Dogachtigenshow 2005

 

"Dageraad v.d. Turfhoeve"  10,5 (!) jaar

zoon van "Camilla v.d.Turfhoeve" JW'93 en onze eerste eigen reu Kampioen "Madison Comes F.B. Home" CW '98.

 

Op Zondag 19 juni 2005 werd  "De Dogachtigenshow 2005" gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. De 10,5 - jarige Newfoundlanderreu "Dageraad v.d. Turfhoeve" (eig. M.Peters-Backus uit Venlo) werd Beste veteraan bij de newfoundlanders.

De temperatuur op deze zeer zomerse dag was ruim boven de 30 graden gestegen, toen laat in de middag de eindkeuringen begonnen. Dageraad leek nauwelijks last te hebben van de tropische temperaturen, en liet zijn voortreffelijke gangwerk onvermoeibaar zien! Een genot om deze veteraan met zijn nog schitterende toplijn in de erering te zien lopen.Uit een grote groep veteranen (allen Beste veteraan van hun ras) koos de Franse keurmeester "Dageraad" als 2e Beste veteraan van de show! Om zijn toplijn en gangwerk had hij volgens velen in het publiek 1e mogen worden. ( Alle respect voor de imposante Leonberger-veteraan, die achter het bordje 1 mocht) Niettemin een geweldige prestatie, dat een ruim 10-jarige newfoundlander in een zo geweldige conditie, 2e van de show werd! Een TOP prestatie van baas en hond.

Gefeliciteerd Dageraad en Marianne !

 

Dageraad op het Erepodium.

 

 

Hierbeneden een foto van de plaatsing "Beste veteraan van het ras"  Heel mooi dat ook de Beste veteraan-teef een dochter van onze Madison is ! Echt genieten , deze twee mooie nakomelingen van onze reu. Toch leuk dat de door mij gefokte nakomeling Beste veteraan werd!

links Madison-zoon "Dageraad van de Turfhoeve", Beste veteraan , rechts de Madison-dochter  "Felicia v.d.Goudkust"  Beste veteraan-teef

Ook voor de fam.Hartkamp een welverdiende felicitatie!

 

 

 

Op de vorige Dogachtigenshow (2003) werd onze eigen Nl.& Lux.Kamp."Ferro .v.d. Turfhoeve" JW'00, W'03 Beste van het ras en 3e Best in Show! Ook Ferro is een zoon van Madison (moeder van Ferro is Nl.& Lux.Kampioen Ariadne v.d.Turfhoeve).

 

 

Kamp."Madison" CW'98,  

hier Beste v.h.ras, Beste v.d.Groep en  4e Best in Show 's-Hertogenbosch 1997

 

 

terug naar special news

terug naar nieuws