De geboorte

 

 

20.15 uur,

Ginger verliest wat vruchtwater nadat ik een hele lichte eerste drukwee meende te bespeuren! vanaf nu kan ik zeggen dat de bevalling is ingezet en vervolg op deze pagina, in de hoop dat ik tussendoor ook daadwerkelijk de kans krijg om updates te maken. De pc staat naast de werpkist, maar daar ligt Ginger nu nog niet in. Ze wil op mijn bed, en ik  vrees dat wellicht daar dan misschien zelfs de eerste pup geboren gaat worden. Ik laat haar begaan, want ik wil de weeŽn niet stagneren door haar van bed te halen en in de werpkist te dwingen. dat zal ze straks na de geboorte van de eerste pup vast vrijwillig doen wanneer ik de pup in de werpkist leg. Voor nu is het wachten op echte sterke persweeŽn, en dat kan nog wel een uur duren. Niettemin is de ontsluitingsfase zeer snel en vrijwel niet merkbaar verlopen. Het hijgen begon nu pas wat vorm aan te nemen.

 

21.10 uur,

Zo nu en dan heeft Ginger een lichte drukwee. Echte persweeŽn zijn het nog niet. Vergeten jullie niet de pagina telkens even te verversen? Anders zie je wellicht de updates niet.

 

21.25 uur,

In sneltreinvaart kwam dan toch de eerste witte teef ter wereld!

 

23.00 uur,

Na een pauze komen er enkel krachtige persweeŽn en wordt pup 2, een reu, geboren. Prachtig in de vliezen met de nageboorte er nog aan. Helemaal compleet! Ginger doet het geweldig en ze verzorgt haar pupjes gelijk zo liefdevol...

 

 

 

 

00.20 uur,

Ginger neemt er de tijd voor. Maar dat geeft niet, want zodra ze eenmaal gaat persen dan zijn de weeŽn krachtig en is de pup er heel vlug. De nacht zal lang duren, want aan haar buik zie je amper dat er twee pups geboren zijn. Het teefje weegt 475 gram, en het reutje 500 gram. Prachtige gewichtjes. Toen Ricardo vanavond thuis kwam van een dagje uit was Ginger helemaal blij, zo lief hoe ze hem begroette.

 

01.05 uur,

En de derde pup, wederom een teefje, is geboren! Dit teefje is niet geheel wit maar heeft wat oranje platen, zo mooi! Dit teefje weegt 480 gram.

 

 

02.40 uur,

De geboorte van nog een reu, deze krijgt een zwart gespikkeld bandje en hij weegt 540 gram.

 

 

En dan wordt er om 03.05 uur nogmaals een reu geboren. Pup nummer 5 weegt 450 gram en hij krijgt een lichtblauw gespikkeld bandje om.

 

 

En dan zijn we er nog niet, Ginger heeft nog enkele pupjes in haar buik. De bevalling is nog niet ten einde, maar wat is ze al in haar schik met haar kindertjes! Ze verzorgd ze als een volleerde hondenmoeder en ik ben moe, maar wat is het uitzicht mooi. Intussen dat Ginger een rustpauze neemt ga ik maar een boterhammetje smeren en een kop koffie maken. Ik moet toch nog een hele poos wakker zien te blijven!

 

 

 

Als 6e wordt er een wit-oranje teef geboren, ze krijgt een paars bandje met gouden hartjes. Dit teefje weegt 415 gram

 

Pup 7 is een wit teefje en krijgt een roze gespikkeld bandje om. Ze weegt 500 gram

 

 

 

We wachten rustig af wat moeder natuur verder nog voor ons in petto heeft, want er zijn nog altijd pupjes in Gingers buik te voelen.

 

Na een pauze van ruim 4 uur wordt pup 8 om 09.45 uur geboren, en ook dit is een teefje. Zij krijgt van mij een geel bandje en ze weegt 410 gram.

 

 

Krap een uur later wordt er wederom een teefje geboren, en de puppyweegschaal geeft 435 gram aan. Ze krijgt een gouden lintje!

 

Pup nummer 10 wordt geboren om 11.45 uur. Een flinke teef van 470 gram. Dit meisje krijgt een lichtroze bandje.

 

En dan volgen er nog 3 pups, alledrie reuen, en wel om 12.55 uur (zwart bandje, 420 gram), om 13.30 uur (donkerblauw bandje, 515 gram) en als laatste om 14.00 uur wordt er een reu van 485 gram geboren welke een lichtblauw bandje van mij krijgt.

En dan is de bevalling ten einde. Tjonge wat een vermoeiende nacht en dag. Ginger heeft tussen iedere pup (soms wel erg) ruim de tijd genomen voor een pauze! Achteraf gezien maar goed, want het was een hele bevalling met maar liefst 13 pups! Wat zijn we trots op de kersverse mama Ginger. En wat is zij op haar beurt trots op haar pupjes. Het straalt van haar af!!!

En dan is er na een heerlijke kop koffie en wat te eten werk aan de winkel voor bazinnetje Angelique. Alle pupjes zullen met zeer grote regelmaat, dag en nacht, aan de tepel geholpen moeten worden. Ze moeten allemaal de kans krijgen om te drinken en te groeien. Er zullen straks ook heel wat flesjes geitenmelk gemaakt moeten gaan worden, en dus zullen de pupjes in deze eerste uren al even kort kennis mogen maken met het drinken uit het flesje. Ze moeten kracht kunnen blijven hebben om bij mama Ginger de melkproductie op gang te brengen. Voorts wordt de werpkist verschoond en krijgen de pupjes en hun trotse mama een heerlijk zacht en schoon bed. En op de vraag aan mama Ginger of zij zulke mooie pupjes heeft gekregen krijgen we telkens weer een hele trotse, liefdevolle blik in haar ogen te zien. Zeker is ze trots en blij! En samen hebben we deze klus maar mooi geklaard. Hulp en bemoeienis van mij op de momenten dat het nodig was, en vertrouwen in moeder natuur dat deze uitzonderlijke bevalling meer tijd nodig moest hebben om "gewoon" via de natuurlijke weg, en ongecompliceerd tot een goed einde te komen. Opluchting en dankbaarheid!

Vanaf nu vervolg ik op de pagina week 1.

Veel plezier met het volgen van Ginger en haar pups!

 

 

 

15.00 uur;

De bevalling is achter de rug.

Beste a.s. puppybaasjes die allemaal hebben meegekeken en meegeleefd;

Alles is heel voorspoedig verlopen! Ikzelf ben helemaal afgebrand, maar mama Ginger heeft zich fantastisch door deze bevalling heen geslagen en is naar omstandigheden fit. Haar werpkist is verschoond en de kleintjes liggen tevreden bij mams. Ik ga nu eerst een paar uurtjes slapen. We hebben later dan even contact met elkaar, maar de mensen die al voor een kennismaking bij ons waren kan ik hierbij alvast toezeggen dat wij voor jullie allemaal een pupje beschikbaar hebben. Wat er uiteindelijk geboren is...  dat komt strakjes in een aanvullende update op deze pagina. Maar voor nu moet ik eerst wat slaap gaan inhalen! Geniet maar alvast van de voorpret en we spreken elkaar heel gauw!

Groetjes vanuit de kraamkamer!

 

 

 

Lid VISJ (Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden)  - Raad van Beheer - FCI