Week 5

 

1 februari;

Vier weken zijn onze Spinonebabies!

Ze zijn nu echt hondjes geworden. Enige dat nog mist zijn hun tandjes. Bij Spinoni komen deze gemiddeld pas na de 5e week door, hetgeen betekent dat hun vaste voeding zacht en direct door te slikken moet zijn. Nog altijd krijgen ze van hun moeder een behoorlijk aantal moedermelkvoedingen, en daarnaast verorberen ze met zijn allen dagelijks nu 4 kilo aan versvleesmaaltijden gemengd met zo'n 2 liter geitenmelk. Het gaat erin als pap! 

Het spelen gaat zoals echte Spinoni betaamt relaxed en clownesk. Wat genieten we van dit ontzettend leuke nest! Wij wensen onze puppybaasjes en alle kijkers een hele leuke en gezellige nieuwe levensweek. Veel plezier met het meekijken in ons dagboekje en met jullie bezoekjes!

Nog even een klein verzoekje aan onze puppybaasjes; ondanks dat het niet uitmaakt of jullie op de opengestelde bezoekuurtjes van de zaterdag of de zondag komen, en hoef je tevens niet aan te geven op welk tijdstip je er verwacht te zijn, zouden we het toch erg fijn en handig vinden als jullie het even aangeven als je van plan bent te komen. Zo hebben wij toch een overzichtje van wat wij de betreffende dag aan visite kunnen verwachten. Alvast bedankt!

Voor vandaag enkele foto's van gisteren in een collage verzameld, en een filmpje van het speel- en drinkmomentje voorafgaand aan de laatste nachtvoeding op 1 februari om 00.30 uur.

De groeitabel is zojuist ook weer ingevuld, en wat ben ik TROTS op hun voortreffelijke en gelijkmatige gewichten. Het is een tussentijdse bekroning op de enorme klus welke de verzorging van dit 13-tal tot dusver omvat!

 

 

 

2 februari;

Beste puppybaasjes:

Wij kijken dit weekeinde weer uit naar jullie bezoekjes! Denken jullie er ook voor deze bezoekuurtjes wederom aan dat jullie met schone kleding komen waarmee je niet bij andere honden bent geweest? Onze pups zijn natuurlijk ook nog niet gevaccineerd en daardoor buitengewoon vatbaar. Vanzelfsprekend mag een eventueel eigen hond niet ziek zijn of onlangs ziek zijn geweest (denk aan hoesten en diarree) Dat is erg besmettelijk, en in dat geval gelieve mij eerst even te contacteren.

Voor vandaag weer enkele leuke filmpjes en een fotocollage van de Spinonejeugd en hun mams!

 

 

4 februari;

Gisteren en vandaag staat weer volledig in het teken van puppyvisite! Het was gisteren een lekker druk dagje visite, voor onze pupjes een hele belevenis, maar niet minder voor mama Ginger, zij lag 's avonds volledig uitgeteld te slapen en te dromen. Ondanks dat zij buitengewoon relaxed is en alles goed vindt, zal het toch voor haar best spanned zijn geweest dat alle visite "zomaar" bij haar kindertjes in het puppyverblijf ging zitten en ze oppakten en knuffelden. Per slot is zij voor het eerst moeder en is ook deze fase voor haar nieuw. Niemand die er wat van gemerkt heeft.. maar wij wel 's avonds, moedertje Ginger was bekaf. Doordat dit weekeinde ook voor ons erg vermoeiend is, kwam ik gisteren niet meer toe aan een update, en zal dit vandaag ook niet verder gaan lukken. We hebben gisteren wel enkele leuke foto's gemaakt die ik graag wil gebruiken voor het puppydagboek (wacht nog even op de goedkeuring van de ouders van de twee kleine kindjes) en ook vandaag maak ik enkele foto's , welke ik hopelijk morgen dan voor de update kan gebruiken. Voor vandaag een foto van de reu met het grijze bandje, omgedoopt tot Puccini. Ja, zo langzaam aan krijgen ze een voor een hun (stamboom)naam toegewezen. Zoals jullie zien groeit ons grut als kool! Fijne zondag, en voor onze puppyvisite: tot straks!

 

5 februari;

En voor vandaag de beloofde foto's van het weekeinde. Niet iedereen staat op de foto's, maar dat komt een volgend bezoekje wel weer ;) Wat was het een druk, maar super gezellig weekeinde! Enthousiaste, stabiele en vrije puppy's met hun nu al zo rastypische rustige Spinonegedrag, lieve puppybaasjes, en het was ook super om zoveel complimenten te ontvangen over de pups, hun mama Ginger en onze manier van grootbrengen van onze pups. Dank jullie wel, en tot heel gauw maar weer!

 
 
 

 

6 februari;

De socialisatie is in volle gang, onze pupjes maken nu kennis met een heleboel indrukwekkende zaken. Nou ja, eigenlijk vinden ze alles héél gewoon, zo lijkt het ... want ze vinden tot dusver alles zo ontzettend leuk en interessant, of kijken er zelfs niet vreemd van op. Gisteren een kennismaking met het eerste 'vreemde' ras:

Het is groot ...

het is zwart ...

het is lief ...

het is ... BAMSE!

 
En verder vinden ze alles wat zich buiten hun puppykennel afspeelt ook aantrekkelijk. Teefje roze vond bij een per ongelukke "uittreding" mama Gingers borst! Het hekje kan sindsdien niet meer open blijven. De ene na de andere ontsnapping volgde, en vanaf het deurtje er in zit een jammerlijke klaagzang... die gelukkig al minder wordt. Spijtig, want ik zal er hierdoor in de nachtelijke uren weer uit moeten om Ginger bij haar kroost te laten.

 

Natuurlijk wordt er op een dag ook heel wat afgeknuffeld!

 

 

7 februari;

Op deze laatste dag van de vier-weken-pagina een filmpje en wat foto's van het bezoek van Judy de Mechelse herder aan ons nestje pups. Zo kregen ze dan ook gisteren weer een nieuw ras en ander uiterlijk voorgeschoteld.  Laten we hopen dat de volgende levensfase, de 5e week van onze nestperiode welke morgen alweer aanbreekt, ons een beetje rustig en minder koud winterweer zal brengen, zodat de jeugd ook eens buiten kan spelen en ontdekken.

We gaan het meemaken, tot morgen in "week 6"!

 

 

 

Door onverwachte omstandigheden is er een puppygezin afgezegd. Daardoor is er nu een pup beschikbaar gekomen. Heeft u interesse in een van Gingers prachtige pupjes meldt u zich dan gerust bij ons.

 

__________________________________________________________

 

Er is 1 pup uit het nest van Ginger beschikbaar! Bij interesse mag u contact met mij opnemen; tel. 0475 - 583122

 

Lid VISJ (Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden)  - Raad van Beheer - FCI