week 4

 

25 januari;

Drie weken vandaag!

In de afgelopen dagen hebben onze pupjes een explosie in ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn ze enorm veranderd in slechts enkele dagen tijd. Ze kunnen nu stevig lopen, zitten, spelen, kwispelen en blaffen. Het zijn al echte mini Spinoni! Het begin van deze levensweek betekent gelijk bijna het einde van de werpkistperiode. We zullen als de vloer op tijd arriveert vrijdag of zaterdag de puppykamerkennel kunnen gaan opbouwen. T.z.t. meer daarover!

 

 

Dan wil ik onze puppybaasjes graag even attenderen op de bezoekmogelijkheden:

We krijgen nogal eens vragen over het meebrengen van familieleden, kennissen of vrienden.

Helaas is het niet mogelijk om meer, of ander bezoek te ontvangen dan de 12 gezinnen van onze pupjes. Wij willen deze nestperiode graag uitsluitend voor de inwonende gezinsleden van onze puppybaasjes openstellen. De pagina voor onze knuffeluurtjes is dan ook in de tekst wat aangepast. Houd die pagina ook regelmatig even in de gaten in geval de bezoektijden worden veranderd of worden aangepast!

 

Voor vandaag enkel foto's die gisteren van onze kleine wijsneusjes zijn gemaakt.

Veel plezier, lees- en kijkgenot in deze nieuwe levensweek!

 

26 januari;

Op ontdekkingstocht..

Daar zijn onze pupjes nu bijna aan toe, en het wordt dan ook tijd dat we de puppykennel gaan plaatsen. We hebben al even de "hoofdjes gepast", dat wil zeggen geprobeerd of ze hun kopjes niet meer door de puppypanelen kunnen steken.  Het ziet ernaar uit dat ze dat niet kunnen met onze panelen, mooi! Helaas wordt de rubberen ribbeltjes vloer welke (bedekt met badlakens) moet zorgen voor een groede grip van hun pootjes tijdens hun verblijf in de puppykennel, a.s. dinsdag pas geleverd, maar we gaan bekijken of we voorlopig een misschien wat kleinere kennel kunnen opbouwen met vloerbedekking eronder. Na het weekeinde dan maar weer afbreken en na het leggen van de vloer de puppykennel opnieuw opbouwen.

Het eten gaat ze enorm goed af, de kleine doerakken weten er al goed weg mee. De jeugd en hun moeder zijn momenteel goed voor 5 kilo vlees en 2,5 liter verse geitenmelk per dag. In de komende 3 weken zal dat per dag oplopen en vrijwel zeker gaan verdubbelen. Mama Ginger geeft ook nog volop moedermelk. De bofferds!

 

 

27 januari;

Vanaf gisterenavond hebben onze pupjes buiten de werpkist uit ieders eigen bakje gegeten. En kijk nu eens hoe knap ze dit al kunnen! Ze krijgen nu 5 x daags een voeding van vlees en geitenmelk. Vanaf de 4e levensweek mag de geitenmelk weg blijven en krijgen ze enkel 4 x daags een vleesvoeding. En uiteraard daarbij nog de nodige moedermelkvoedingen van mama Ginger.

Het gaat erin als pap! Lekker smullen en smikkelen. Vooral om dat laatste te kunnen horen het geluid van het filmpje aanzetten. Wat een genot om ze te horen en zien eten!

;
 

 

 

28 januari;

Gisterenavond hebben we de puppy-kamerkennel opgebouwd. Onze pupjes hebben daarna hun intrede gemaakt in de heerlijke ruimte, van waaruit ze een goed overzicht hebben van alles wat er in onze huiskamer gebeurt. Ze vonden het gelijk geweldig en zijn nu, een dag later, al helemaal gewend aan hun nieuwe verblijf. Ze kunnen naar hartelust spelen, ontwikkelen in hun motoriek en wennen aan alle huiselijke gebeurtenissen. En als ze nog wat groter zijn en de weersomstandigheden laten het toe, dan kunnen ze via de schuifpui naar buiten om te werken aan hun zindelijkheid en om het buitenleven te verkennen. Onze visite van vandaag stond weer versteld van hun groeispurt. Lieve mensen, het was weer erg gezellig, tot gauw maar weer!

 

 

 

 

 

29 januari;

Gingers pups beginnen steeds meer "hondje" te worden! De manier van liggen, zitten, het blaffen en spelen, water drinken, voorzichtig aan hun moeders oren beginnen trekken, het wordt nu echt een nest jonge honden. En hoe klein ze feitelijk nog zijn, je ziet warempel al echte Spinone-trekjes en Spinone "eigenaardigheden". Wat is dit ontzettend leuk. Ze zijn ronduit G E W E L D I G ! Uit de vele foto's die ik per dag maak moet ik het telkens weer klaarspelen om er slechts enkele uit te kiezen voor de update. Soms een lastige klus, en soms helemaal niet.

Voor vandaag de onderstaande foto's. De namen Flavio en Torrone zijn inmiddels toebedeeld. Zij hebben beiden een betekenis welke het beste bij deze pupjes past. Flavio betekent "met blonde haren", en "Torrone" is een Italiaanse Nougat. Reutje groen heeft een aantal oranje platen over zijn lijfje welke al vlak na de geboorte aan nougat deed denken. En reutje blauw is de witste van het nest, een onmiskenbare "Flavio"! Toevallig hier beneden beiden ( de witste en de donkerste van het nest)  op de snuit-over-snuit foto.

Veel kijkplezier, en tot morgen!

 

 

 

30 januari;

Een kijkje in de werpkist vanmorgen op dag 26 ...

 

 

 

 

31 januari;

En dan is het wederom woensdag en dus de laatste dag van weer een  levensweek! Gisteren heb ik close-upjes van de puppekinders gemaakt, en met deze foto's eindig ik week 3. Veel plezier met kijken en tot morgen in "week 5"!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Lid VISJ (Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden)  - Raad van Beheer - FCI