Week 2

 

 

11 januari;

En dan zitten de eerste belangrijke en ook wel spannende 7 levensdagen van onze Spinonebaby's erop.  Het is een heel gezin zo, en enorm veel, maar vooral ook enorm dankbaar werk als je ziet hoe geweldig ze allemaal deze eerste week zijn doorgekomen! In de komende week zal er weer van alles gaan gebeuren, wellicht zullen de pupjes hun eerste stapjes gaan maken en zullen hun oogjes gaan ontluiken... We gaan het zien, want ik probeer ondanks mijn flink toegeslagen griep toch iedere dag een update te maken. Niet handig, het laatste dat ik nu kon gebruiken in deze eerste vermoeiende periode was ziek worden. Maar het is niet anders. Hopen dat het binnen enkele dagen weer voorbij is. De groeitabel is ook weer bij gewerkt, en te zien is dat alle pups hun geboortegewichten bijna tot ruimschoots verdubbeld hebben. Top! Het zijn mooie stevige pups met een gezonde postie eet- (lees: drink) lust!

Veel plezier met het volgen van onze Italiaantjes in deze nieuwe levensweek!

 

12 januari;

Er zijn altijd wel wel weer een paar leuke, grappige of vertederende momenten dat je denkt had ik nu de camera maar in mijn handen. Meestal ben je dan te laat. Maar je kunt er ook gewoon op zitten wachten, met zo'n groot gezin liggen er altijd wel een paar pups in een uiterst fotogenieke houding! Voor vandaag een collage van enkele van deze momentjes op levensdag 8 van onze Spinonefamilie:

 

 

13 januari;

Zaterdagmorgen flesvoeding met "mama" Sandra!

Gezellige zaterdag gewenst en tot morgen!

 

14 januari;

Vandaag zijn onze pupjes 10 dagen oud!

Ongelofelijk maar waar... aan de "melkbar" is het weliswaar heel even een drukte als mama Ginger haar intrede in de werpkist doet en  rustig languit gaat liggen om haar pups te zogen, maar in no-time zijn alle tepels bezet en ligt de rest in afwachting tot het na een 10-tal minuten opnieuw toeschieten van de moedermelk. Dan komen de "pechvogels" van de eerste ronde aan bod. Aan het einde van iedere voeding hebben dan ook alle 13 pupjes hun buikjes weer gevuld, en krijgen ze van mij op dit moment enkele keren per dag een aanvulling met het flesje. Gaat super zo, en het grut groeit als kool! Na het voeden worden alle billetjes uitvoerig gewassen, en valt ieder tevreden in een diepe slaap.

 

 

De puppybandjes hangen klaar voor gebruik, maar zijn nog net even te ruim. Een paar daagjes wachten nog.

 

 

Als afsluitertje van vandaag een foto van ons "kaaskopje'", een van de witste pups van het nest, reu blauw. En al zullen de meeste pups straks bij het chippen pas hun naam toegewezen krijgen, van deze pup weten we al dat hij de naam FLAVIO toegewezen zal krijgen, omdat Flavio "met blonde haren" betekent in het Italiaans.

 

15 januari;

Er zijn 26 prachtige Spinone-oogjes aan het ontluiken!

Ook zijn vandaag de eerste voorzichtige wankele stapjes gezet. Weliswaar alleen als mama Ginger de werpkist betreedt. De ontwikkeling van onze pupjes zal nu heel snel gaan! De pupjes en hun a.s. baasjes zullen het komende weekeinde bij het eerste kraambezoekje elkaar al echt in de ogen kunnen kijken. Ben eens benieuwd hoeveel vonkjes er over zullen springen ...

 

 

 

16 januari;

Een vroege nachtelijke update met een foto van reutje donkerblauw. Bij de meeste pupjes zijn gisteren de oogjes gedeeltelijk open gegaan. Vandaag zullen ze verder ontluiken, en ohhh... wat hebben ze daarmee nu al een innemende uitdrukking!

 

17 januari;

Wat heeft de ontwikkeling van onze pupjes in één dag een enorme sprong  gemaakt! Bijna alle oogjes zijn nu volledig geopend, en enkele pupjes beginnen zo nu en dan al heus rond te stappen door de werpkist. Vandaag heb ik de puppylintjes vervangen door puppybandjes. Sommige pups hebben daarmee een ander kleurtje gekregen. Ik zal morgen de kleurtjes bijvoegen aan de groeitabel en ik zal voor het gemak de oude kleurtjes ook nog even vermeld laten staan. Voor vandaag een rondstappend teefje paars en enkele close-upjes van teefje lichtroze, teefje paars en reu zwart, welke laatste volgens mij veel op zijn papa gaat lijken!

 
 
 
 
 

 

Tot morgen op de nieuwe pagina "week 3"!

 

 

Lid VISJ (Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden)  - Raad van Beheer - FCI