Dekking en dracht 

 

 

4-6 november;

Ginger is verschillende keren naar Lucca gereisd om gedekt te worden. De dekkingen verliepen buitengewoon relaxed en vlot. Het was een prachtig verliefd koppel, zo mooi om te zien! Nu volgen er dan 4 heel spannende weken tot aan de echo.

 

13 november;

Ginger is voor haar CHV vaccinatie naar de dierenarts geweest. Ze heeft ook even op de weegschaal gestaan (leuk ook voor het vergelijk als ze straks drachtig blijkt, en te zien hoeveel ze tijdens haar dracht in gewicht zal toenemen) De weegschaal gaf 32 kilo aan.

 

16 november;

In de afgelopen dagen is er wat verandering te merken. Ginger slaapt erg veel en haar tepels zijn roze en groter/zachter geworden. Ook wilde ze vanavond niet zo heel graag aan haar eten beginnen. Dat is dus echt niets voor Ginger! Ze leek een beetje misselijk. Zou het... ? Nog ruim 2 weken tot aan de echo!

26 november;

Nog maar ongeveer een week tot aan de echo. Omstreeks 5 december laten wij een echo maken om te zien of Ginger drachtig zal zijn. Zo spannend, we hopen uiteraard dat we goed nieuws kunnen brengen!

 

1 december;

Nog drie dagen tot de echo. Het is erg spannend, al hebben we zelf toch wel echt een sterk vermoeden dat Ginger drachtig zal zijn! We hopen in de loop van maandag 4 december goed nieuws te mogen brengen!

 

4 december;

YES, Ginger is drachtig!

Het werd de afgelopen dagen wel steeds duidelijker hoor, en in feite twijfelden wij er al niet meer aan dat Ginger drachtig zou zijn. Maar toch, echt blij (zeg maar gerust waanzinnig blij!) durfden we pas te zijn na de echo van vanmorgen.  Er verschenen een aantal prachtige Spinonepupjes in wording op het beeldscherm. Vertederend en fascinerend.. onze Ginger wordt echt mama! Hier beneden een foto en een filmpje van de echo vanmorgen. Ginger is nu 29 dagen drachtig. Veel plezier met het bekijken:

 

 

 

 

5 december;

Ginger mag nu ongeremd toegeven aan haar eetlust. Althans, ik houd het nog wel wat in toom, maar ze mag in ieder geval vanaf nu driemaal daags eten. Ze heeft honger als een paard! Zij krijgt speciale voeding die afgestemd is op de behoeften van drachtige hondendames in deze fase van de dracht.

 

7 december;

Ginger is nu 4,5 week oftewel 32 dagen drachtig.

Eigenlijk weten we het nog maar pas, maar we zien haar buik gewoon iedere dag groeien! Ze zat vanmiddag heel stilletjes voor zich uit te staren en een beetje te doezelen. Zou ze het zelf in de gaten hebben wat er zich allemaal in haar buik afspeelt? Ik denk van wel. Hier beneden een foto van haar prachtige zwangere buikje...

 

9 december;

Morgen en volgende week komen de eerste aanstaande puppybaasjes op bezoek voor een persoonlijke kennismaking. Wij kijken er naar uit, tot morgen!

 

10 december;

Sneeuw in Limburg!

 

Vanmorgen vroeg was er nog niets aan de hand, maar tegen de tijd dat de eerste "Ginger" visite weer weg was lag er een flink pak sneeuw! Hopelijk heeft onze andere visite er onderweg niet al teveel last van. Voorzichtig rijden allemaal!

 

Ginger vindt de sneeuw wel lekker, maar is er niet zo razend enthousiast mee als onze Newfoundlanders. Overigens is dat geen schande, als aanstaande mama mag je best lekker met je billen tegen de verwarming willen zitten!

 

 

12 december;

Ginger's buik groeit goed! Vanavond heb ik de omvang van haar buik, vlak achter de ribbenboog, gemeten. Jammer dat ik het aan het begin van de dracht vergeten ben te doen, maar ook nu kunnen we nog wel bekijken welke omvang ze uiteindelijk gaat krijgen. Op dit moment is de omtrek 84 cm. Veel meer dan slapen en eten doet ze niet meer op een dag. Ze volgt mij als een schaduw en wil het liefste de hele dag dicht in mijn buurt vertoeven. Helaas voor haar heb ik het juist nu voor de feestdagen nog even erg druk in de trimsalon. Maar tegen de tijd dat ze is uitgerekend is krijgen we samen volop quality-time. Over 2,5 week heb ik vrij. We kunnen heel voorzichtig al een beetje gaan aftellen. Al zal de babybuik van Ginger in deze laatste weken wellicht nog flink doorgroeien.

Voor nu maar weer (hoe kan het ook anders) een slaapfoto van de aanstaande Spinonemams

 

14 december;

Vanavond mocht ik al een heel speciaal moment ervaren. Terwijl Ginger toch echt pas 5,5 week drachtig is, voelde ik vanavond haar pupjes al in haar buik bewegen! Normaal is dit hooguit pas vanaf de laatste 2 weken van de dracht  te voelen. Wat een prachtige ervaring, en als ik het van buitenaf voel dan kan het niet anders of Ginger moet het zelf ook voelen. Genieten...

 

16 december;

Morgen is Ginger 6 weken drachtig. Vanavond heb ik opnieuw de buikomvang van Ginger gemeten, en vanaf 12 december is haar buikomvang maar liefst 4 cm toegenomen. Het wordt al echt een bol buikje. Jullie gaan het zien. Althans, onze visite van morgen gaat het zien J  

  Misschien is het ook leuk om eens te bekijken hoe de ontwikkeling van de pups in Gingers buik verloopt. Voor het bekijken van de pagina "van embryo tot pup" klik HIER .

 

17 december;

Deze zondag staat opnieuw in het teken van visite voor Ginger, want wij willen heel graag met de aanstaande nieuwe eigenaren voorafgaand aan de geboorte van de pupjes kennis maken. We hebben inmiddels al wat lieve baasjes die een warm thuis aan een Spinonebaby gaan bieden, maar tevens hebben we de indruk dat we nog enkele mensen blij zouden kunnen maken. Meldt u zich daarvoor dus gerust bij ons.

Ginger zit al op de uitkijk! Komen ze eraan? Nog even geduld Ginger, want jouw visite komt vanmiddag pas. Of zijn het toch de vogeltjes op het fietspad die haar aandacht trekken.. (?)

Ginger was moe na de zondagvisite en heeft zichzelf met haar (ko)Nijntje heerlijk op de bank in slaap getut. 

 

20 december;

Het buikje van Ginger groeit zichtbaar door en wat is er nu heerlijker dan met je zwangere buik boven de verwarming hangen als je in alle vroegte Sandra uitzwaait. Overigens vliegt ze nog met grote souplesse de bank op als ze meent dat ze heel gauw moet gaan kijken omdat ze het anders mist, terwijl ze kreunend en steunend en zich meer gelijk een luiaard de bank op sleept wanneer je vraagt of ze er gezellig bij komt zitten. Hilarisch...

 

22 december;

Nog dik twee weken te gaan, oftewel nog twee weken dik te gaan!

De babybuik van Ginger:

 

25 december;

Ginger is nu 7 weken drachtig!

Hele gezellige Kerstdagen gewenst.

Even lekker borstelen en kammen, Ginger heeft er geen hekel aan want na afloop mag ze iets lekkers uitzoeken! Ze moet er ook op haar Kerstbest uitzien, want oma komt eten met de Kerst!

 

26 december;

Tweede kerstdag was heel gezellig, mijn moeder en onze kinderen met aanhang bleven allemaal eten. Voor Ginger betekende dat veel aandacht, maar ook was het erg vermoeiend voor haar. Op 27 december kregen wij op de valreep nog een keer visite van mensen die graag een pupje van Ginger willen, maar hebben ze tegen een bijna continue slapende Ginger aangekeken.

27 december;

 Vandaag zijn we naar de dierenarts gegaan om Ginger haar 2e CHV vaccinatie te laten geven. Ik heb haar niet gewogen want we zijn niet naar binnen gegaan, maar de dierenarts is naar de auto gekomen om Ginger te vaccineren. Ik zag het namelijk niet zitten om met een hoogdrachtige Ginger in een volle wachtkamer met mogelijk zieke honden te zitten.

 

30 december;

Op dit moment zijn het echt "de laatste, zwaar wegende loodjes" voor Ginger. Soms ligt ze niet meer zo gemakkelijke en blijft ze liever een poosje staan, met haar hoofd rustend op het bed, op de tafel, of op onze schoot. Nog even en dan zal haar dracht wat meer gaan indalen, en dan zal Ginger zich wellicht wat comfortabeler voelen. Eten gaat verdeeld over de dag met kleine beetjes, want een volledige maaltijd opeten dat gaat dus echt niet meer lukken. We gaan nu echt aftellen naar het moment van de bevalling ... 

Met de mensen die wij tot dusver op de lijst hebben staan heb ik afgesproken dat ik het laat weten wanneer ik bemerk dat de bevalling gaat beginnen zodat zij vanaf dat moment het puppydagboek goed in de gaten kunnen houden. Wanneer de situatie het toelaat zal ik tijdens de bevalling filmen en foto's maken en deze dan ook ten tijde van de bevalling in een geboorteverslag updaten in ons dagboekje!

Vanmiddag heb ik een prachtig kado gekregen, onze Ginger werd geschilderd door een van mijn trimsalon klanten. SUPER bedankt! We zijn er ontzettend blij mee. Gingers portret hangt inmiddels boven haar werpkist.

 

31 december;

Ginger is vandaag 8 weken drachtig! Het had even wat om handen maar het is (dankzij het doorgekomen zonnetje waar ze zo graag in staat) toch nog gelukt om haar even in stand op de foto te krijgen. Voor het vergelijk even een foto ernaast van 2,5 week geleden.

Wij wensen iedereen een hele gezellige oudejaarsdag en -avond!

 

Vanavond met oudejaarsavond kunnen we gerust allemaal lekkers op de salontafel zetten. Ginger zal er niets van eten want die trekt overal haar neus voor op. De afgelopen dagen gaat er nog maar weinig in, ze lust alleen nog maar vleesmaaltijden in hťle kleine porties van 100 gram per keer en dan niet uit de standaard of van de grond, maar ze eet enkel als ik haar bak vast houd.

Overigens gaat het uitzwaaien van Sandra nog prima!

 

1 januari 2018;

Wij wensen u allen een heel gelukkig Nieuwjaar!

In de tijd dat Ginger met haar dikke buik het klokje vrijwel rond slaapt, ben ik volledig in de ban van NESTDRANG! Alle benodigde puppywas gaat de machine in zodat alles strakjes schoon en fris is voor de bevalling en daarna. De werpkist stond al die tijd al klaar en was toegankelijk voor de aanstaande Spinonemama, maar tot dusver had zij nog helemaal geen intgeresse om daarin te vertoeven. Vanmorgen ben ik er dan zelf maar in gaan zitten. ze kwam er op mijn vriendelijke verzoek wel bij staan maar zag hier duidelijk het nut niet van in. Dus haar "vosje"er ook maar in gelegd. Wat die daar nu deed... Ginger snapt er helemaal niks van.

 

 

2 januari;

Afgelopen nacht is Ginger een klein beetje hijgerig geworden. Wellicht krijgt zij wat last van indalingsweeŽn. Verder heeft ze ook nog wel veel geslapen (toch weer even op de bank!) en ben ik gisteren gestart met het frequent opnemen van haar temperatuur. Aan de hand daarvan zou het moment van de geboorte ingeschat kunnen worden. Over het algemeen daalt de temperatuur van een aanstaande hondenmoeder zo'n 24 uur voor de bevalling met ongeveer 1 graad. Haar vleesportie ging er vanmorgen vroeg om 06.00 uur nog gretig in. De stapel vetbedden met daar bovenop "de Nanny", mevrouw olifant, liggen schoongewassen klaar. vandaag is de bevallingswas was aan de beurt om nogmaals fris te worden uitgewassen. Deze kan ook in de droger, dus vlugger klaar.

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang!

 

Vanavond wilde Ginger haar vleesmaaltijd niet meer eten. Ik ben erg benieuwd of zij morgen ook het ontbijt gaat overslaan, want dat zou voor mij een teken zijn dat de bevalling eraan zit te komen. In ieder geval gaan haar puppen behoorlijk "tekeer" in haar buik, ik voel ze aan alle kanten trappelen! Het wordt nu toch wel heel spannend allemaal...

Hopelijk gaan we vannacht nog een (laatste?) rustige nacht in. We zullen zien!

 

3 januari;

Ginger weigert pertinent haar eten. Ze loopt gewoon weg als ik haar bak met een licht (vlees)ontbijt voor haar neus houd. Ook wordt ze af en toe wat hijgeriger hetgeen kan betekenen dat de ontsluitingsweeŽn op gang zullen gaan komen. Maar ik zal nog niet te voorbarig zijn, tot dusver neemt het nog geen frequente vormen aan dus kunnen het ook nog gewoon indalingsweeŽn zijn. In de loop van de dag zal e.e.a. wellicht duidelijker kunnen worden. Maar het weigeren van eten is wel al een duidelijk voorteken. Ik ben benieuwd of het volgens het boekje gaat, dan is het enigszins voorspelbaar hoe en wanneer het gaat verlopen. Ik meld veranderingen uiteraard hier in ons dagboekje.

13.00 uur;

Ginger wil nog altijd geen eten, als ik met haar voerbak aankom loopt ze steevast weg! We heeft ze nog willen smullen van een wafel met slagroom, de snoeperd! Het hijgerige is weer weggetrokken. Van ontsluitingsweeŽn of vaak naar buiten willen om zich te ontlasten is er nog geen sprake. We wachten rustig af.

 

17.00 uur;

Zo nu en dan wordt Ginger weer een beetje hijgerig. Eten wil ze niet meer, maar een soepstengeltje ging er toch nog in.

 

20.15 uur;

Ginger heeft de eerste lichte drukwee

ze is daarbij wat vruchtwater verloren. Tjonge, vrijwel zonder merkbare ontsluitingsweeŽn!

Ik ga vervolgen op de pagina "Geboorte" en hoop dat de situatie het zal toelaten en ik tussendoor ook de tijd heb om even een update te maken over de gang van zaken. Duimen jullie allemaal mee voor Ginger?

 

_____________________________________

 

We hebben inmiddels al wat lieve baasjes die een warm thuis aan een Spinonebaby gaan bieden,

maar tevens hebben we de indruk dat we nog enkele mensen blij zouden kunnen maken.

Meldt u zich daarom dus gerust bij ons indien u interesse heeft in een pup.

 

 

Lid VISJ (Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden)  - Raad van Beheer - FCI