In de laatste weken van de nestperiode gaan onze pups op stap om ze meer te laten zien en ze meer te weten te laten komen van de grote-mensen-wereld. Dit alles is bedoeld om de nieuwe wereldburgertjes zo goed mogelijk te socialiseren... mét hun nieuwe baasjes! Op deze pagina komen de verslagen van de uitstapjes die wij met onze pups maken.

 

15 juli 2012

Het eerste uitstapje van ons P-nest:

Het lag in mijn planning om op zondag 15 juli en dus op een leeftijd van 6 weken van onze P-tjes hun eerste uitstapje te organiseren. Gewoonlijk voert het eerste puppyuitstapje ons naar het dierentuintje in de buurt; zo'n 2,5 km lopen, en waarbij Bouke altijd de trouwe begeleider naast de puppytaxi is. Aangezien het de dagen ervoor bar slecht weer was en de voorspellingen nog vrij onduidelijk en onzeker, besloot ik pas op het allerlaatste moment naar aanleiding van diverse buienradars om het uitstapje toch te laten doorgaan. En maar goed dat wij dat hebben gedaan....want het was werkelijk STRALEND weer! De temperaturen waren eigenlijk juist ideaal voor dit uitstapje, want TE warm weer is voor jonge pups ook zeker niet prettig.

Na het uitstapje hebben we gezamenlijk en heerlijk buiten van een lunch genoten, en begon ik rond de klok van 2 uur/half 3 aan de demonstratie en uitleg over de verzorging/vachtverzorging van de Newfoundlander, waarbij "opa" Bouke de aangewezen vrijwilliger op de trimtafel was.

Het was een hele gezellige dag, en aan de reacties van ieder heb ik kunnen opmerken dat ze allemaal ontzettend hebben genoten. Uiteraard zijn er veel foto's gemaakt, en ook heb ik diverse filmpjes gemaakt. Met de leukste foto's en filmpjes heb ik een film samengesteld, die hierbeneden te bekijken is.

Vanwege het geluid /de muziek bij de film kunt u het beste de indexpagina van het puppydagboek wegklikken, of op het speakertje in het venstertje van de film klikken. Veel plezier gewenst bij het bekijken van ons eerste uitstapje!

 

22 juli 2012