week 1

 

 

5 januari;

De eerste dag en nacht zit erop! Alles gaat prima, en al was die eerste nacht erg vermoeiend, ik haal toch weer nieuwe energie uit het feit dat ze het zo ontzettend goed doen. Mama Ginger was gelijk al op en top moedertje, de rust zelve, en door deze grote kinderschaar niet van haar stuk te brengen. Vol overgave poetst ze snoetjes en billetjes (en soms ook in omgekeerde volgorde). Ze geniet zichtbaar van de kleintjes. Haar melkproductie is fantastisch op gang gekomen, en voor haar maag is in de "lege buik" weer volop plek voor grote maaltijden. Die krijgt ze natuurlijk volop want er zijn veel mondjes te voeden met de aan te maken moedermelk, en dat kost bergen energie. Ondanks de goede melkproductie heb ik haar pupjes vanaf gisterenavond al wat aan het flesje laten wennen, zodat het bijvoeden straks moeiteloos zal gaan.  Alle pupjes pakten de fles gretig aan. Hartstikke fijn!

Tegen de avond heeft mams weer een verfrissende wellness gekregen; haar "achterkant", snoet/baard en oren zijn lekker schoongewassen, en de pups moesten het even zonder haar stellen. Eenmaal terug in de verschoonde werpkist werd mams onder luid gezang verwelkomd! We hadden bijna dranghekken nodig bij de melkpakketten. Die eerste minuten heb ik dan ook maar niet gefilmd, maar toen de rust enigszins was teruggekeerd en de melk toegeschoten heb ik dat wel even gedaan. Een klein filmpje van de hereniging na mama's wasbeurt en enkele foto's:

 

 
 
 

 

6 januari;

Afgelopen nacht ging vlug om, want er was genoeg te doen! Mijn "night shift" begon om 00.30 uur. De pupjes krijgen nu 1 x per nacht een flesje en overdag ook een drietal keren. Mama Ginger krijgt een nachtelijke maaltijd voorgeschoteld en gaat een tweetal keren per nacht uit om haar behoefte te doen, en ik ben tevens bezig geweest met het maken van foto's (véél teveel) en een nieuw pagina:groeitabel. De pups zijn vannacht opnieuw gewogen, en mijn ontbijt was om half 5 ook alweer genuttigd. Het was dus al heel vlug 05.00 uur, en toen heb ik heerlijk geslapen tot 08.30 uur. Dacht dat ik niet echt moe was, maar viel toch binnen luttele seconden in een diepe slaap! Voor vandaag dus de nieuwe pagina groeitabel, die wekelijks ingevuld zal worden, een filmpje, en enkele foto's van afgelopen nacht. Zoals ieder ziet doen onze pupjes het geweldig. Die eerste belangrijke dagen zijn toch altijd weer even afwachten, maar iedere dag die erbij komt in deze eerste 7 dagen vergroot de kans dat alle 13 pupjes deze nieuwe start voor een hondenleven lang zullen maken. Fijne dag en tot morgen!

 

Oeps, broer en zus zitten in elkaars kreukelzône!

 

7 januari;

Voor vandaag een collage van close-upjes van onze knappe pupjes!

 

 Vanmiddag ben ik druk bezig geweest met het bedenken van de namen voor de pups. Hun namen moeten binnen 10 dagen na de geboorte bij de Raad van Beheer zijn gemeld. De namen worden pas bij het chippen aan de pups gekoppeld, en dit zal omstreeks de leeftijd van 5-7 weken gaan gebeuren. Uiteraard is iedere puppyeigenaar helemaal vrij in welke roepnaam hij zijn pup geeft!

 

8 januari;

De nachten zijn nog altijd slapeloos, want Ginger ligt nog graag continue bij haar pups. Alleen, zonder toezicht laten doen we ze niet, want het is toch al een paar keer voorgekomen dat er een van de pups klem onder of achter haar lag. Erg vermoeiend en mijn ritme is dan ook totaal van slag. Maar alles voor het goede doel; welzijn, rust en geborgenheid voor mama Ginger en haar kleintjes. Ze groeien dan ook geweldig. Alles rolt af en aan en komt eigenlijk erg goed voor de moedermelk aan bod, maar om mama te ontlasten geef ik gemiddeld 5 x per 24 uur (ook snachts) de pups flesvoeding bij. De groeitabel is ook weer wat bijgewerkt. Filmpje van de nachtvoeding:

Afgelopen nacht heb ik wat slaapfoto's gemaakt. Veel plezier met bekijken hiervan en tot morgen!

 

9 januari;

Ik kan niet meer zeggen dan dat alle 13 pupjes en hun mama Ginger het voortreffelijk maken! Ginger is inmiddels al heel goed in haar moederrol ingeleefd, en we hebben samen een mooi ritme gevonden in het voeden en flessen. De restjes geitenmelk vindt Ginger ontzettend lekker, dus meestal maak ik een beetje meer warm, zodat zij na het flessen van de pups ook nog wat te smullen heeft. De groeitabel is weer ingevuld en voor vandaag heb ik tevens wat leuke foto's en vertederende filmpjes. Veel plezier met kijken en tot morgen!

 
 

 

10 januari;

Morgen zijn onze pupjes alweer 7 dagen oud!

We zullen de nestperiode dan vanaf morgen gaan vervolgen op een nieuwe pagina: "week 2".  Voor nu nog twee collages met een aantal foto's van vandaag van onze heerlijke tevreden pups, en een filmpje van de klauterkunsten van reutje (effen)zwart!

 

 

 

Hierbij willen wij iedereen heel hartelijk bedanken voor de ontzettend leuke reacties n.a.v. ons puppydagboek!

 

 

Lid VISJ (Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden)  - Raad van Beheer - FCI