CH.Bouke fan de Bearehûntsjes

Nederlands Kampioen, Eukanuba Award Winnaar 2008, Beste Veteraan in Show KCM 2015

Op 15 december 2015 hebben wij afscheid genomen van onze lieve Bouke.
Het zag er al een poosje naar uit dat het niet zo lang meer zou duren, want zo langzaam maar zeker werd het duidelijk dat Bouke “op” was. Om 14.10 uur is Bouke heel rustig ingeslapen, waarna we Bouke naar het huisdierencrematorium hebben gebracht, waar hij individueel gecremeerd zal worden. Wat hebben wij een plezier gehad van en met onze lieve Bouke.Er is verdriet, maar ook dankbaarheid, en zeker ook hebben we er vrede mee. Het is goed geweest...  Bijna 11,5 jaar hebben wij mogen genieten van een Newf pur sang. Dag lieve trouwe brave Bouke.

 

 

 

Bouke kort voor zijn 11e verjaardag (zomer 2015)

 

 
 

 

Bouke winter 2015 (bijna 11 jaar oud):

 
 
 

 

Bouke op 26 februari 2012 (7,5 jaar oud) tijdens een boswandeling in het Leudal.

 

Bouke op de 1e Kerstdag 2010

 

BESTE NEWFOUNDLANDER 2008

 

Utrecht 2008: CAC/CACIB/BOB/BIG/res.BIS

 

Over Bouke...

 

Bouke is door ons als pup aangekocht. Van meet af aan was er tussen mij en Bouke een "klik"...  Bouke voelde gelijk zo duidelijk als een "eigen" hond, natuurlijk mede door zijn voorouders van vaders kant, waarvan ik in Bouke ook vaak herkenning zie. Maar hij is en blijft natuurlijk van origine een FRIES... 

Als eerbetoon aan BOUKE heb ik een Fries tintje gegeven aan het verslag van "De Utrecht 2008" ; de show waar Bouke definitief kampioen werd, EN res. Best in Show!

Voor een bruine Newfoundlander heeft Bouke een mooie lange vacht, egaal van kleur en van de gewenste structuur. Hij zit mooi in elkaar en heeft een geweldige en krachtige constructie met uiterst functionele hoekingen. Zijn hoofd heeft prachtig gesloten ogen en lippen, wat hem een gave en karaktervolle expressie geeft. 

Op de Internationale Hondententoonstelling "De Utrecht" behaalde Bouke zijn 4e volle CAC, waardoor hij voortaan de titel NEDERLANDS KAMPIOEN voor zijn naam mag voeren. Een verslag van "De Utrecht" is te vinden via onze indexpagina ( pagina Specials/Special New(f)s )

Met zijn plaatsing op de Kerstshow 2008 te Wijchen behaalde Bouke de beslissende punten voor het winnen van de bekercompetitie 2008 van de NNFC! 

Bouke is winnaar van de Johan Pieterse Beker voor de BESTE NEWFOUNDLANDER en tevens winnaar van de Sunrise Trofee (Beste Bruine Newfoundlander)

Bouke won een EUKANUBA AWARD voor zijn prestaties in het showjaar 2008.

Op de KCM 2015 was Bouke de oudste Newfoundlander maar won ook de Veteranenklasse (met 6 -allen jongere- inschrijvingen)  en won de Perry-How Trophy voor de BESTE VETRAAN IN SHOW. Een verslag van deze show vindt u op de pagina SHOWS, en via de pagina Specials/Special New(f)s.

Van karakter is Bouke een lieve, gezellige en trouwe kameraad. Zijn Will to Please maakt hem tot een Newf met een plezierig portie werklust. Zijn uithoudingsvermogen en enthousiasme geven hem daarin geen belemmeringen. Op weg naar de volwassenheid heeft hij zich ontwikkeld tot een betrouwbare, rustige en brave vriend met een uiterst vriendelijk en stabiel karakter. Wij zijn heel blij dat we met Bouke de mogelijkheid hebben gekregen om onze foklijn verder uit te bouwen. 

Bouke voldoet aan de fokreglementen van de NNFC .

Bouke is nu bijna 11 jaar en staat niet meer ter dekking. Hij geniet bij ons van zijn oude dag!

Bouke is geboren op :  24-07-2004

gezondheidsuitslagen :  HD A (NW 40) ,  ED vrij ,  Cystinurie vrij.

                                  Hart (Doppler/echo) onderzoek: geen afwijkingen.

Er is een DNA profiel van Bouke beschikbaar.

 

_____________________________________________________

 

 

Kamp. Nonino v.d.Turfhoeve CW 07 HD A ,ED vrij ,Cystinurie vrij

 

NL& Lux.Kamp.JW'00,W'03  Ferro v.d. Turfhoeve HD B, ED vrij  Cystinurie vrij NL.Kamp., CW'98                          Madison Comes From Bobo's Home HD B 
NL., Lux. Kamp.                             Ariadne v.d. Turfhoeve  HDB 
Camiyou v.d.Turfhoeve HD B , Cystinurie vrij Aaron v.'t Derde Part  HDA  
JW'93                                              Camilla v.d. Turfhoeve  HDB
 Happy Lady v.d.Berenstal HD B Cystinurie vrij NL,Dts,Lux,Int,Kamp.W'00                    Udino vom Felsbachtal  HD B NL,Int.,Lux,Belg,VHD.Kamp.         Amaretto Della Casa Del'Orso   HD B
Pilar v. Felsbachtal HDA      
NL,Lux,Int.Kamp.                                    Amily v.d.Berenstal HD A   Niels v.h. Hoogveen  HD B 
NL.Kamp.                                       Nigel Lady v.h. Turfveld  HDA    

 

_____________________________________________________________________________________

   Copyright Angelique Bultman ©2005 Newfoundlanderkennel v.d.Turfhoeve.  www.rumaweb.nl/newfoundlander.