Onze planning in 2023

Onze te plannen combinaties bestaan uit ouderdieren die bij voorkeur niet of nauwelijks aan elkaar verwant zijn.

Combinaties voldoen ruimschoots aan de fokreglementen van de NNFC en TNS.

Wij zijn lid/clubfokker van beide rasverenigingen, en houden ons aan de fokreglementen van beide verenigingen.

De pups worden door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland gechipt (van waaruit ook hun stambomen wordt afgegeven)en worden door beide Nederlandse rasverenigingen (NNFC en TNS) geÔnventariseerd.

 

In 2023 plannen wij diverse nestjes waarbij bruine en zwarte pups worden verwacht.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Vanwege de drukte rondom onze huidige nestperiode graag contact via email.

 

Bij onze keuze voor het maken van een combinatie van ouderdieren letten wij speciaal op hun rastypische karakter en vooral ook op een blakende gezondheid. Een geplande combinatie zal minimaal voldoen aan de fokreglementen van de Nederlandse en buitenlandse rasverenigingen.

Ons streven is het fokken van gezonde Newfoundlanders (en het behouden) van het oorspronkelijke, beerachtige type. En daarmee het behouden/voortzetten van onze met zorg opgezette familie/bloedlijn d.m.v. (waar mogelijk) zoveel mogelijk creŽren van outcross-combinaties om zo een breed mogelijk genenpatroon op te bouwen, iets wat buitengewoon belangrijk is voor het in stand houden van een ras. Wij streven naar honden met een sterke constructie, die praktisch gebouwd zijn waardoor een krachtig gangwerk gewaarborgd blijft, met een plezierige portie (water)werklust, met lieve betrouwbare karakters en van een type zonder "moderne" overdrijvingen. Naar honden met een gave, vriendelijke expressie en uitstraling, maar absoluut ook naar het fokken van hoofden met goed gesloten lippen en oogleden. M.a.w.: een uiterlijk en karakter zoals de rasstandaard dit voor ons geliefde ras voorschrijft. Hoe gemakkelijk klinkt het... maar in de praktijk is en blijft dit een moeilijke en verantwoordelijke klus waarvoor wij ons toch altijd weer vol blijven inzetten.

Hoe gaat het in zijn werk wanneer u interesse heeft?

Bij interesse in een pup van ons kunt u zich op onze wachtlijst laten plaatsen. De geÔnteresseerden die wij (naar verwachting) uit het eerstvolgende nest een pup kunnen bieden, nodigen wij graag tussen het maken van de echo en de geboorte uit voor een persoonlijke kennismaking. Dit gebeurt dan op het moment dat er een reŽle kans is dat u voor een pup van het betreffende nest in aanmerking komt (in de huidige situatie rondom Corona plannen wij momenteel -nog- geen kennismakingen). Komt u nog niet in aanmerking dan blijft u vanzelf op onze wachtlijst staan. Mocht u onverhoopt toch van onze wachtlijst afgehaald willen worden dan zouden wij het op prijs stellen dat u ons daarover bericht, zodat wij onze wachtlijst actueel kunnen houden.  

Wij doen vooraf geen beloften en geen uitspraken over de positie welke u op onze wachtlijst heeft of kunt krijgen. Wij behouden ons ten allen tijde het voorrecht om mensen die eerder van ons een hond hadden voorrang te geven of mensen te weigeren, zonder gehouden te zijn tot opgaaf van redenen.

I.v.m. de Wet rondom de RabiŽs vaccinatieplicht en de bijbehorende wachttermijn, waardoor een pup (binnen de E.U.) pas na de leeftijd van 15 weken de grens mag passeren, plaatsen wij tot nadere berichtgeving onze pups enkel bij eigenaren woonachtig in Nederland. Het heeft daarom geen zin om te informeren indien u in het buitenland woonachtig bent. Enkel voor de serieuze buitenlandse fokker is een mogelijkheid bespreekbaar.

 

Terug naar PUPINFO 

 

 

__________________________________________________________________________

Newfoundlanderkennel v.d.Turfhoeve.  Copyright Angelique Bultman ©2004-2021  www.rumaweb.nl/newfoundlander.