Deze week zullen de Newfybabies van Janis PUPPIES gaan worden! Ze zullen aan het einde van de week hun eerste blafjes gaan produceren, gaan kwispelen, en volop op hun nestgenootjes, op hun moeder en op ons gaan reageren. In hun gladde kaakjes zullen een rij vlijmscherpe bijtertjes doorbreken, waarmee ze aan het einde van deze week en dan aan het begin van hun derde levensweek hun eerste voeding kunnen gaan verslinden... maar vooraf zullen ze hun eerste bordje pap gaan nuttigen. Uitermate geconcentreerd zullen ze hun eerste schreden gaan zetten.. en met dit alles zal er dan een WERELD voor ze opengaan. WELKOM in onze grote wereld, kleintjes!

De pupjes van Funny zullen hun wereld gaan verbreden op de grote plaats, kennis gaan maken met de andere honden en volop door hun nieuwe baasjes geknuffeld mogen worden en op schoot mogen. Zij gaan in alles letterlijk een stapje verder deze week...

WELKOM in week 27

 

 

2 juli;

En de P'tjes van Funny hebben hun eerste stappen in de grote buitenwereld gisterenmorgen mogen zetten. het bordesje werd voor een kwartiertje verruild voor de "beneden" gecreëerde puppyspeelplaats. Enkele pupjes trokken het voortouw en gingen ongeremd op onderzoek uit, en sommigen van hun nestgenootjes gingen wat voorzichtiger te werk en hebben eerst eventjes de kat uit de boom gekeken en alles in hun eigen tempo verkend. Maar allen hebben aan het einde van hun eerste "buitenwereld-sessie" heerlijk gerend en gespeeld. Met aan het einde van hun nieuwe avontuur een warme slok melk van mama Funny. Ik heb uiteraard weer wat foto's gemaakt. Hopelijk zal het vandaag ook lekker weer worden, en kunnen ze zich in de loop van de ochtend nogmaals in dit avontuur gaan storten... Fijne dag allemaal, en veel kijk- en leesplezier deze week!

En dan voor vandaag nog twee leuke foto's van de Q-pupjes; Teefje rood is op de foto gezet toen zij gisterenavond laat haar eerste stevige stapjes zette, en de bruine broer met zusje "oranje" zijn vereeuwigd tijdens hun relaxte slaaphouding...

 

3 juli;

De P'tjes gisterenmorgen lekker buiten aan hun ontbijt:

De pups van Funny zijn vandaag 5 weken oud! Zehebben gisteren de hele dag buiten vertoefd! Wat een zaligheid voor ze... van 's morgens vroeg tot half 11 in de avond hebben ze er geslapen, gegeten en gespeeld. Mama Funny hield de wacht. Ze heeft er veel bij gelegen en gezeten. Dit weer is toch wel ideaal, en je merkt hoe hun ontwikkeling op slechts één enkele dag een grote sprong heeft gemaakt. Enkele volwassen honden hebben ook kennis gemaakt met het stel. 's Morgens vroeg hebben ze van heel dichtbij een grote tractor gezien, die het gras in de wei, aangrenzend aan hun speelplaats, kwam afmaaien. Dat was wel even een extreem en vreemd geluid, maar ook dat werd naar tevredenheid verwerkt. De P'tjes eten nu per dag zo'n 600 gram versvlees per pup. Dit zal in de komende 2 weken wel uitgebouwd worden naar 800-900 gram per dag per pup. Dan wordt er met de tegen die tijd ook vlees-etende Q'tjes wel zo'n 10 kilo versvlees per dag door de pups verorberd!!! Overigens krijgen zij dan Carnibest Natuur Puppy te eten.

De pupjes van Janis hebben ook een spurt gemaakt. Ik ben gisteren begonnen ze wat pap uit het flesje bij te geven, en prompt zijn allen bijna 200 gram op een dag  gegroeid! Gisterenavond om 18.00 uur woog de lichtste van het stel 2400 gram, en de zwaarste 2645 gram. Voor 16 dagen echte zwaargewichten. Maar dat gewicht hindert hen niet bij het (leren) lopen! Ze komen sinds vanmorgen allemaal al vrij aardig in de benen en lopen in de nestbak rond. Een heel guitig gezicht. Zeker als ze gaan poepen, dan zitten ze zo te drukken dat hun hele lijfje heen en weer wiebelt. Maar ze vallen niet meer zo gauw om, dat gebeurde in de afgelopen dagen nog wel eens. Intussen is de rubber vloer voor de pups besteld, en zodra deze binnen is zullen ze misschien al toe zijn aan hun verhuizing naar hun eigen kamerkenneltje. Ook een beetje afhankelijk van het weer, want de werpkist biedt toch zijn bescherming tegen tocht over de grond. De rijstebloem is weer met dozen ingeslagen, zo ook de emmers puppymelk, waarmee hun pap gemaakt wordt, en ze kunnen dus v.w.b. hun papjes weer vooruit.

Voor vandaag twee filmpjes van gisteren, eentje van de P'tjes in de vroege morgen, toen ze nog niet helemaal vrij waren als na een dag "speelplaats". Nu is dat wel anders! Het andere filmpje is van de Q'tjes op een niet al te wakker momentje, maar toch bewegen ze een beetje J In ieder geval weer even een "LIVE" indruk van onze Newfybaby's.....

Ik wens allen een zonnige dag toe, en TOT MORGEN!

 

4 juli;

Voor vandaag een serie foto's die ik gisterenavond van de Q-tjes heb gemaakt. Ik heb weer zoveel leuke foto's gemaakt dat ik het weer heel erg moeilijk vond om er maar een klein aantal uit te kiezen. Maar dit zijn ze dan geworden.... je kunt op de foto's al heel goed zien dat de Q-tjes echt hondjes worden! Overigens hebben ze vandaag wel een heel indrukwekkend dagje achter de rug. Maar daarover meer in de update van morgen!

Funny's kindertjes hebben wederom een BUITENDAG gehad.  Op dit moment (half 10 in de avond) zitten ze nog heerlijk buiten. Het is nog altijd een graad of 26. Het zal wel al bijna donker zijn voordat ik ze binnen haal, want in huis is het na deze extreem warme dag niet zo lekker. Buiten is het beter toeven... De gewichtentabel is ook weer bijgewerkt, ik was het gisteren helemaal vergeten. Maar het zijn wel de gewichten van gisterenavond laat, dus juist 5 weekjes oud...

Tot morgen maar weer!

(Hopelijk blijft het morgen droog, want ik denk niet dat ze het zullen appreciëren als ze weer eens een dag binnen moeten verblijven)

 

5 juli;

Kamerkenneltje en heel wat ongemakjes....

Gisteren hadden onze Q-tjes een ware HUILDAG. Ze waren echt niet stil te krijgen, en ik bedacht mij hoe dit zou zijn als we met dit stel niet zoals hier heel ver buitenaf, maar midden in een woonwijk zouden wonen! Bij nadere inspectie van hun mondjes bleken er bij de meeste pups plots vlijmscherpe bijtertjes te zijn doorgebroken. De hoektandjes zijn door! Doordat ze zich zo druk maakten bleven ze onrustig en konden ze hun warmte niet goed kwijt. De door mij op de vorige dag al in de werpkist neergelegde tegels (andersom vanwege de structuur en "grip") gaven ook niet meer de gewenste verkoeling. Manlief heeft toen de taak op zich genomen om ze met regelmaat aan een schaaltje water te zetten, zodat ze én wat extra vocht bennen kregen, én wat verkoeling in hun pijnlijke mondjes kregen Een klusje waarbij je geduld moet hebben, maar dat is hem op het lijf geschreven. Niettemin bood dat maar enkel op dat moment wat rust en verlichting. Intussen heb ik de kamerkennel opgezet zodat ze konden "verhuizen" naar de luchtigere omgeving. Er hielp allemaal maar weinig, en dat mama Janis er zo kalm onder bleef verbaasde mij wel. Wat een rust.. ik geloof dat ik als moeder van dit stel er niet zo rustig onder had kunnen blijven. Hun klaagzang heeft de hele dag aangehouden. Pas aan het einde van de avond kwam er weer wat rust bij de Q-tjes, maar ze zullen ook wel doodmoe geweest zijn van hun huildagje. En dat was ik eigenlijk ook wel, voor mij was het ook een enerverend dagje. Vandaar ook mijn "rust" pas laat op de avond, met ook toen pas de tijd voor de update van de dag...

En net tegen middernacht, toen de P-tjes naar binnen kwamen om te slapen, hebben sommigen nog even met elkaar kennis kunnen maken. Teefje rood was (weer) haantje de voorste, en vond het zo te merken reuze interessant. Het ontroerende momentje van de dag, waarop je dan alle ongemakjes van de dag op slag vergeet, was wel toen zij en teefje "roze" van het P-nest elkaar voorzichtig door de spijltjes heen de bek likten;-)

 

6 juli;

Weer een late update... maar ik sta voor enkele dagen overal alleen voor dus heb ik het razend druk! Bovendien ben ik begonnen om alle honden hun grote kam/knip/ trim en wasbeurt te geven, en dat neemt toch gemiddeld een uurtje of 5 per hond in beslag, dus ben ik van 's morgens heel vroeg tot 's avonds heel laat in de weer. Na vandaag hoef ik er nog "maar" 10. Vandaag ook de afspraken met de dierenarts gemaakt, dus de datums waarop de P'tjes en de Q'tjes ingeënt worden staat inmiddels vast. De rest van de hondenroedel gaat ook hun jaarlijkse prik en check-up krijgen. Aanstaande dinsdag zijn de P'tjes aan de beurt. 

Nu dan op de valreep voor middernacht toch nog maar even aan mijn update begonnen;-)) Gisteren hebben de pups hun allereerste onweersbui meegemaakt, en... de P-tjes zaten ook nog toevallig juist buiten! Aan het einde van de middag was ik Funny aan het droogblazen, ik had haar vlak ervoor lekker gekamd, gewassen en geknipt. Ik was druk bezig en lette dan ook even niet op "buiten". Toen ik op een gegeven moment een donderslag hoorde en ik naar buiten keek bleek het te stortregenen!!! En onze P-tjes waren al druipnat... Hun kamerkenneltje was leeg en dus moest ik die eerst van de badlakens voorzien. En voordat ik de pups één voor één trapje op gedragen en binnen had, waren we allemaal door en door nat. Funny dus ook weer;-) 

Binnen gekomen was het hele spul door het dolle van hun natte avontuur, en hebben ze zich kostelijk vermaakt met een spelletje tikkertje, pak me dan-als je kan en ren-je-rot. Rond half 7 kwam onze eerste visite van de avond, en wel Nicole en Richard voor de Q'tjes. Even later, om half 8 kwamen enkele P-ouders, en alle P'tjes zijn geknuffeld, en hebben met hun aanstaande baasjes/bazinnetjes volop gespeeld. Binnen weliswaar, maar tussendoor werd het weer droog en konden ze nog eventjes naar buiten. Alle puppyouders waren weer onder de indruk van de Newfybaby's, die enorm gegroeid waren na hun laatste bezoek.

Met de Q-tjes was het vandaag heel wat rustiger. Hun tandjes zijn door, het is afgekoeld buiten en binnen, en ze zijn dan ook weer helemaal op hun gemakje. Gelukkig maar... Ik ga allen nogmaals hun bakje eten geven, de Q-tjes een flesje pap voor de nacht, en dan kruip ik hopelijk tegen 00.30 uur mijn bedje in! Heerlijk, de derde nacht weer in mijn eigen bed. Morgen weer vroeg op, en zorgen dat ik lekker op tijd met de verzorging van iedereen klaar ben zodat ik ook nog wat kan gaan kammen. Vanaf morgenmiddag weer puppyvisite, ben benieuwd wat jullie weer van de hondenkinders vinden:-)))

Tot morgen!

 

7 juli;

Mijn hoofd staat nu na middernacht van 7 op 8 juli echt niet naar een update... wat een hele leuke dag was, vol vreugde over onze kerngezonde P-tjes en Q-tjes die het zo geweldig doen en leuke foto's, eindigt voor mij vast en zeker in een slapeloze nacht. Toen onze visite naar huis was had ik heel toevallig contact met de fokster van de twee reuen van een van de a.s. puppyeigenaren. Deze vertelde dat een van de reuen van onze visite koorts had, een darminfectie doormaakt (op dit moment!!) en sloom en lusteloos is. Wat gaat er dan door je heen bij het horen van zo'n bericht... als je wekenlang dag en nacht in touw bent voor je kwetsbare pups, dat je alles doet om te voorkómen dat ze ziek kunnen worden door de mensen erop te wijzen hoe belangrijk het is om voorzorgsmaatregelen te nemen. Ik ben hier wel heel erg ontdaan door;-(

Alsjeblieft mensen, gebruik je verstand, en laat mij kunnen vertrouwen op jullie. Ik kan ook niet anders, en wil jullie toch niet het genot van jullie puppybezoekjes onthouden tot ze allemaal ingeënt zijn!  Vertel mij open en eerlijk als je hond iets mankeert of gemankeerd heeft, zodat ik in ieder geval mijn eigen conclusie en (hygiënische) voorzorgsmaatregelen kan nemen.

Voor onze visite van vandaag; Uiteraard zijn jullie hartelijk welkom, maar houd onderstaande in acht!

 

8 juli;

Vandaag heeft het veel en hard geregend, dus hebben de pups grotendeels in huis vertoeft. De Q-tjes weten niet beter en hadden geen "commentaar", maar de P-tjes laten het wel al merken als ze het niet leuk vinden om binnen te blijven! Beetje afleiden... visite... en lekker met ze spelen, dat helpt wel wat. Nu aan het einde van de dag kunnen ze weer even lekker buiten spelen, weliswaar alleen op het bordesje, maar met wat nieuw speelgoed zijn ze helemaal in hun element. Onze visite heeft weer lekker kunnen knuffelen en al een beetje een keuze zitten maken. Volgend weekeinde zullen ze "de knoop doorhakken" en weet iedere P-ouder welke pup van hun wordt. 

 

Onze Q-tjes zijn gisteren 3 weken oud geworden, en ter ere daarvan had ik weer eens close-upjes gemaakt:

En dan nog enkele foto's van de Q-tjes... ze beginnen al aardig te lopen en te spelen en soms blijft mama Janis al staan bij de voeding!

Morgen wellicht weer foto's van onze P-tjes.

Tot morgen in een nieuwe week!

 

____________________

 

 

!! puppyvisite opgelet... !!

Houd a.u.b. nog even de hygiënische maatregelen in acht! 

Dus, schone kleding aan waarmee jullie niet met andere honden in contact zijn geweest. Indien je eigen hond ziek is of in de afgelopen weken ziek geweest is even s.v.p. bellen om e.e.a. te overleggen. Alvast bedankt voor jullie medewerking.

 

 

 

 

 

Free counter and web stats