WELKOM in week 26

Vanaf deze week kunnen ook andere inloggers ook weer meekijken. Jullie hebben even wat bij te lezen... veel plezier, en WELKOM terug!

Deze week zullen onze Q'tjes hun oogjes openen, ze zullen kunnen gaan horen, en hun directe omgeving in de nestbak en hun nestgenootjes al een beetje gaan ontdekken. Onze P'tjes zullen voor het eerst buiten mogen gaan spelen, en zo al een beetje van de grote buitenwereld gaan ontdekken! Ook zullen ze hun eerste vaste voeding gaan krijgen en zelf uit een eigen bakje leren eten.  Veel kijk-en leesplezier gewenst!

 

25 juni;

De afgelopen nacht was niet zo geweldig v.w.b. het inhalen van mijn slaap... na de laatste voeding van onze pupjes na middernacht begon Janis rond de klok van 2 uur alweer te piepen om bij haar pups te willen. Geen probleem, daar sta ik graag voor op, maar na de voeding een halfuur later bleef ze maar jammeren om bij haar kindertjes te willen, en heb ik voor de rest van de nacht geen oog meer dichtgedaan. Hopelijk was dit incidenteel... en kan ik de komende nacht toch weer enkele uurtjes slapen. Onze Q'tjes groeien als kool, en komen bij mama Janis niets te kort. Het bij voeden met een flesje gebeurt dan ook op dit moment nog maar 1 à 2 maal per etmaal. Eigenlijk is het nu niet nodig, maar ik wil mama Janis er toch een klein beetje mee ontlasten. Poepen kunnen ze nu zelf, mede doordat ze op deze leeftijd al wat meer lichaamsbeweging krijgen. Je ziet ze nu al weg"lopen" om, bij hun nestgenootjes vandaan, zich te ontlasten. Wordt er gepoept tijdens de billenwas, dan ruimt mama Janis het nu inmiddels wel op! HOERA! "Rondslingerende"  drolletjes mag ik doen J 

De P'tjes drinken op dit moment bij een staande mama Funny! ze heeft haar luie positie toch maar verruild voor een positie die bij de ontwikkeling van haar pups past, en dat is dus blijven staan i.p.v. liggend (of zittend). Door het groter worden van de pups wel zo praktisch, want het werd dringen geblazen..

Voor vandaag een filmpje (dat gisteren is gemaakt) waarin een indruk van de 8 dagen oude Q'tjes en de 3,5 week oude P's.

 

Tot morgen!

 

26 juni;

Vandaag nogal een rare en beetje vervelende dag gehad... Jack moest naar het ziekenhuis omdat er een operatie voor vandaag gepland stond, en mijn dag bestond dus eigenlijk uit tweemaal heen en weer naar Eindhoven rijden, in de file staan en haasten, haasten en nog eens haasten om overal en alles op tijd te kunnen zijn en doen. Ik ben bekaf en heb zware hoofdpijn. Maar gelukkig is het allemaal goed verlopen en ligt manlief, weliswaar hondsberoerd, weer "lekker" thuis in ons eigen bed. Daarmee dus een vrijwel puploze dag gehad maar gelukkig hoefde ik mij geen zorgen te maken want de Newfybaby's waren in goede handen bij Renske en Sandra, die de hele dag thuis waren. Ze hebben zelfs de bestelde emmers puppymelk van de koerier aangenomen, dus ook daarover hoef ik mij geen zorgen te maken:-)

Het was net tegen de avond nog zulk lekker weer dat ik besloot alsnog het bordesje PUPPROOF te maken, en de P'tjes voor het eerst naar buiten te laten gaan. Natuurlijk was de batterij van het fototoestel vrijwel gelijk leeg, en die van Renske's toestel ook. Met beide toestellen toch nog een heel paar plaatjes kunnen schieten van hun eerste stapjes buiten. Nog héél voorzichtig, maar ik denk dat ze na een dag of twee de smaak wel te pakken zullen hebben! Reu bruin durfde het eerst naar buiten, gevolgd door teefje wit en oranje. De rest had even een "zetje"nodig om het afstapje te nemen en naar buiten te durven. Voor nu dus een paar plaatjes... ongetwijfeld de komende dagen veel meer hiervan!

En dan trakteer ik jullie toch ook nog maar op wat foto's van gisteren, die ik vannacht eigenlijk al voor de update van vandaag had klaargemaakt. Een foto van Q-reu bruin, die gisterenavond om 18.00 uur 1720 gram woog, en vandaag om 19.00 uur al 1855 gram. Hij is de op een na zwaarste, maar de gewichtjes liggen niet erg ver uiteen. Als ze bij mama Janis hebben gedronken zijn de buikjes BOL... zo bol zou ik ze met de fles niet eens durven voeren! Ze doen het geweldig. Verder nog wat papfoto's van de P'tjes. Op de foto's van buiten zijn ze helaas nog wat "geklonterd", maarja.... ze eten nu eenmaal nog niet zo heel netjes en kliederen elkaar na het eten helemaal vol. En dan nog een Q en een P in een fotogenieke slaaphouding... Zo! is het toch nog van een aardige update gekomen.

Tot morgen!

 

27 juni;

Vanmorgen om 06.00 uur was het al erg lekker weer en bovendien vrijwel windstil, zodat onze P'tjes al gelijk even naar buiten mochten. ik kon dan op mijn gemakje even hun verblijf verschonen. Heerlijk.. dat werkt goed! Uiteraard en paar foto's gemaakt, en een daarvan is de eerste nog van gisterenavond. Onze Q'tjes hebben vannacht voor het eerst de warmtelamp uit gehad. Ze kropen er toch onder vandaan en mochten ze het koud gekregen hebben dan was ik toch dicht in de buurt om het gelijk te merken en er iets aan te doen. Ze hebben heerlijk gelegen en geen kou geleden. Wel lagen ze vanmorgen vroeg allemaal bij elkaar. Precies goed; niet over elkaar heen (koud) maar lekker lepeltje-lepeltje J Vannacht heb ik eindelijk een keer kunnen doorslapen; om 00.30 uur hebben de Q'tjes hun laatste voeding gehad, en om 05.00 uur begonnen ze een beetje te rommelen. VIER EN EEN HALF UUR achtereen geslapen... wat een luxe! Ik ben vanmorgen dan ook vrij fit! Overigens zijn de bandjes van de Q'tjes verruild voor heuse riempjes. Op een of andere manier lagen de bandjes er telkens af. Raar hoor... bij de P'tjes is dit met dezelfde bandjes niet het geval. Voor de P'tjes komen er binnenkort ook nog nieuwe riempjes, want bij hen worden de bandjes intussen wat te klein. Zij zijn nu 4 weken oud, en hun groeitabel is gisterenavond ook weer bijgewerkt. 

Hier dan de foto's voor vandaag. Ik wens iedereen een mooie zonnige dag toe, en tot morgen maar weer!

Enkele Q-babies met hun nieuwe bandjes.

 

28 juni;

WARM!

Het is bloedheet vandaag hier in het Zuiden des lands...Vanmorgen in alle vroegte hebben Funny's pups heerlijk buiten kunnen spelen, maar vanmiddag is het gewoon veel te warm om buiten te liggen. Ze nemen dan ook graag (weer) genoegen met hun kamerkenneltje, waar het met een open schuifpui en het rolluik op ventilatiestand best aangenaam vertoeven is. De baby's van Janis liggen op deze leeftijd nog altijd vrijwel de gehele dag te slapen, maar ook aan hen merk je dat het in de huiskamer toch nog redelijk koel is. Ze zijn allemaal rustig en op hun gemak..

De honden buiten liggen ook letterlijk PLAT. Zelfs voor een langsrazende politieauto met sirene komen ze niet "uit de veren"... normaal is een ware serenade het gevolg van dat indringende geluid, maar op een erg warme dag maken ze zich zelfs daar niet druk om. De mama's liggen net als hun kroost in de huiskamer en doen ook al niets anders als slapen... wat een luie dag;-)

Foto boven; de Q'tjes in diepe slaap

foto beneden; P'tje "wit" zoekt verkoeling en slaapt met het hoofd in de waterbak J

 

29 juni;

Vanmorgen lekker vroeg uit de veren en aan de slag! Het gevolg was dat ik nu om 10.00 uur aan de koffie even de tijd kan nemen voor een lekkere update! Ik begin met wat foto's van gisteren, die had ik nog klaar liggen, maar ik was gisterenavond veel te moe. Bovendien was het al na middernacht toen ik klaar was met alles, en was het dus toch eigenlijk al "vandaag" J

Onze Funny-babies hebben gisteren hun eerste vleesbrij genuttigd. Nicole en Richard waren als eerste Q-puppyouders op visite en er getuige van dat ze dit als volleerd vlees-eters naar binnen hebben gewerkt. Om het te leren en elkaar te motiveren kregen ze tot dusver hun maaltijden gezamenlijk uit de puppyschaal. Maar het wordt nu tijd voor een eigen bakje! Vanmorgen ben ik begonnen met de P'tjes uit een eigen schaaltje te laten eten. Het ging erg goed, al hebben de meeste pups nog de neiging om het eten op te zuigen i.p.v. het op te happen. Ze zullen dit snel genoeg leren... hun schaaltjes waren allemaal leeggegeten, dus het is in ieder geval naar binnen gewerkt. Sommigen moesten nog even geholpen worden door met een plastic vorkje het vlees naar hun bekje te schuiven. Zo leren ze er dan ook beter naar te happen. De onderstaande foto'tjes zijn dus nog van gisteren, toen de P'tjes aan het einde van de dag lekker voor de gehele avond naar buiten konden. De ergste warmte was voorbij omdat het zonnetje weg was, maar het bleef tot middernacht nog bijna 30 graden!

En dan hun vleesmaaltijd; de eerste foto is van gisteren, nog allemaal gezamenlijk aan het diner.... en vanmorgen kregen allen het ontbijt apart!

Lekker vleesbekkie J Mama Funny heeft ze met smaak schoongelikt.

 En dan onze Q'tjes...

Er is voor hen een nieuw tijdperk aangebroken... hun oogjes zijn geopend! Echt goed zien kunnen ze pas over enkele dagen, maar zoals jullie bij de pupjes van Funny hebben gezien gaat de ontwikkeling van de pups dan ook razendsnel! Janis haar kindertjes lopen op hun actieve momentjes al parmantig door de werpkist. Een komisch gezicht, zeker tot dusver met hun oogjes dichtgeplakt. Vanaf een dezer dagen zal dit dan ook kunnen zonder overal tegenaan te botsen:-)))

Op de foto teefje wit, ze is het "kleinste" van de familie, maar (vandaag) met haar lichaamsgewicht van 1.895 grammen zeker een robuuste dame! ze zal morgen op een leeftijd van 2 weken juist boven de 2 kilo zitten. Haar nestgenoten zaten daar gisteren al bijna allemaal (ver) boven! De slagroom van mama Janis veroorzaakt een nestbak vol "zware jongens"!

Eergisteren had ik nog een serie "headshots" gemaakt, maar het kwam er maar niet van om ze te plaatsen. Ik heb ook zoveel foto's van al het grut... Vandaag alsnog deze close-upjes van de Janis-pupjes;

(foto's van eergisterenavond)

Om te beginnen de foto van teefje wit. Vergelijk de foto van vandaag met die van eergisterenavond, en zie het verschil alweer in anderhalve dag tijd!!!

teef wit
teef geel
teef paars
teef rood
reu bruin
reu groen

teef oranje: No more Pictures!

Zo... dat was voor vandaag een flinke update! Ik hoop dat alle puppyouders weer helemaal voldaan het weekeinde in kunnen;-) Ik zie de Q-baasjes zaterdag en zondag, en de anderen na het weekeinde. Dan zien jullie je Newfybabies LIVE, en mogen de P-ouders er lekker bij om ze te knuffelen en vast te houden. Helaas moeten de Q-ouders de handjes nog stevig op de rug houden:-)))

Fijn weekeinde allemaal, of ik zaterdag en zondag de tijd zal hebben voor een update weet ik nog niet, maar in ieder geval zal ik zorgen dat er op zijn laatst zondagavond een "weekeind" update komt.

Tot dan!

 

30 juni/1 juli;

Vandaag hebben we visite gehad voor onze Q'tjes. Ik wil jullie hartelijk danken voor jullie bezoekje en enthousiasme. Altijd weer heerlijk als je kunt merken hoe welkom een Newfybaby is. Net voor middernacht toch nog even gauw de foto's van vandaag verkleind en een update gemaakt! Onze P-ouders zullen het nog enkele daagjes met foto's moeten doen voordat ze hun 2e bezoekje  gaan brengen in de loop van de komende dagen... voor hen dan nog even een aantal leuke buitenfoto's! Maar ik begin met de bruine puppyreu, die hier aan zijn lunch staat....

En dan zijn bruine zus Prue, zij heeft keurig nestje gegeten en maar weinig geknoeid. Mama Funny zal hier maar weinig aan hoeven poetsen:

Vervolgens de buitenfoto's van de P'tjes:

 

En dan de Q'tjes....

Bij het maken van een geluidje wordt door een enkele pup het koppie al opgeheven;-)

sommige pupjes kunnen al een beetje staan en lopen!

De gewichtentabel van de Q-pups is ook weer bijgewerkt! Vanmorgen hebben ze hun eerste wormkuurtje gekregen, en deze is met smaak uit een flesje verorberd;-) Alle pupjes wegen nu ruim boven de 2 kilo. Hun oogjes zijn geopend en ze reageerden vanavond al een beetje op geluid!

Ik wens iedereen een hele gezellige zondag toe. En voor onze visite: tot strakjes!

En vandaag stond dan weer in het teken van visite voor onze Q'tjes. Ook vandaag een familie die voor het eerst kennis kwamen maken met ons en onze newfyfamilies. Nu hebben we dan met iedereen kennis gemaakt, en zijn alle puppyouders voor een eerste keer op visite geweest. Wat hebben wij een buitengewoon goed gevoel over jullie allemaal als baasjes van onze P'tjes en Q'tjes!!! Hierbij ook nogmaals heel hartelijk dank voor jullie meegebrachte attenties, echt veel te gek allemaal...

Rond de middag, vlak voordat de visite kwam, hebben de pupjes van Funny voor het eerst op de puppyspeelplaats mogen vertoeven. Uiteraard heb ik daarvan wat foto's gemaakt, maar die zal ik bewaren voor mijn update van morgen, in de nieuwe week. Tot morgen in WEEK 27.

 

 

Free counter and web stats