Week 7

 

15 februari;

Onze pups zijn nu 6 weken!

Deze week staat in het teken van (nog meer!) groeien, ontwikkelen, en belevenissen binnen en buitenshuis. Veel plezier met het volgen van onze Spinone pups in deze nieuwe nestweek!

 
  En vandaag werden onze pupjes gechipt door de buitendienst medewerkster (chipper) van de Raad van Beheer. Dit betekent dat ze daarmee dan nu ook allemaal hun eigen stamboomnaam toegewezen hebben gekregen.  Het gebrude onder het toeziend oog van mama Ginger, die echt wel even van dichtbij wilde bekijken wat er nu allemaal met haar pupjes ging gbeuren. Maar het ging allemaal prima, en ze hebben zich allemaal voorbeeldig gedragen zonder ook maar een kik te geven! Tevens werd van iedere pup via een swab wangslijm afgenomen om het individuele DNA profiel te kunnen vaststellen. De mevrouw van de Raad van Beheer was erg gecharmeerd van het nest, en vond onze pups groot van formaat voor pup uit een nest van 13! Ja dat klopt, maar het was ook wel een hele klus ...

We zijn reuze trots op alle pupjes en op hoe fantastisch ze het allemaal doen.

  Wachten op de chipper...

 

   
 
  Flavio mocht op de foto met het inbrengen van zijn chip (foto links) en het afnemen van het DNA materiaal (foto rechts)
 

 

16 februari;

Voor vandaag de beloofde foto's van het buitenspelen van gisteren. Intussen zijn alle pups heel vrij buiten en rennen ze dat het een lieve lust is! Daarom mogen ze nu een paar keer per dag even buiten spelen. Vandaag was het wel wat koud, maar zonnig en droog. Zolang ze in beweging zijn kan het dan ook geen kwaad. Na hun middagdutje stond de dierenarts aan de deur. Paraat voor hun eerste checkup en vaccinatie. Alle pups zijn grondig bekeken en onderzocht, en allemaal gezond verklaard. We zijn trots en blij met dit prachtige nest!

Tot morgen in ons dagboekje. De puppyvisite moet nog een dagje wachten... jullie zien we zondag weer!

 

LIEFDE IS ...
Iets waar je zelf zo dol op bent, nu aan je kinderen geven (broodkorstjes)

 

 

 

 

17 februari;

Gisteren is de puppykennel verbouwd.

De werpkist is weg en de puppykennel is wat uitgebouwd. De vloerbedekking eruit gehaald en vervangen voor een degelijke niet absorberende rubbere werkmatten-vloer. Wij zorgen altijd voor een stroeve ondergrond tijdens de belangrijkste groeifase van onze pup(s), omdat glijdpartijen toch een grote boosdoener kunnen zijn voor de jonge gewrichten, banden en pezen. Daarom ALTIJD vanaf de geboorte een stroeve ondergrond voor opgroeiende pups.

En terwijl wij aan het "verbouwen" waren hebben onze pups heerlijk in de andere hoek van de huiskamer voor de allerlaatste keer in hun leven in de werpkist liggen slapen. Daarna mochten ze weer hun vertrouwde kamerkennel in, en was het uiteraard feest, want de batterijtjes waren weer volledig opgeladen! Vanaf ze buiten spelen zijn ze een aantal keer per dag buiten en dan ook werkelijk een explosie van energie! Ze worden groot... en groeien toe naar het moment dat ze mogen gaan uitvliegen. Je merkt dat ze daar al bijna aan toe zijn.

Voor vandaag een filmpje en een fotocollage. Voor onze visite: tot morgen! Morgen is de bezoektijd veranderd. Houd de dag vooraf aan jullie bezoekje altijd even de pagina bezoek/knuffeltijden in de gaten.

 
 
 

18 februari;

Goeiemorgen!

De update voor deze zonnige zondagmorgen is een filmpje van onze Spinonejeugd op de puppyspeelplaats waar ze gisterenmorgen voor het eerst mochten spelen. Hun wereldje wordt langzaam steeds groter. Mama Ginger werd ook weer even speels, maar toch blijft ze haar kroost moederlijk in de gaten houden, en grijpt ze ook even heel subtiel in als het spel even te wild gaat worden. Op het filmpje is dat duidelijk te zien; ze loopt dwars door de ruziemakers heen. Prachtig, wat een oermoedertje, en wat een rust (en dus geborgenheid) blijft ze uitstralen naar deze kinderschaar, welke naarmate ze groter worden en verder ontwikkelen, zeker ook voor haar een zeer intensieve klus blijft. Trots ben ik op haar conditie! Ze is ondanks haar enorme melkgift tot dusver zelfs wat dikker geworden. Maar ze eet zich dan ook nog iedere dag een slag in de rondte! Ook vandaag is het weer prachtig en zonnig weer, en ondanks de matige vorst hebben ze vanmorgen gelijk al even buiten gespeeld. Deze zondag zal het weer een drukke dag bomvol visite worden, want gisteren hadden wij en de pups een rustdag omdat ze op vrijdag waren gevaccineerd. Gisterenavond kwam wel Florine, de vriendin van Ricardo lekker puppyknuffelen, maar zij bevindt dan ook in een bevoorrechte situatie ;-)

Tot straks voor al onze puppybaasjes, en voor de thuisblijvers; tot morgen in ons dagboekje. Fijne zondag!

 

 

19 februari;

Gisteren was een dag bomvol gezellige puppyvisite, en in de avond kregen we nog mensen op bezoek die graag het ras wat beter wilde leren kennen. Zij willen graag in 2019 een pup en konden nu dan mooi eens proeven van hoe bij ons een nestperiode verloopt. We zetten jullie heel graag op de lijst. Bedankt weer allemaal, voor jullie gezelligheid!

 

 

 

 

 

20 februari;

Gisterenavond puppy (jachtaanleg)test met Ruben en Maschja Spekle van Jachthondentraining Top Apport. Was erg leuk om te ervaren! Maschja en Ruben wilden graag de pups testen om dit in hun eigen keuze mee te laten wegen. Want hun pup zal ongetwijfeld een jachthondencarriere tegemoet gaan. Leonora (teefje bruin) had het (echte velletje van het) konijn al heel gauw gevangen, en was helemaal in extase! Bedankt Maschja en Ruben, het was gezellig en interessant. En vandaag was het een heerlijk zonnige dag! Onze pupjes hebben weer lekker een paar keer buiten kunnen spelen. Foto's en filmpjes van gisterenavond en vandaag.

 
 

Veel kijkplezier en tot morgen!

 
 

 

 

21 februari;

Woensdag vandaag!

En dat betekent alweer een week van de nestperiode achter de rug. Langzaam maar zeker beginnen we een beeld te krijgen van hoe ieder individu'tje in elkaar steekt, en daarmee gaat het dan in/na de komende week duidelijk worden welke match er wordt gemaakt tussen baasjes en pups. Natuurlijk is iedere pup mooi en lief, en natuurlijk is iedere pup een echte Spinone, maar toch zijn de karaktertjes en gezinnen waarin ze terecht komen verschillend. Alleen maar mooi! Mama Ginger heeft nog altijd de regie in handen en zorgt vol overgave voor haar grote gezin. Voeding, opvoeding en liefkozing... hoe prachtig is het om te zien dat zij haar moedertaak nog altijd met het grootste plezier volbrengt! Voor ons is het ook een 24-uurs dienst om dit grote gezin, schoon, gevoed en tevreden te houden. We zetten nog even door.. want soms is het toch ook nog even een halsbrekende toer om de dagelijkse update in ons puppydagboek te verzorgen. Maar ik doe het met heel veel plezier, en hoop jullie als puppybaasjes helemaal niets te laten missen in alle belevenissen en ontwikkelingen van jullie pup(s). Voor vandaag weer 2 foto's en 3 filmpjes. En daarmee sluit ik de week dan weer af.

Tot morgen op de nieuwe pagina van de nieuwe nestweek : "week 8". De pups zijn dan 7 weken oud!

 
 

 

Lid VISJ (Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden)  - Raad van Beheer - FCI