Over ons

Als Liefhebster van newfoundlanders en sedert 1990 fokster onder de kennelnaam "v.d.Turfhoeve" heb ik inmiddels 30 jaar ervaring als kynologe en exposante. De liefde voor Newfoundlanders en het leven met deze vriendelijke, zachtaardige "beren" beheerst al ruim een kwart eeuw onherroepelijk ons leven.

Begin 2016 deed ook de Spinone Italiano zijn intrede in huize "v.d.Turfhoeve". Deze robuuste hond, met zijn eigenzinnige maar extreem zachte, nobele karaktereigenschappen en de voor het ras typerende bijna menselijke expressie, doet onze harten smelten. Na uitgebreid speurwerk besloten wij een wit-oranje Spinone in ons gezin te verwelkomen en Ginger deed haar intrede.

Ik (Angelique) ben gediplomeerd Ondernemer Asiel-Pension-Kennel , hetgeen in het kort inhoudt dat ik vakbekwaam ben om een Asiel, Honden en kattenpension, kennel en/of cattery zelfstandig te ondernemen, te starten, runnen of te beheren (voorheen. vakbekwaamheid Honden en kattenbesluit). Hiermee voldoe ik ruimschoots en in alle opzichten aan de nieuwe Wet Dieren (Besluit houders van dieren). Ondanks dat er voor ons hiermee diverse mogelijkheden te creëren zijn prefereren wij het om het fokken van onze pups hobbymatig, in huiselijke kring en op kleine schaal te (blijven) verrichten. Per slot zijn onze honden onze huisgenoten, en is het leven met hen onze liefhebberij. Het is dan ook vanuit deze passie en niet op de laatste plaats vanuit het verantwoordelijkheidsgevoel t.a.v. onze honden dat ik deze opleiding ben gaan volgen. De beroepsopleiding Ondernemer Asiel-Pension-Kennel heb ik gevolgd- en met succes afgerond op Groenhorst Barneveld/Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer en run ik met veel liefde, plezier maar vooral ook veel passie mijn eigen trimsalon. Trimsalon Make-It-Easy heeft ook een eigen website. De trimsalon website vindt u onder de betreffende knop op de indexpagina.

Wij wonen in het buitengebied van het midden-limburgse Horn (Nederland). In de prachtige,  bosrijke omgeving van Horn en Beegden kunnen wij dagelijks met onze honden genieten van een stevige bos- heidewandeling.

Een nestje fokken;

Wij vinden het buitengewoon belangrijk om een gezonde en in alle opzichten rastypische Spinonegeneratie op de wereld te zetten. Het welzijn van de mama & haar pupjes, en de hygiëne tijdens de nestperiode staan bij ons zeer hoog in het vaandel! Daarvoor besparen wij kosten noch moeite!

Wij fokken met onze Spinone teven maximaal 1 nestje per 12-24 maanden. Een oudercombinatie zal ten allen tijde voldoen aan de gezondheids- en welzijns reglementen van de Raad van Beheer en de Normenmatrix, welke is opgesteld voor het verantwoord fokken van het ras. Ouderdieren zijn HDA en CA vrij. Wij streven voortdurend naar robuuste en rastypische nakomelingen, waarbij gezondheidwelzijn en het combineren van een niet- of nauwelijks verwante bloedlijn voorop staat. Vooral dit laatste is binnen de kleine populatie van ons ras moeilijk, maar uitermate belangrijk om het ras de gezondheidsstatus te laten behouden zoals het deze nu heeft!
Onze pups groeien gedurende de gehele nestperiode in huis op. Hierdoor geven wij hen de meest optimale start en socialisatieHygiëne en een liefdevolle opvoeding binnen ons gezin is prioriteit nr.1 tijdens hun eerste belangrijke levensweken.

Buiten de enorme hoeveelheid tijd én de kosten die gepaard gaan met het fokken en grootbrengen van een nestje pups, besteden wij erg veel zorg en aandacht aan de socialisatie van de nieuwe wereldburgertjes zodat deze als goed gesocialiseerde pups hun nestje rond de leeftijd van 9 weken te mogen verlaten. Veel visite over de vloer, het wennen aan alle huiselijke geluiden en dagelijkse beslommeringen, en héél veel geknuffeld worden is vanzelfsprekend! De pups worden grootgebracht in onze huiskamer, maar hebben bij mooi weer ook alle gelegenheid en heel veel ruimte om buiten alle nieuws te ontdekken en lekker te spelen en ravotten.

Bij het plannen van een nestje hebben wij de intentie om een pupje aan te houden.

Wij zijn gedurende de 8 weken dat de pups binnen ons gezin leven, zeer intensief met ze bezig. Kortom, wij leggen hierin onze ziel en zaligheid. Onze pups gaan ons zeer aan het hart, en U zult begrijpen dat wij dan ook nogal wat eisen stellen aan de toekomstige pupeigenaren. Wij zullen ervan verzekerd willen zijn dat de nieuwe eigenaren zoveel mogelijk weten over het verantwoord grootbrengen van hun pup, en wat de voor en tegens zijn van het hebben van een Spinone.

Indien U wat meer informatie wilt bent U van harte welkom om ons te bezoeken. (nu i.v.m. Corona liggen de mogelijkheden misschien anders) Omdat wij de tijd inplannen en de rust willen hebben voor een kennismaking geschiedt deze uitsluitend na telefonische afspraak.

Wij wensen U veel lees-en kijkplezier op onze website!

Met vriendelijke groet, Angelique Bultman tel.: 0475 - 583122