WELKOM in week 24

Vanaf vandaag is het dagboek enkel nog te volgen voor de mensen op onze puppylijst en voor enkele goede kennissen/vrienden. 

Voor Janis is dit de laatste week van haar dracht, en voor onze P-tjes de periode van de leeftijd tussen 13 en 19 dagen. In deze week zullen hun oogjes en oortjes opengaan, de tandjes een beetje doorkomen en wellicht het eerste bordje pap verslonden worden. Er staat heel wat te gebeuren voor onze Newfybaby's... er zal letterlijk een wereld voor ze opengaan! De eerste kwispeltjes en blafjes zullen waar te nemen zijn, en onze pupjes zullen contact met elkaar gaan zoeken en al een beetje gaan lopen. Jullie zullen er allemaal weer getuige van kunnen zijn... veel plezier gewenst!

 

11 juni;

Kijkje in de werpkist:

Gisteren was voor enkele puppyouders het eerste LIVE kijkje in onze werpkist! Er stonden 3 visites op het program. Voor Funny en mij best vermoeiend, want normaal gezien halen wij 's middags onze gemiste slaap van 's nachts voor een poosje in. Dat schoot er nu even bij in, maar niettemin bleven we beiden fit en hebben we genoten van de enthousiaste reacties van de a.s. puppyouders. Heerlijk om te merken hoe betrokken jullie zijn en hoe jullie onder de indruk waren van onze Newfybaby's. Enigen die gisteren wisten welke pup voor hen bestemd zou zijn waren Henk en Wiesje, zij krijgen het (enige) bruine teefje. Als kraamkado hadden zij een prachtige versierde mand met heerlijke "geboorte-cakeje" meegenomen. Ze waren overheerlijk, nogmaals bedankt!

Mama Funny vond het prima dat de a.s. baasjes van haar kinderen "met de neus boven de werpkist hingen". Uiteraard mocht men de pupjes nog niet vasthouden of aanraken, maar de baby's zijn uitvoerig bekeken, gefotografeerd en bewonderd... Allemaal bedankt voor jullie gezellige bezoekje en enthousiasme!

Maar voordat de visite 's middags kwam was de dag voor mij al erg spannend verlopen... Wij hadden voor de show in Hulten, die gisteren gehouden werd, Jamiro en Milos ingeschreven. Omdat ik zelf echt niet van huis wilde, en de zorg voor onze puppenkinders echt niet uit handen wilde geven, moesten we een keuze maken tussen wie er met Jack mee zou gaan naar de show. Aangezien Milos nog maar één CAC nodig had voor zijn def. Nederlands Kampioenschap zou je denken dat hij mee zou gaan... maar toch besloten wij Jamiro mee te laten gaan. Jamiro benodigde nog een kwalificatie om voor de fok ingezet te mogen worden, en zo ging Jack met Jamiro op pad. Voor mij echt een heel vreemde gewaarwording, want normaal ben ik diegene die de honden voorbrengt, en het is zover ik mij heugen kan wel 18 jaar geleden dat jack alleen met een hond naar de show ging! Super spannend dus, zeker als je maar wacht en wacht op een telefoontje met de uitslagen.... Om half 1 had ik het niet meer en heb toch maar zelf gebeld. De uitslag was er een om heel tevreden over te zijn: Jamiro won de openklasse en verkreeg het reserve CAC en CACIB, waarmee hij op deze show zijn eerste volle Kampioenschap (CAC) in de wacht sleepte. Geweldig! E.e.a. is overigens terug te vinden op de pagina "shows". Vanaf gisteren mag Jamiro dus ook voor onze fok ingezet worden! En voor diegenen die het nog niet wisten... Jamiro is de nestbroer van a.s. Newfymama Janis J

Aan het einde van de dag mocht ook Janis nogmaals een bezoekje aan de kindertjes brengen. Mama Funny vond het prima, en Janis was verrukt over de kindertjes. Ze zal zelf vast en zeker ook een goed moedertje worden...

Als Janis op haar rug ligt kan ik de pupjes niet alleen voelen bewegen, maar ik ZIE ze zelfs bewegen! Een prachtig gezicht, en iets dat ik bij Funny niet heb kunnen waarnemen! Ik zal proberen er binnenkort eens een filmpje van te maken. ik hoop dat het gaat lukken:-)

 

12 juni;

Kijkje in de werpkist:

De OOGJES zijn geopend!

 

Onze pups zijn vandaag 14 dagen oud, en bij allen zijn de oogjes gaan ontluiken... 

Gisteren en eergisterenavond waren er bij enkele pupjes kleine glinsterspleetjes te zien, en vanmorgen waren bijna alle oogjes vrijwel volledig geopend

En ter ere van hun tweede verWEEKdag een close-upje van elk pupje! (De foto's zijn van gisterenavond)

 

 

Je ziet nu ook dat de pups plotseling een beetje proberen te LOPEN. Het zal niet lang meer duren voordat ze ook kunnnen gaan HOREN... normaal gezien binnen enkele dagen na het openen van de oogjes... En dan gaat hun ontwikkeling echt razendsnel!

Gisteren was er weer visite, en ook de nieuwe baasjes van reutje bruin en van een van de zwarte teefjes waren verrukt over onze kleintjes. Als middelpunt trotse mama Funny, die het allemaal niet uitmaakte wie er allemaal boven de werpkist hing en welke verrukte kreten er allemaal werden uitgeslagen bij het aanschouwen van haar kinderen. Ze lag afwisselend van een afstand rustig te slapen en lekker in de werpkist om haar baby's te voeden en verzorgen. Het is voor de nieuwe baasjes ongetwijfeld een mooi gezicht geweest om hun "baby" bij mama Funny te hebben zien drinken, en ook een flesvoeding te hebben zien drinken. Ook hebben ze kunnen zien hoe liefdevol mama Funny billen en snoeten heeft gewassen. 

Ook vandaag zal er nog visite komen voor een van de zwarte teefjes en een van de zwarte reuen, en dan is iedereen geweest om hun hondenkind voor het eerst te bewonderen. En dan is er rust voor Janis , en gaan we aftellen naar haar bevalling! Vandaag zal ik voor Janis de pagina "laatste fase van de dracht" aanmaken, en zal zij op de voet te volgen zijn tot de geboorte van haar kindertjes en uiteraard tijdens de bevalling op een daarvoor aangemaakte pagina. Volgende week om deze tijd zal zij misschien al moeder zijn. Héél erg spannend weer. Voor Janis de eerste keer, maar ik heb de indruk dat zij een toegewijd moedertje zal zijn.

 

13 juni;

Kijkje in de werpkist:

 

De pups beginnen al aardig rond te struinen. Ze worden sterker en beginnen nu na de nachtelijke uurtjes zonder hun mama al echt in de benen te komen en rond te lopen als ze haar ruiken. In de afgelopen nacht heb ik ruim 4,5 uur achtereen kunnen slapen!! Ik heb geen wekker gezet en de pups en Funny waren rustig tot ik zelf wakker werd... dus ik heb heerlijk even kunnen bijtanken. Gisteren hadden we weer visite (batterij van het fototoestel leeg en de kaart vol dus geen foto's kunnen maken) en mama Funny heeft weer volop aandacht gehad.

De pagina "laatste fase van de dracht van Janis" is inmiddels gereed en gaat vanaf vandaag in gebruik. Zij is nu 56 of 57 dagen drachtig, en in principe is het mogelijk dat zij vanaf dag 59 (over drie dagen dus) kan gaan bevallen. We zullen zien!

 

14 juni;

Kijkje in de werpkist vanmorgen in alle vroegte:

Mama Funny, genietend van haar kinderen tijdens hun voeding, en de Newfybaby's, genietend van hun voeding bij hun mama:

Gisterenmorgen heb ik een F I L M van onze P-tjes gemaakt!

Hun OORTJES beginnen nu langzaam te openen, en we merken dat sommige pupjes al gaan reageren op wat (hardere) geluidjes. Het gehoor zal nog moeten verfijnen, zodat ze binnenkort ook zachtere geluidjes kunnen horen. In deze film kun je zien hoe ze al op geluid reageren(de koppies gaan omhoog), hoe ze naar hun moeder "LOPEN", en hoe ze hun moedermelkvoeding nuttigen. Als laatste is mama Funny nog even in beeld terwijl zij haar kinderen een wasbeurt geeft...

Veel kijkplezier gewenst!

In verband met het GELUID (de muziek in het filmpje) gelieve de INDEX pagina van het puppydagboek weg te klikken, of het geluid van het filmpje (onderin het balkje van het venstertje) wegklikken.

Ik was alweer vergeten te vermelden dat de hechtingen bij Funny eruit zijn gehaald... Ze heeft een keurig nette "snee". Eigenlijk zie je er zowat niks van! En haar uitvloeiing die wat minder fraai was wordt ook weer beter. Het gaat dus allemaal heel goed met "ons mam". Nu ik deze update maak is het na middernacht, en kruip ik zodadelijk lekker onder de wol. Ik hoop net als de afgelopen nacht ook een uurtje of 4 te kunnen slapen.

Tot morgen!

 

HOERA! Renske is geslaagd voor haar schoolexamen!! 

En daarmee is dan gelijk definitief dat ze is aangenomen op de Hoge Hotelschool in Maastricht!!!

 

15 juni;

Vandaag een laat "kijkje in de werpkist" vanwege het feit dat de bevalling van Janis in aantocht is! Ik houd het nu ook eventjes bij één enkele foto, want buiten alle verzorging om zal ik moeten proberen wat slaap te pakken. Met de P-tjes gaat het overigens heel goed! Na hun ontworming op leeftijd van 14 dagen zijn ze in razend tempo aan het ontwikkelen. Oogjes open, oortjes beginnen te horen, en de tandjes zijn bijna door of schijnen al door het dunne laagje tandvlees heen. Zover nu te zien (ze gaan gelijk "zoeken" als ik aan hun mondje kom:-)) hebben allen een scharend gebitje. Tussen mijn broodnodige slaapje en hun voeding van 13.30 uur dus gauw even deze update, met een kijkje in de werpkist van vanmorgen 11 uur:

 

17 juni;

Gisteren geen update gemaakt op deze pagina vanwege de geboorte van de Q-tjes. Voor nu ook heel even een kort "kijkje in de werpkist" vanmorgen om 06.00 uur. Misschien later vandaag nog een update, maar voor nu ga ik vragen om afgelost te worden na een lange vermoeiende nacht....

boven; de P-tjes

en beneden de Q-tjes!

11.30 uur;

Zo! Ik neem even de tijd voor een update... 

Na een zeer intensieve nacht heb ik vanmorgen twee uurtjes kunnen bijtanken. Gisteren heeft mij veel energie gekost, en het contacteren van de mensen op onze puppylijst was ook niet altijd plezierig om te doen na zo'n zwaar etmaal! Ik heb toch weer verschillende mensen moeten teleurstellen. Maar het enthousiasme van de uitverkoren puppybaasjes hebben mij een heel warm gevoel gegeven. De toekomstige baasjes van onze Q-tjes staken hun vreugde werkelijk niet onder stoelen of banken, en dat geeft mij een heel goed gevoel; alle pupjes zijn meer dan welkom in hun toekomstige gezin.

 Met de Q-tjes gaat het goed, maar mama Janis heeft erg veel last van naweeën. Helaas hoort dat erbij... De melkproductie begint een beetje op gang te komen, iedere voeding schiet de melk al toe, maar is nog onvoldoende. Ook dat is normaal. Maar aangezien het de pups veel energie kost om de melkgift telkens op te wekken, heb ik vannacht toch besloten om met flesjes bijgeven te beginnen. Ze zijn allemaal toch wat afgevallen (ook weer normaal) en ik wil ze niet méér laten afvallen! Vannacht is gebleken dat mama Janis vies is van de poepjes die uit haar kinderen komen (hoe is het mogelijk;-)), en billetjes wast ze alleen als ze plassen. Dus dreigde er problemen te ontstaan met verstopping, en moet ik de pups voor zolang dat duurt zelf de billen wassen met een vochtige washand zodat de ontlasting kan afkomen, en hun poepertje niet "dichtplakt"! Heel belangrijk dat dit gebeurt, maar wel erg intensief.  Ik hoop wel dat mama Janis alsnog billetjes gaat wassen. In het verleden deed onze Brenda dit ook niet bij haar eerste nest. Haar tweede nest werd toen wel volop gewassen.Dus... is het nu vrijwel continue flessen, aanleggen bij mama, billetjes wassen, P-tjes flessen en pap leren eten (daarover later vandaag meer J ), weer flessen, aanleggen enz. enz. Tussen de bedrijven door iedereen verschonen, de mama's van hun natje en droogje voorzien en van hun persoonlijke hygiëne. De komende 2 weken zullen dus best heel zwaar worden... dag en nacht. Gelukkig hoef ik mij om het huishouden in het totaal geen zorgen te maken, want dat regelt het hele gezin PERFECT! Ieder heeft zijn taken zonder morren en klaarblijkelijk vrijwillig op zich genomen. Boodschappen doen, eten verzorgen, de huishoudelijke taken en zelfs mij van mijn natje en droogje voorzien is keurig geregeld. "Mams" kan zich volledig op de verzorging van de pups storten... zal ook wel moeten, want het neemt minstens 20 uur per etmaal in beslag en ik heb dus echt nergens anders tijd voor. Een update maken gaat nu dan ook even ten koste van mijn slaap, maar daar kies ik nu zelf even voor. Overigens zal ik vanaf nu in "week 24" vervolgen met de updates, en maak ik geen aparte pagina aan voor de eerste 7 levensdagen van de Q-tjes. Beide nestjes zijn dus telkens op één pagina te volgen. 

Voor nu even een foto van reutje bruin aan de fles. Alle pupjes nemen het flesje goed, dus op zich is iedere flesvoeding vrij snel gebeurd. Ik probeer later vandaag een indruk te geven van het "eerste papje" van de P-tjes, dat zij gisteren hebben verorberd met filmpjes en foto's ! Mocht het niet meer lukken houden jullie dat voor morgen tegoed!

 

 

In deze eerste zeer intensieve en vermoeiende eerste levensweken zou ik het op prijs stellen als jullie mij niet bellen, maar enkel via de mail contact zoeken/opnemen. Ik ben eigenlijk altijd bezig met de pups of met de verzorging van de andere honden, of probeer misschien juist even wat slaap te pikken als ik niet druk bezig ben... dan dus liever voorlopig even geen telefoon;-)

 

 

Free counter and web stats