WELKOM

In deze nieuwe week. Weliswaar begonnen op de woensdag... maar dat is nu voor één keer vanwege de aparte pagina over de eerste levensweek van onze P-tjes. Onze FUNNYBABY'S zijn nu een week oud en hebben daarmee al een eerste mijlpaal in hun prille leventje bereikt! De eerste risicovolle dagen zijn achter de rug, en vol vertrouwen zien wij nu het vervolg van de nestperiode tegemoet. Die eerste fase blijft het toch heel erg spannend; zullen de pupjes goed drinken, goed groeien en een gezonde indruk maken... Wij kunnen met een gerust hart zeggen dat dit allemaal wel "snor" zit. Alle 7 hebben gezonde grote honger, zijn krachtig en levendig en hebben voor zover nu te beoordelen is geen aangeboren "foutjes". Door de wat laat op gang gekomen melk waren deze eerste zeven dagen extra intensief en vrijwel zonder nachtrust, maar ook dat gaat al wat de goede kant op! Mama Funny herstelt goed van haar keizersnee en voelt zich alweer heel wat fitter. Haar hechtingen zien er mooi uit, en kunnen over enkele dagen verwijderd worden. De eerste belangrijke week is voorbij... het is altijd weer een moment voor ons om eventjes bij stil te staan en dankbaar voor te zijn als dit zo goed verlopen is... 

6 juni; 

Kijkje in de werpkist vanmorgen vroeg:

De pups beginnen de geur van hun moeder én van die van mij als "flessenmoeder" al verbazingwekkend goed te herkennen! Bij het openen van het rolluik moet ik even tussen de slapende pups doorlopen, en alsof er een alarmbel gaat zijn allen plots in opperste staat van paraatheid! Het begint met zijn allen op hun manier al een beetje door de werpkist te lopen, en te roepen om hun mama. Een goed oefening voor de pups om hun beentjes onder hun lijfjes te leren zetten! 

Twee filmpjes dan vandaag, één van de wakkere baby's tijdens hun "ochtendgymnastiek" en de tweede van de tevreden aan de borst drinkende baby's, en bij dit filmpje kun je ook goed zien (en horen) dat de melk nu dus echt heerlijk toeschiet J

En dan kan ik mededelen dat ik de pupjes in de buik van Janis volop heb voelen bewegen! Nog voordat ik het aan de buitenkant kon voelen, merkte ik aan het "stille genieten" van Janis dat zij al volop leven en beweeglijkheid in haar buik voelde. Een mooi moment om nu de kleine schopjes van de Q-tjes te kunnen voelen. Vandaag (of morgen) is Janis alweer 7 weken drachtig!

Haar slaaphouding bezorgt mij wel eens de zenuwkriebels, maar meer nog de manier waarop ze zich in deze houding "stort". Ik verwachtte dat zij gaandeweg haar dracht wat voorzichtiger zou gaan liggen, maar momenteel begint de zwaartekracht ook nog mee te spelen.. Haar favoriete houding blijft nog altijd "languit neerploffen"! 

 

7 juni; 

Ik begin vandaag met een foto van Janis, nu of gisteren exact 7 weken drachtig. Ze is wel weer aan een trimbeurtje toe, maar dat gebeurt in de week voor de bevalling, zodat ze er weer eventjes tegen kan. Volgens mij zal de "magische" datum 19 juni zijn, dus duurt het geen twee weken meer vóór de bevalling van Janis zich aankondigt! In de laatste dagen van de dracht, tijdens de bevalling en de eerste week na de bevalling zal de inlog enkel voor de a.s. puppybaasjes functioneren. Dus voor diegenen die rondom de geboorte van Funny ook konden inloggen. Anderen kunnen na de eerste levensweek weer met hun nu gehandhaafde code weer inloggen. Bewaar jullie code dus goed als je naderhand weer wilt meekijken;-)

Dan het dagelijkse kijkje in de werpkist;

Gisterenmiddag vonden de pups het blijkbaar net even te warm om onder de warmtelamp te liggen. Wellicht omdat het zonnetje ook al in de werpkist scheen. Het was een grappig gezicht hoe ze in een rondje verspreid lagen; net een heksenkring!

Dan nog een extra filmpje van onze P-tjes in diepe slaap; volledige RUST in de Turfhoeve-babykamer...

En.... de beslissing voor de namen is (eindelijk) gevallen. Vandaag zijn de aanvragen naar de Raad van beheer opgestuurd! Wij hebben de volgende namen gekozen voor onze P-tjes:

Hun groeitabel zal vanaf nu wekelijks worden ingevuld. Uiteraard wordt het door mij dagelijks bijgehouden wat hun gewichtjes zijn.

 

 

8 juni;

Als eerste weer een kijkje in de werpkist, hier de Newfyfamilie vanmorgen om 07.10 uur:

En dan kan ik zeggen dat we opnieuw een stel "hangjongeren" in huis hebben... 

De pups beginnen steeds meer hun eigen plekje en eigen slaaphouding te creëren. En als ze voldaan na de voeding een lekkere "hangplek" hebben gevonden, doen ze mij telkens weer denken aan een stel "hangjongeren" J Een kleine greep uit een foto-shoot van gisteren:

De Newfybaby's krijgen op dit moment nog 6x per dag hun flesje. Voor het overige geeft mama Funny melk boven verwachting! Niet iedere voeding hoeft nu meer gevolgd te worden door een (complete) flesvoeding. Toch zullen ze de fles erbij moeten blijven krijgen, maar de moedermelkgift bedraagt nu toch zo'n 50% van hun voedingsbehoefte. Geweldig!! Gisteren hadden we een emmer van 3 kg puppymelkpoeder leeg, wat betekent dat de pups inmiddels 10 liter aan flessenmelk hebben gekregen, oftewel een gemiddelde van bijna 200 ml per pup per dag tot dusver. Uiteraard kregen de pups in de eerste levensdagen nog een minuscuul beetje, en krijgen ze op dit moment ongeveer 40 ml per voeding en binnen enkele dagen zo'n 60-80 ml, dus de emmers zullen er vanaf nu wel sneller doorheen razen... Ik denk dat we vanaf nu een dag of 4 doen met een emmer, en als ze eenmaal pap gaan eten zal dit nog maar 3 dagen zijn. Onze puppymelk is gebaseerd op geitenmelk. Het komt qua samenstelling het meest overeen met echte (teven)moedermelk en is niet bepaald goedkoop, maar dat weegt niet op tegen de goede start die ze ermee krijgen!

Onze bruine knul in dromenland na zijn late avondvoeding om 01.00 uur;

 

9 juni;

Gisteren is Janis naar de dierenarts geweest voor haar 2e CHV inenting. De weegschaal gaf ruim 9 kilo meer aan als bij haar eerste inenting een week na de dekking. Toch is haar buik niet erg dik, maar zowel de conclusie van de dierenarts als die van mij is dat ze vanwege haar gespierde lichaam een vrij "strak" buikje, en dus haar dracht lekker compact houdt. Desondanks heb ik het zekere voor het onzekere genomen en  haar buikje nogmaals flink bloot geschoren om eens goed te kunnen inspecteren met het echo apparaat. Een aantal is werkelijk niet te bepalen, maar ik zag alles wat er te zien was volop bewegen en her en der een hartje duidelijk kloppen. Waar ik niets zag kloppen zag ik wel een "armpje of beentje" bewegen.... Het ziet er vooralsnog dus allemaal heel gezond en levendig uit! Voor vandaag een foto van de schone slaapsters samen en een van Janis, die nu dan EINDELIJK eens andersom lag J

Vanaf a.s. woensdag zal de laatste fase van de dracht van Janis via een aparte pagina in dit dagboek bijgehouden worden. Het puppydagboek zal dan (op zijn laatst vanaf dat moment) enkel nog voor de a.s. puppyeigenaren te volgen zijn... Vanaf een week na de geboorte van de pups van Janis kan iedereen weer inloggen. Bewaar de inloggegevens dus goed als je nadien weer wilt meekijken..

En dan het kijkje in de werpkist; dit begint met een foto van gisterenmorgen na het verschonen, toen eindelijk (en zo ook vandaag) het zonnetje weer eens scheen na héél veel zware regenbuien:

En een foto van vanmorgen 06.30 uur:

Om 00.30 uur hebben de pups hun laatste avondvoeding gekregen, en vannacht om 04.15 uur hun nachtvoeding. Ik heb dus heerlijk ruim 3,5 uur geslapen! Helaas ben ik zo nu en dan wakker geworden omdat Funny tegen het hekje van het puppypaneel geleund zat, en door het hijgen rammelt het hekje dan. Ik probeer om 05.00 nog eventjes te gaan liggen...

 

10 juni;

Van slapen is er dus niet meer gekomen na de nachtvoeding. Het was al vroeg licht vanmorgen en ik ben maar naar buiten gegaan om alle honden uit te laten. Vandaag voor sommige a.s. puppyouders een LIVE kijkje in de werpkist! Een goede reis gewenst voor de mensen die straks voor hun eerste kraambezoekje komen. Voor alle andere puppybaasjes hier de digitale versie van het kijkje in de werpkist:

We vervolgen maandag in "week 24".

Tot dan!

 

 

 

 

Free counter and web stats