CAMILLA v.d.Turfhoeve JW'93

 

Met trots stellen wij aan u voor, onze (zelfgefokte) STAMMOEDER; de hond aan de oorsprong van onze met zorg opgebouwde foklijn. 

CAMILLA heeft zich middels haar nazaten, ze is inmiddels vele generaties terug te vinden in (een groot deel van) de huidige Newfoundlanderpopulatie, dusdanig bewezen in de Newfoundlanderfok, dat ik haar absoluut een introducerende pagina op onze website waardig acht. Deze bruine zeer robuuste beerachtige teef is voor mij, anno 2019 en daarmee 27 jaar later, nog altijd de grote inspiratiebron... ZO hoort een Newf te zijn: Zwaar, robuust, maar absoluut ook zeer krachtig, met een droom van een gangwerk en veel "will to please"... maar bovenal ook in bezit van een uiterst betrouwbaar en lief NF karakter. Haar sterke constructie en massieve body is hetgeen ik keer op keer weer hoop terug te vinden in haar (inmiddels verre) nazaten. En nochtans mogen wij zeggen daarin heel aardig te slagen. Zij blijft mijn grote voorbeeld. Met recht: ONZE STAMMOEDER!

 WAT IS EEN STAMMOEDER NU PRECIES?

Dat "stammoederschap" is iets waarover je nogal eens wat hoort en leest. Om wat onduidelijkheden uit de wereld te helpen: Een STAMMOEDER is een moederhond, die aan de oorsprong van een (zelfgefokte) STAM honden staat. Dat betekent dat zij middels haar kinderen en kleinkinderen een STAM (meerdere/vele generaties en dus een STAMBOOM) op heeft gebouwd. Zij zal dus op de stamboom van haar nazaten in meerdere/vele generaties terug te vinden zijn.