De nest reŁnie 2018

van 9 wit-oranje Spinone Italiano pups en hun vader en moeder

 

Zondag 21 oktober,


Voor vandaag organiseerden wij een reŁnie van ons Spinone Italiano nest.

Om moeder Ginger weer met haar pups te herenigen, maar zeker ook om hun eigenaren weer te zien, en te bekijken hoe ons Spinone nest tot dusver was uitgegroeid. Op onze uitnodiging naar de baasjes van onze inmiddels 9 maanden jonge pups werd enthousiast gereageerd, en maar liefst 9 (van de 13) pups en hun eigenaren konden er vandaag bij zijn. De natuur was al volop in herfst, maar wel met de uiteindelijke temperatuur van 18įC. Wat een fantastische dag!

Als verrassing voor onze pupeigenaren hadden wij Lucca (de vader van het nest) en zijn eigenaren uitgenodigd, want vrijwel niemand had hem ooit in levende lijve ontmoet. Uiteindelijk werd het een familiereŁnie van bijna het voltallige nest en hun vader en moeder; maar liefst 11 wit-oranje Spinoni! Verder waren aanwezig Dashond ruwhaar Ole en de bruine roan Spinone Nona, zij horen bij de gezinnen van twee van onze pups.

Een verslag van deze stralend zonnige dag op een prachtige locatie; het Reindersmeer te Well in Limburg d.m.v. foto's en films. Veel kijk- en leesplezier!

 

11.00 uur;

Bijeenkomst op de parkeerplaats van bezoekerscentrum "de Maasduinen". Zo geweldig leuk om onze pups 1 voor 1 aan te zien komen! Zouden ze elkaar en ons nog herkennen? In ieder geval waren allen blij en enthousiast om elkaar en ons te zien.

We hadden voor koffie, thee en cake gezorgd, want de meeste mensen moesten van ver komen. Onder het genot van "een bakkie" en cake wachten we tot iedereen er is.  En wat zijn ze groot geworden!
Voor alle pupeigenaren was het een grote verrassing dat we de vader van het nest, Lucca, en zijn baasjes ook hadden uitgenodigd. Daar komen ze aan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We begroeten en bewonderen elkaars honden, en dan gaan we op pad. We maken een wandeling langs het mooie Reindersmeer en door de Maasduinen. Een route die ruim anderhalf uur zal gaan duren. Mits de overtocht van het meer vlekkeloos gaat verlopen...
 
 
 
 
 
De eerste familiefoto. Althans, een poging daartoe. Het is nog niet zo eenvoudig als je een blij elftal wilt rangschikken.
Gelukt!
En dan weer aan de wandel...
 
We halveren de wandeling rondom het Reindersmeer d.m.v. het trekpontje, en daarmee heeft onze route een lengte van ongeveer 4 km. Het eigenaresse van een van de reuen kan niet zo ver lopen en gaat terwijl wij rond het meer lopen terug naar het bezoekerscentrum, en wacht daar op onze terugkomst. Maar eerst nog een familiefoto aan het water:
En dan verdelen we de groep mensen en Spinoni in tweeŽn en gaan we per groep in het pontje het meer over. In de eerste instantie is het pontje te zwaar geladen, maakt water en komt niet van de plek. Even wat mensen euit.. lachen!
En na hun overtocht is groep twee aan de beurt. Allemaal het pontje in, en de mannen mogen het zware werk verrichten...
 
 
 
Papa Lucca geniet er ook van.
Vervolgens gaan we de Maasduinen in en maken we opnieuw een familiefoto.
 
 
Wat een geweldig mooi uitzicht over het meer!
 
 
 
 
Jammer dat ze hier niet los mogen hoor! Beneden papa Lucca (geen waterliefhebber) die nu dan toch te water gaat. Voor hem staat zijn dochter leonora v.d.Turfhoeve (Elena) en moeder Ginger.
 
 
 
En na de wandeling om het Reindersmeer belanden we bij het openlucht theater, waar mijn wederhelft (die de wandeling ook niet mee kon lopen) ons opwacht met koffie, thee, frisdrank, en diverse Limburgse vlaaien en cake. Dat gaat er wel in na een stevige wandeling! Voor onze Spinoni hebben we emmers water meegebracht en voor allen een versnapering. Ook het bazinnetje van Dolce Vita v.d.Turfhoeve -Luna- (teefje rood) had voor iedere pup een snoepzakje meegebracht met een gekleurd lintje overeenkomstig hun kleur bandje in het nest. Leuk!
 
Onze Elena (bij sandra op schoot) met haar broer Sepp
 
 
 
 
Puccini v.d.Turfhoeve- roepnaam Fido - (pup met het paarse bandje). Wat een prachtige jonge reu!
En links Bacci, een super jachthond in de dop! Volgens de eigenaresse (die een jachthondenschool heeft) de snelste Spinone ooit in de jacht. Leuk dat ze zoveel plezier hebben en dat hij ook in opzicht van jachteigenschappen aan alle wensen voldoet. Rechts Fido met de pet op!
 
 
 

En dan als laatste hier beneden nog een film met nog meer foto's en korte films van onze Spinone-familiereŁnie.

Rest mij nog om alle baasjes en hun prachtige honden te bedanken voor hun komst! Het was een fantastische dag dankzij jullie!

 

 

v.d.Turfhoeve Spinone Italiano - www.spinone-italiano.nl