De geboorte van ons P-nest was de gehele bevalling door voor onze a.s. puppybaasjes achter de inlog te volgen.

Met het krijgen van de eerste drukwee is de bevalling van Funny officieel op gang. Via deze pagina probeer ik de geboorte van onze P-tjes continue te laten volgen.

 

16.30 uur;

Funny is vruchtwater verloren. 

16.45 uur;

Het kan nu nog best een uur duren voordat de eerste pup daadwerkelijk geboren wordt. Funny doet het heel goed en is naar omstandigheden fit. Het vruchtwater zag er helder uit.

17.01 uur;

Funny gaat opnieuw persen

 

17.28 uur;

DE VOETJES VAN.....

Een springlevend BRUIN meisje...

Ik ga gauw zorgen voor moeder en kleine meid. Funny deed het geweldig en is vreselijk zorgzaam.

 

18.09 uur;

De tweede pup is geboren.... een zwart teefje! Gezond en wel.. alles erop en eraan. Zij heeft een wit lintje gekregen, en het bruine teefje een oranje lintje. Funny heeft flink moeten persen, maar het zijn dan ook twee flinke jongedames. Gewogen heb ik ze nog niet, ik laat ze eerst rustig bij hun moeder aan de borst drinken, dat is nu even belangrijker.

18.53 uur - 19.45 uur

Dan volgen er nog drie pups; om 18.53 uur wordt er een zwarte reu geboren (hij krijgt een paars bandje), om 19.30 uur een zwarte teef (zij krijgt een geel bandje) en vervolgens wordt er om 19.45 uur nog een zwarte teef geboren. Zij krijgt een roze bandje. Funny's buik is nog altijd niet plat.... Ze gaat weer wat persen, ik ga weer bij haar zitten, maar ik probeer tussendoor ook nog wat foto's te plaatsen.

21.45 uur;

Na een "pauze"waarin ik volop bezig ben geweest met het aanleggen van de pupjes, werd er om 21.45 uur een bruine reu geboren! Intussen heb ik de andere pups ook gewogen en een paar foto's uitgezocht, die ik zodadelijk probeer te plaatsen (als ik er de kans voor krijg). Er moeten nog pups geboren worden... dus we wachten verder af. Tot nu doet Funny het geweldig!!! Voor ons bruine mannetje heb ik Funny naar buiten laten gaan om even te lopen. De pup zat verkeerd in het geboortekanaal, en ik heb hem gelukkig kunnen draaien en aan zijn hoofdje d.m.v. het maken van een "haak" van twee vingers eruit kunnen helpen trekken tijdens een wee. Hij was ondanks dat het even geduurd heeft gelijk levendig en hapte gelijk naar de tepel. En.... hoera!!! Mams begint al een klein beetje melk (biest) te geven... Tot zo, met de eerste foto's van de pupjes tot dusver J

22.30 uur;

En op dit tijdstip kondigde de 7e pup zich aan; een zwarte reu!

01.00 uur;

Ik ben nog in afwachting van de laatste (?) pup...Een halfuur geleden heb ik Funny een injectie oxitocine gegeven. Hopelijk zal de geboorte van de laatste pup daardoor wat beter vlotten.

03.45 uur;

Het vlotte niet, en ik heb de DA gebeld. We zijn er naartoe gereden om te zien of ik inderdaad gelijk had dat er nog een pup geboren moest worden. En jawel... de röntgenfoto wees uit dat er nog een pup in Funny's buik zit. Op de daarna gemaakte echo kon de DA geen hartje zien kloppen. Ze heeft geadviseerd om naar huis te gaan, nog enkele keren oxitocine te spuiten en af te wachten of de pup daarmee afkomt. Ik hoop het echt, anders zullen we (alsnog) tot een keizersnee moeten besluiten.

05.10 uur;

Om 08.30 uur ga ik gelijk de DA weer bellen. Er zal een keizersnee moeten gebeuren, want de pup is er nog steeds niet. Ik ben echt helemaal afgebrand nu en SNAK naar wat slaap, maar ik zal wakker moeten blijven om Funny in de gaten te houden. Ook ga ik nu de fles en speentjes uitkoken, en de pupjes hu eerste flesvoedingen leren drinken. De melkgift van mama Funny is nog niet denderend, en ze mogen niets tekort komen. ze zullen haar straks ook voor een paar uur moeten missen als Funny voor de keizersnee naar de DA gaat, en zullen ze een flesvoeding nodig hebben.

Met de 7-ling gaat het wel heel goed; ze hebben forse gewichten en zijn krachtig en sterk. ze zien er allemaal gezond uit.

Hier beneden op volgorde van geboorte:

bruine teef, oranje bandje (665 gram)

zwarte teef, wit bandje (665 gram)

zwarte reu, paars bandje (665 gram)

zwarte teef, geel bandje (720 gram)

zwarte teef, roze bandje (700 gram)

bruine reu, bruin bandje (660 gram)

zwarte reu, groen bandje (740 gram)

 

Tot zover mijn update... later ongetwijfeld meer!

Eerst zullen we zorg moeten gaan dragen voor de geboren baby's en uiteraard moeten zorgen dat hun mama verlost wordt van haar laatste pup. Ik zal blij zijn als dat achter de rug is!

Tot later vandaag!

 

16.30 uur;

Eindelijk even in de gelegenheid om te laten weten hoe het gaat met Funny en haar pups. Funny is vanmorgen dus voor een keizersnee naar de dierenarts gegaan, en de pup (een bruine reu) die nog in haar buik zat was inderdaad dood. Gelukkig is de operatie goed gegaan, maar het blijft een behoorlijke ingreep, en Funny geeft nu nauwelijks tot geen melk. Ik moet de pupjes dus het flesje bij geven, al hoop ik dat bij mama Funny zelf de melk in de komende dagen wat op gang komt, zodat ze toch wat meer moedermelk gaat geven. Ik verwacht van wel.. Tot het zover is, moeten de kleintjes ieder uur bij hun mama aangelegd worden, om de melk op gang te brengen, en moeten ze zelf ook echt ieder uur iets binnen krijgen om sterk te blijven en niet af te vallen. Werk aan de winkel dus...  Al met al ben ik nog niet in de gelegenheid geweest om iedereen te bellen of überhaupt een update te maken. Ik neem z.s.m. contact op, maar moet eerst voor moeder en haar kindertjes zorgen. Later vandaag probeer ik ook nog wat slaap te kunnen pikken. Voor nu dus wel goed nieuws over de gezondheid van Funny, al heeft ze de komende dagen veel extra zorg nodig.

 

... en zo is er, ondanks het kleine verdriet van het verlies van de laatste pup en ondanks het ongemak van de keizersnee, die voor de laatste (dode) pup moest plaatsvinden, toch een fantastisch einde gekomen aan de geboorte van het tweede nestje van Funny. Alles wat er mis kon gaan en mis gegaan is bij haar eerste nestje eind 2010, waar er van een voltallig nest slechts één pup levensvatbaar geboren mocht worden, daar is nu alles goed verlopen en eindigen wij met een overgelukkige Newfymoeder Funny, en een pracht stel kerngezonde Newfybaby's: het "Turfhoeve" P-nest! We hebben er razend veel zin in, hebben geweldig leuke puppyouders waarover we een goed gevoel hebben, en waarmee we ongetwijfeld een gezellige nestperiode tegemoet zullen gaan.

Veel kijk- en leesplezier in onze nestperiode

Ik sluit deze pagina af met een samenvatting van de geboorte d.m.v. enkele films.

De geboorte van begin tot eind:

De geboorte van de derde pup; een zwarte reu: 

De eerstgeboren pup (bruine teef) drinkt voor het eerst na haar geboortenbij haar mama :

 

 

 

Free counter and web stats