zelfs wat voeding overgegeven, maar vanavond op de speelplaats was iedereen toch helemaal present en hebben ze allemaal gespeeld. De dierenarts was voor de inentingen morgen na overleg al geannuleerd vanwege het braken van de twee pups, maar woensdag heb ik opnieuw even contact en zullen we beslissen of er donderdag eventueel ingeënt kan worden. Er zijn later vandaag geen andere pups "gevolgd", dus laten we hopen dat het meevalt en dat het uitstapje in het weekeinde dus gewoon kan doorgaan. Blijft nog even afwachten...

Binnenfoto's zijn eigenlijk niet zo leuk .... en ik was ook wel blij dat de weersomstandigheden vanavond zo lekker waren dat ik even een nieuwe fotoshoot kon maken van de P-tjes voor de nieuwe week-update! Voor vandaag dus wat speel-foto's van Funny en haar pups. Ze begint ze al te corrigeren als het er onderling te ruw aan toe gaat. GEWELDIG om te zien!

Tot morgen! 

 

10 juli;

Het lijkt misschien mee te vallen. Bijna iedere pup heeft wel een keer overgegeven, maar vanmorgen zijn allen toch heel fit en lijkt het allemaal niet erger te zijn geworden. Het eten ging er prima in, en de ontlasting is goed. Overigens lag er vanmorgen GEEN ENKEL drolletje!! Nu was ik wel erg vroeg uit de veren, en laat naar bed (01.30 uur - 05.30 uur) maar toch... buiten gekomen gingen ze allemaal poepen. En ik werd wakker van hun gejammer, dus ze geven het echt al goed aan voordat ze gaan poepen. Knap hoor! 

Voor vandaag een foto van de pups aan het ontbijt, vanmorgen om 07.00 uur. Gecoacht door Janis. De newfymama's blijven erg braaf van de bakjes af, terwijl eten toch een van hun grootste liefhebberijen is;-) 

De gewichtentabel is in alle vroegte ook weer bijgewerkt van de vandaag ZES weken oude P-tjes. ze zijn erg goed gegroeid deze week. Boven mijn verwachting, omdat ze tot dusver toch in verhouding minder wogen als ik van mijn pups gewend ben, maar de vaste voeding maakt de lichtere gewichten door de minder rijkelijke moedermelk nu toch helemaal goed. Hoera! het was tot dusver echt wel hard "werken" om de P-tjes aan hun gewichten te krijgen, maar ze zitten nu prachtig op gewicht.

Onze UITSTAPJES AGENDA is online! Voor ieder nest worden er uitstapje georganiseerd. Op de geplande datums kunnen de mensen van het "andere" nest dus niet op visite komen... Via de puppydagboek indexpagina is de agenda aan te bekijken.

Dat was het voor vandaag. Morgen wellicht weer iets over onze Q-tjes. Tot morgen!

 

11 juli;

Gisteren was eindelijk weer een BUITENDAG! Tegen het einde van de ochtend was het lekker genoeg voor de P-tjes om op puppyspeelplaats te vertoeven, en ze hebben er tot 19.00 uur kunnen verblijven. Heel eventjes viel er rond half 6 een spat regen, maar onder de notenboom zijn allen droog gebleven. De Q-tjes beginnen nu echt heel goed te lopen, en ik denk dat ze zelfs al gauw ook kunnen rennen:-))) Er wordt wat op los geoefend, en mama Janis volgt alles met grote interesse. Tijdens het voeden blijft ze nu voornamelijk zitten, maar heel soms gaat ze er ook nog bij liggen. De dikkerds hebben nog geen vlees gekregen, want ze groeien nog altijd behoorlijk hard. Ik denk dat ik er pas tegen het einde van deze week mee begin. Ze krijgen nu wel 3x per dag een beetje pap. Ik heb enkele foto's van ze gemaakt, en zal de leukste hier dan ook even neerzetten. Maar eerst een foto van de Mama's, gisterenmorgen genomen toen ze lekker aan de poort zaten te genieten van de buitenlucht. Een fijne dag gewenst... en tot morgen!

 

12 juli;

Vanmorgen om 09.15 uur is de dierenarts (en assistente)geweest om de pupjes in te enten en hun check-up te geven. Alles is grondig gecontroleerd; algehele gezondheid, conditie, gebitjes, hartjes en bij de heren de balletjes, en alles was perfect in orde en compleet. Een buitengewoon tevreden dierenarts, en dus tevens een buitengewoon tevreden fokster! Van de Q-tjes waren ze ook erg onder de indruk. Zij krijgen op 27 juli hun check-up en inentingen. Mama Funny is nog even bekeken en heeft ook haar jaarlijkse inentingen gekregen. Zij was ook blakend gezond, maar wel een beetje rijkelijk van conditie. Ach... dat hebben moeders nou eenmaal als ze kindertjes hebben gehad. Een beetje training en ochtendgym als de kids de deur uit zijn... dan valt ze wellicht een paar pondjes af:-)

Maar voordat de dierenarts kwam moesten de pupjes uiteraard even netjes op de tafel geborsteld en gekamd worden. Moeilijk om het te filmen als je alleen thuis bent, maar het is gelukt... met de camera in het raamkozijn heb ik het bruine teefje gefilmd tijdens haar borstelbeurtje op de trimtafel. Wat jullie hier niet zien is dat dit inmiddels haar vierde achtereenvolgende borstelbeurtje was doordat de camera telkens niet goed stond ingesteld en ze er maar half op stond. Bij de vierde poging ging het goed, maar had ze dus wel al erg lang op tafel gestaan en was al driemaal eerder uitvoerig geborsteld en gekamd. Ondanks dat bleef ze tot de "sessie" voorbij was braaf en werkte goed mee. Knappe meid hoor!

Tot morgen!

 

13 juli;

Gisteren was het opnieuw een dag dat de pups van Funny heerlijk buiten hebben gespeeld. Na het middaguur brak het zonnetje door en kon het hele spul naar buiten! Het bordesje is nu ook volledig e in zijn geheel tot hun beschikking;-)Ze hebben vanmiddag voor het eerst kennis gemaakt met een ander stuk hondenspeelplaats, en binnenkort zullen ze de grote hondenspeelplaats en speelweide op mogen. Voor vandaag was dit al een klein feestje, na heel veel regen en binnen moeten blijven...

... en uiteraard wordt er hier iedere dag héél véél geknuffeld!

De volgende keer weer meer over de Q-tjes. Een fijne dag gewenst en tot morgen!

 

 

14 juli;

Vandaag zijn onze Q-tjes 4 weken oud! Tjongejonge...wat vliegt de tijd!!! Gisterenmorgen kregen ze voor het eerst een vleesmaaltijd, en aten ze voor het eerst en overigens keurig nestjes uit een bakje. Ze wisten gelijk "naar beneden" te eten met hun hoofdjes en hebben allen zo'n 90 gram vlees naar binnen geslurpt. Rond de middag kregen ze weer hun vertrouwde flesje pap, en in de namiddag opnieuw een vleesmaaltijd. Mamma Janis vond het heerlijk om de snoetjes na afloop te wassen, en ook hebben ze elkaars bekjes afgelikt. Kortom, ze hebben genoten van hun eerste echte maaltje!

In het begin nog even vreemd en geholpen moeten worden:

Maar al gauw hebben ze het helemaal door!

En dan mochten onze P-tjes kennis maken met de keuken. Vanuit hun "hondentoilet" op het bordesje konden ze de keuken in om eens te zien wat daar allemaal te ontdekken en te beleven was...

De (draaiende) wasmachine werd erg interessant gevonden J
"Geef maar hier die camera... genoeg foto's gemaakt weer voor vandaag!"

 

 

15 juli;

Welnee...

Onze aanstaande baasjes krijgen vandaag een demonstratie over onze vachtverzorging, een gezamenlijke lunch, en wellicht ook een eerste uitstapje met ons allemaal. Ik ben dus even aan het "voorslapen" omdat al die nieuwe indrukken volgens onze fokster erg vermoeiend zijn...

vanavond meer daarover!

Fijne zondag allemaal, en voor onze P-puppyouders: tot straks!

En wat hadden wij een geluk met het weer vandaag!!!

Volop zon, en vandaag hebben onze P-tjes dan ook hun eerste uitstapje gemaakt naar het dierentuintje. Een ontzettend gezellig en leerzaam dagje voor onze beertjes, en iedereen heeft het geweldig naar de zin gehad. Zes weekjes oud zijn de P-tjes nu, en ze hebben zich allemaal voorbeeldig en vrij gedragen. Ik ga mij vanavond op mijn gemakje over de talloze foto's en filmpjes buigen, en hoop morgen in de nieuwe week 29 met een verslag te komen van hun allereerste stapjes in de grote mensenwereld.

Als laatste voor vandaag en deze week een paar foto's van ons uitstapje en van mijn grote vriend (en opa van de pups) BOUKE... die zich weer vol toewijding gestort heeft in zijn (groot)vaderrol, maar ook tijdens de demonstratie vachtverzorging liet zien hoe geweldig braaf, gehoorzaam en rustig een newfoundlander (dek)reu zich kan (en behoort te) gedragen. Het absolute schoolvoorbeeld voor de (newfy)jeugd! Ook hij heeft weer genoten van zijn dagje uit met de pups en hun a.s. baasjes J

Binnenkort het verslag van ons uitstapje onder de knop "Onze uitstapjes".

Tot morgen in een nieuw week!

 

 

 

Free counter and web stats