Update 17 juni; film geboorte van de pups (onderaan deze pagina)

De geboorte

Met het verliezen van het eerste vruchtwater om 00.20 uur in de ochtend van 16 juni is de geboorte van de pups van Janis op gang. Ik hoop, ondanks het nachtelijk uur, voor eventuele meekijkers alles online te kunnen laten volgen..

 

01.33;

De eerste pup is geboren! Het is een zwarte teef;-)

02.23 uur;

De tweede pup is geboren, het is een bruine teef. Janis doet het helemaal geweldig, en likt haar kindertjes gelijk liefdevol af.

Ik probeer gauw een foto te plaatsen van pup 1 en pup 2...

pup 1

pup 2

04.00 uur;

Om 03.15 en om 03.42 werden er twee teven geboren; de eerste zwart(wit bandje) en de tweede bruin(geel bandje), daarvoor in kwam er helaas een bruine reu dood ter wereld. Ik was er even goed beroerd van, maar we hebben intussen toch vier gezonde meiden! Janis draagt naar mijn idee nog zeker 1 of 2 pupjes, dus we wachten de bevalling verder af...

Om 04.04 uur is er een zwarte reu geboren. Hij krijgt een groen bandje. Er is nog minstens een pup te voelen. Hopelijk zodadelijk even de kans om foto's te plaatsen;-)

Hierbij op rij enkele foto's van teef wit, teef geel en reu groen:

Na een "pauze" van een uur en 50 minuten werd er om 5.55 uur wederom een zwarte teef geboren. Zij kreeg een paars bandje. En als laatste werd er om 06.44 uur een bruine reu geboren, en hij kreeg een bruin bandje.

Het is nu vijf voor half 8, en de klus lijkt voor Janis geklaard...

We hebben 7 prachtige levende kindertjes in de werpkist, en een hele trotse liefdevolle moeder Janis. Haar baby's zien er mooi vol en stevig uit, en hebben prachtige gewichten. Wij zijn erg moe van de zware nacht, maar dolgelukkig met Janis haar eerste prachtige nestje. Ze hebben geen fouten die nu bij de geboorte te beoordelen zouden zijn, dus het ziet er allemaal zeer veelbelovend uit J

Zodadelijk ga ik eerst aan de slag met de verschoning van de kersverse Newfymoeder. Dan zal ik vandaag aan (= in) haar werpkist gekluisterd zitten om de pupjes constant aan te leggen, en de komende nacht ook. Ik zal even moeten kijken hoe snel ik contact met iedereen kan opnemen, maar we zullen alles even goed moeten nazien zodat we geen fouten maken in het toewijzen van de pups. Misschien dat ik er vandaag niet aan toe zal komen... dus helaas moet ik jullie misschien nog in onzekerheid laten zitten. In ieder geval probeer ik alles zo spoedig mogelijk te doen.

Tot later vandaag!

 

update 17 juni;

Ik heb vandaag een filmpje samengesteld over de geboorte van onze Q-tjes. Kijk en geniet van 18 minuten lang foto en film...

 

 

 

 

Free counter and web stats