Ik (Angelique) ben gediplomeerd Ondernemer Asiel-Pension-Kennel , hetgeen in het kort inhoudt dat ik vakbekwaam ben om een Asiel, Honden en kattenpension, kennel en/of cattery zelfstandig te ondernemen, te starten, runnen of te beheren (v.h. vakbekwaamheid Honden en kattenbesluit). Hiermee voldoe ik ruimschoots en in alle opzichten aan de nieuwe Wet Dieren (Besluit houders van dieren). Ondanks dat er voor ons hiermee diverse mogelijkheden te creëren zijn prefereren wij het om het fokken van onze Newfoundlanders hobbymatig, in huiselijke kring en op kleine schaal te (blijven) verrichten. Per slot zijn zij onze huisdieren en huisgenoten, en is het leven met onze honden onveranderd het hoofddoel en onze liefhebberij. Het is dan ook vanuit deze passie en niet op de laatste plaats vanuit het verantwoordelijkheidsgevoel t.a.v. onze honden dat ik deze opleiding ben gaan volgen. De beroepsopleiding Ondernemer Asiel-Pension-Kennel heb ik gevolgd- en met succes afgerond op Groenhorst Barneveld/Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer en run ik met veel liefde, plezier maar vooral veel passie mijn eigen trimsalon. Trimsalon Make-It-Easy heeft ook een eigen website. De trimsalon website vindt u onder de betreffende knop op de indexpagina.

 

Even terug in de tijd...

Ik was ongeveer 1,5 jaar oud toen we binnen ons gezin onze eerste hond, "Franka", kregen. Puppy Franka was een kruising tussen een Labrador en een Groenendaler. Een lieve, vrolijke hond. Ik wist niet beter, of er was altijd een hond in mijn leven. In mijn jeugd was deze hond mijn alles; toen ik een klein meisje was, was hij mijn speelkameraadje. En hij was mijn steun en toeverlaat in mijn pubertijd. Toen Franka op 14-jarige leeftijd overleed was ik bijna 16 jaar oud. Helaas besloten mijn ouders na Franka geen hond meer te nemen. 

Het gemis en het verdriet was groot. Voor mij stond vast, dat wanneer ik "op eigen benen" ging, ik absoluut een hond zou willen hebben. Een leven zonder hond(en) was voor mij ondenkbaar....

Als 16-jarige jongedame leerde ik mijn huidige partner kennen. Ook bij hem thuis was er altijd gezelschap van een hond in het gezin geweest, en het was (gelukkig) vanzelfsprekend dat toen wij gingen samenwonen, er een hond zou komen!

Halverwege de tachtiger jaren deed dan ook bij ons de eerste Newfoundlander zijn intrede. Al snel waren wij diep onder de indruk van het (ras)typische karakter van deze hond; wij verloren voorgoed ons hart aan "De Newfoundlander". Sindsdien is deze goedmoedige reus niet meer uit ons leven weg te denken...  Onze grootste wens; dat onze volgende newfoundlander een pup zou zijn van de hond die onze harten gestolen had! Woorden werden omgezet in daden... onze droom werd werkelijkheid. Wie had destijds kunnen denken dat onze gehele huidige stam zou terugvoeren naar die ene hond.... door en met haar hebben wij De Newfoundlander als "de ware liefde" leren kennen.

Ons eerste nestje Newfoundlanders werd geboren in Leveroy, alwaar wij tot eind 2006 gewoond hebben. Leveroy is een klein plaatsje, gelegen nabij Nationaal park "de Groote Peel", een groot natuurgebied (beslist de moeite waard om er eens een bezoekje aan te brengen!) waar vroeger volop TURF gestoken werd. De reden waarom destijds gekozen werd voor de kennelnaam "v.d.Turfhoeve", behoeft waarschijnlijk verder geen uitleg...

Stammoeder CAMILLA V.D.TURFHOEVE: 

Deze prachtige, op en top beerachtige teef is voor mij nog steeds het grote voorbeeld. ZO wil ik de Newfoundlander zien;

100 % beerachtig, 100% NF karakter, 100% correct gangwerk en bouw. 

Naar het voorbeeld van deze geweldige stammoeder, die bovendien bewezen heeft haar goede eigenschappen te hebben kunnen doorgeven aan haar nakomelingen, hoop ik nog lang dit type NF te kunnen blijven neerzetten. Het is fantastisch mooi om steeds weer in haar (verre) nazaten een heleboel "CAMILLA" terug te blijven zien... De meest presterende honden van de afgelopen 10 jaar op onze nationale tentoonstellingen hebben een of meerdere keren onze CAMILLA in hun stamboom!

 

Heden ten dagen...  

Wij wonen in het buitengebied van het midden-limburgse Horn. In de prachtige,  bosrijke omgeving van Horn en Beegden kunnen wij dagelijks met onze Newfy's genieten van een stevige bos- heidewandeling. Wandel-fotoverslagen vindt u op de pagina "Special New(f)s" (via Specials op de Indexpagina)

 

Wij zijn liefhebbers van het zgn. "Beerachtige type", en streven ernaar, dit type Newfoundlander via een zorgvuldig opgebouwde (fok)lijn, onder onze kennelnaam "v.d. Turfhoeve" vast te houden. Wij houden daarbij de officiële Rasstandaard (type, maat en karakter) altijd voor ogen. 

Onze hobby is natuurlijk de Newfoundlander in persoon...                         

Het (lief)hebben van, en leven met deze vriendelijke, goedmoedige beren.

De honden die op dit moment deel uitmaken van ons leven, kunt u leren kennen via de pagina's "onze reuen" en "onze teven". Onze reeds overleden newfoundlanders hebben een speciaal plekje in ons hart. Ook met hen kunt u kennismaken; via de pagina "Dierbare Herinneringen". De beschrijving van hen aldaar verwoorden deels het gevoel wat mijn herinnering aan hen oproept.  Over onze jongste/aankomende generatie Newfy's kunt u alles vernemen op onze puppysite. 

Leest u zondermeer ook de inleiding van onze puppysite; de pagina "Eerst dit..." en "Onze werkwijze"! 

Uiteraard gaan wij ook regelmatig zwemmen met onze Newfy's! Zwemmen is één van Newfy's favoriete bezigheden. Zijn passie voor water(werk) steekt hij niet onder stoelen of banken! Zelfs "de oudjes" zijn pijlsnel en superalert in het water, en tonen waarvoor De Newfoundlander van oorsprong is gefokt; het werken in en rondom het water. Een verre reis of buitenlandse vakantie was nooit en is niet voor ons weggelegd. Wij vullen onze jaarlijkse vakantie met plezier voor mens en Newf in en rondom het water, dicht bij huis! Uitgebreide zwemverslagen vindt u op de betreffende pagina's die via onze indexpagina te bezoeken zijn.

 

Het "showen" is een tak in "de sport" die wij samen met onze honden met enorm veel plezier beoefenen, en wij mogen met gepaste trots zeggen dat wij in de bijna 25 jaar dat wij in de showwereld mee lopen al een 20 tal jaren TOP draaien op de (voornamelijk Nederlandse) Internationale Shows. Onze vierde generatie zelfgefokte Kampioenen is in aantocht!  

Tot dusver wonnen wij 9 jaar de “Liesveld Beker” een trofee die uitgereikt wordt aan de beste zelfgefokte newfoundlander van het betreffende tentoonstellingsjaar. Dit is iets waar je als fokker enorm trots op mag zijn. Diverse keren ook de NNFC Beker en de Johan Pieterse Beker, die aan de beste newfoundlander van het betreffende tentoonstellingsjaar wordt uitgereikt. Onze kennel telt tot dusver 11 definitief Nederlands Kampioenen (waarvan 8 zelfgefokt!),2 Nederlands JeugdKampioenen, 2 Luxemburgs Kampioenen, 3 NNFC-Clubwinnaars, 1 Winner, 5 Jeugdwinners(sters). 

Voor onze tentoonstellingsuitslagen kijkt u op de pagina "SHOWS".

 

Een nestje fokken...

Wij vinden het buitengewoon belangrijk een gezonde en in alle opzichten rastypische Newfoundlandergeneratie op de wereld te zetten, indien wij een nestje fokken. Het welzijn van de Newfymama & haar pupjes en de hygiëne tijdens de nestperiode staan bij ons zeer hoog in het vaandel! Daarvoor besparen wij kosten noch moeite.... 

Buiten de enorme hoeveelheid tijd én de kosten die gepaard gaan met het fokken en grootbrengen van een nestje pups, besteden wij erg veel zorg en aandacht aan de socialisatie van de nieuwe wereldburgertjes. Dagelijks veel visite over de vloer, het wennen aan alle huiselijke geluiden en dagelijkse beslommeringen, en héél veel geknuffeld worden is vanzelfsprekend!                                        

Buiten dat, gaan onze Newfybabies gedurende hun nestperiode regelmatig met ons hele gezin, volwassen hond(en) en liefst ook de a.s. baasjes, "op stap" om de wijde wereld te verkennen en zodoende als goed gesocialiseerde pup hun nestje rond de leeftijd van 9 weken te mogen verlaten. Bij het plannen van een nestje hebben wij immer de intentie om een pup aan te houden.

Hieronder een kleine impressie van zo'n (indrukvolle)dag... Meer hierover op onze pagina socialisatie! (puppysite)

Wij zijn gedurende de 8 weken dat de pups binnen ons gezin leven, zeer intensief met ze bezig. Kortom, wij leggen hierin onze ziel en zaligheid. Onze pups gaan ons zeer aan het hart, en U zult begrijpen dat wij dan ook nogal wat eisen stellen aan de toekomstige pupeigenaren. Wij zullen ervan verzekerd willen zijn dat de nieuwe eigenaren zoveel mogelijk weten over het verantwoord grootbrengen van hun Newfoundlanderpup, en wat de voor en tegens zijn van het hebben van een newfoundlander.

Indien U wat meer informatie wilt over het ras of onze honden bent U altijd van harte welkom. Ook met de vachtverzorging van uw Newfoundlander wil ik u eventueel graag helpen. Zie daarvoor de pagina "verzorging". Belt u wel even voor een afspraak, zodat wij de tijd ervoor kunnen nemen.

Wij wensen U veel lees-en kijkplezier op onze website! Neemt U even rustig de tijd om onze site door te lezen, u vind er veel informatie over onze honden, maar ook belangrijke en leuke informatie over De Newfoundlander zelf! Onze site wordt regelmatig, bijna continue, "ge-update" dus kom gerust nog eens terug.

Met vriendelijke groet, Angelique Bultman

 

Heeft u de pagina "over ons" gevonden via een zoekmachine, dan kunt u de indexpagina van onze volledige website vinden op het onderstaande adres;

www.rumaweb.nl/newfoundlander 

_______________________________________________________________________________

  Newfoundlanderkennel v.d.Turfhoeve.  Copyright Angelique Bultman ©2005-2015   www.rumaweb.nl/newfoundlander.