Week 8

 

22 februari;

Vandaag zijn de pups van Ginger 7 weken oud.

De groeitabel is inmiddels ook weer ingevuld, en wat zijn het joekels geworden! Op dit moment begint hun spel wat heftiger vormen aan te nemen, al zijn ze enkel vroeg in de morgen na hun ontbijt en het verschonen van hun puppyverblijf eventjes extra wakker en speels. Voor het overige zijn ze gedurende de dag toch nog heel veel in dromenland, en verlopen de speelmomenten tussendoor op rustige wijze. Toch merk je dat ze er helemaal klaar en vooaral ook aan toe zijn om uit te vliegen en hun horizon te verbreden. Maar deze week staat nog in het teken van ng meer ondernemen, ontdekken, en tevens in het teken van opvoeding. Want de kleine deugnietjes moeten nu al leren dat niet alles door de beugel kan, en ze niet zomaar alles paraat kunnen maken. Mama Ginger speelt hierin nog een hele grote rol. Ze vervult haar moederrol nog altijd met evenveel passie als in het begin. Chapeau mama Ginger! We gaan er nog even helemaal voor (ondanks mijn 2e griep in deze nestperiode). De countdown loopt... Veel plezier met het volgen van onze Italiaantjes in week 8!

 

 

 

23 februari;

Voor vandaag een filmpje van mama Ginger als pup van 12 weken!

 

 

 

24 februari;

Voor vandaag een filmpje van eergisteren. Het meest wakkere momentje van de dag is bij onze pups na het ontbijt en het verschonen, dan wordt er flink gespeeld. Ik was het filmpje vergeten te plaatsen, maar doe het nu dan alsnog, want het is zo leuk om te zien hoe blij mama Ginger van hun spel wordt, en zij zelf ook even mee gaat doen. Als ik het nu terugkijk sta ik zelf weer even versteld van hoe gigantisch hard de jeugd weer in 2 dagen tijd gegroeid is! Ben benieuwd wat onze puppybaasjes daar morgen weer van gaan vinden. Zoals jullie weten is er vandaag in verband met de toegeslagen griep geen mogelijkheid voor bezoek.

Tot morgen!

 

Komt ze weer met haar camera ... !

 

 

25 februari;

Vanmiddag zat het huis weer vol met puppybaasjes! Dit was voor hun de laatste bezoekdag in de nestperiode. Tot  onze pupjes tussen volgende donderdag en de daarop volgende week hun warme nestje een voor een gaan verlaten hebben we nog wat bezoek van andere geinteresseerden, en tevens nog enkele momentjes voor de Italiaanse jeugdbende en onszelf. Het was weer gezellig allemaal! Voor jullie is het aftellen, voor ons nog even genieten... de puppymappen liggen klaar ter voorbereiding en info op de komst van jullie hondenkind!

 

 

26 februari;

Afgelopen zondag zijn er tijdens de puppybezoekmiddag enkele leuke filmpjes gemaakt waarvan hier beneden twee filmpjes. Ook kwamen na onze puppybaasjes ook de schoonouders van onze jongste dochter Sandra nog even puppyknuffelen. Annemiek heeft de nestperiode volop gevolgd, en heeft nu dan ook LIVE even van onze Spinonefamilie kunnen genieten. Het was erg gezellig, bedankt voor jullie bezoekje!

 
 
 

 

 

27 februari;

Vanwege het extreem koude weer konden onze pupjes vandaag overdag niet zoveel naar buiten om te spelen, wat tot gevolg had dat ze vanavond energie te over hadden! Er moest even iets verzonnen worden om ze tevreden te stellen. Maar dat hadden we gauw gevonden; lekkere kauwstaafjes bracht onze pupjes in no-time in extase, en na hun eerste kluif avontuur vielen allen helemaal tevreden in een diepe slaap. EUREKA!

 

Knuffelen met "papa" vinden ze geweldig!

 

28 februari;

Vandaag komt de fokster van mama Ginger op puppybezoek. We zijn benieuwd wat ze van onze pups zal vinden. Wij zijn er althans reuze trots op, en vinden het geweldig leuk dat ze langs komt! Het zijn flinke zware jongens (en meiden!) geworden, maar ze zijn met zijn 13-en per week dan ook goed voor 45 kilo kwaliteits KVV (versvlees) en 15 kilo kwaliteitsbrokken. De geitenmelk is de afgelopen week afgebouwd. Goed voer doet goed groeien...

 

En op de valreep hadden we vandaag dan nog even een stormloop aan visite! Annette bedankt, we vonden het super dat je ons nestje bent komen bewonderen. En tegen de avond kwamen alle buurtjes nog even gauw puppyknuffelen. Hartstikke leuk, bedankt voor julie gezellige bezoekje! En dat was dan tevens de laatste visite aan het voltallige nest. De komende periode gaan we n voor n afscheid nemen van deze heerlijke kinders, want morgen zijn Gingers pupjes alweer 8 weken oud.

Hierbij willen wij iedereen hartelijk bedanken voor alle leuke, lieve en complimenteuze berichtjes, gezellige bezoekjes en geweldige reacties. Het was een intensieve nestperiode, maar wat hebben we ervan genoten!

De groeitabel zal morgen ook nog even worden ingevuld, en als laatste zullen we als alle pups uitgevlogen zijn op de pagina "Afscheid" nog een aantal foto's plaatsen. Bedankt en heel graag tot een volgende nestperiode!

Als afsluiter nog enkele filmpjes en foto's:

 

 

 

Lid VISJ (Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden)  - Raad van Beheer - FCI