Ras:   Spinone Italiano
 Naam:   stamboomnaam: Stannamore Dora Elettra, roepnaam: Ginger, troetelnaam: Baby
 Geslacht:   Teef
 Kleur:   Wit-oranje
 Geboren:   30-11-2015
 Titels:  NL.J.Kamp '16, JW'16 , W'16, BENELUX JW'16, BENELUX W'16, BEST IN SHOW puppy KCM VISJ '16
Gezondheidsonderzoeken :   CA: vrij ,   HD-A (NW40)

 

Hoe kwam De Spinone in ons gezin?
 
 

Een Spinone Italiano te bezitten... dat was al langer de hartewens van onze dochter Sandra. Maar wij (haar ouders), fokkers wie al bijna 30 jaar ons hart aan de Newfoundlander hebben vepand, waren niet zomaar over te halen. We gingen ons eerst maar eens goed oriŽnteren, het maken van het benodigde "huiswerk" waarvan ik verwacht dat een potentiŽle Newfie eigenaar dit doet of gedaan heeft indien men bij ůns voor een pupje aanklopt. En na een grondige speurtocht naar- en důůr de eigenschappen en gezondheid van dit ras gingen we vervolgens op zoek naar een fokker. Er volgde een huis/kennelbezoek en ter plekke sloeg de vonk over! Wat een heerlijke, lieve en zachtaardige hond. Wij wachtten geduldig, ruim anderhalf jaar lang, op Sandra's (en inmiddels ook onze) hartewens; een wit-oranje Spinone teefje. 

Hoe enorm hadden we uitgekeken naar de dracht en geboorte van "onze" baby Spinone, maar hoe groot werd ook de twijfel toen we enkele weken voor de geboorte van het nestje van Spinonemoeder Dora, het verschrikkelijke nieuws (maag- en slokdarmkanker) over de gezondheid van mijn man kregen.

Onze beslissing ging niet over ťťn nacht ijs en Ginger kwam toch in ons leven. Vanaf dag 1 bracht zij met haar jolige uiterlijk en gedrag, en niet op de laatste plaats met haar ontzettend lieve, zachtaardige karakter, wat extra kleur en plezier aan ons gezin in een loodzware periode.

De kennismaking met onze Newfoundlanders verliep super. Hoe geweldig past deze gemoedelijke en zachte ziel bij het karakter van onze Newfoundlanders. Wij hebben geen moment spijt gehad, de komst van Ginger bleek een welkome aanvulling welke wij voor geen goud hadden en zouden willen missen!

Maak op deze pagina nader kennis met onze geweldige Spinone jongedame Ginger, van klein pupje tot knappe jongedame met inmiddels 5 officiŽle kampioens titels op zak!

 
Ginger met haar (uit haar eerste nest bij ons gebleven) dochter Elena (Leonora v.d.Turfhoeve) hier exact 17 weken
 
En hier is dochter Elena (Leonora v.d.Turfhoeve) 9 maanden oud (links Elena, rechts moeder Ginger)

 

Foto's van Ginger vanaf de leeftijd van 7 weken:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Showen met Ginger ...

Zoals aan haar fokster beloofd gingen wij met Ginger al op jonge leeftijd naar enkele shows. En zij heeft daarbij al hoge ogen mogen gooien! Haar debuut maakte zij op de KCM van de VISJ (Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden), een kampioenschapstentoonstelling met dubbel CAC voor de Italiaanse rassen Bracco Italiano en Spinone Italiano. Ginger stond met haar 8 maanden in de teven puppyklasse en won haar klasse. Later op de dag mocht zij tegen de beste Spinone puppyreu en ook daar mocht Ginger weer achter het bordje 1. Na de keuringen van beide Italiaanse rassen mocht de beste Bracco puppy tegen Ginger als de beste Spinone puppy, en uiteindelijk kozen de keurmeesters van beide rassen voor Ginger als BEST IN SHOW PUPPY. Het werd een mooie start start van een glansrijke carriŤre!

 

Op de internationale hondententoonstelling te Maastricht, waar 11 Spinoni waren ingeschreven, werd Ginger U1 in de Jeugdklasse, en daarmee Benelux Jeugdwinster. Later werd zij Beste Teef (CAC) en liet daarmee 3 Kampioensklasse teven achter zich. Dus ook de titel Benelux Winster 2016 achter haar naam! Als laatste mocht ze tegen de winnende Jeugdreu lopen, en maakte de Sloveense keurmeester Dhr.Branislav Rajic Ginger Beste Jeugdhond. Aan het einde van deze lange dag mocht Ginger dus ook nog de erering in waar zij zich opnieuw super heeft gepresenteerd.

 
 

Voor Ginger was 9 december 2016 een uitermate succesvolle dag op de HOLLAND CUP te Amsterdam!
Zij werd vanuit de teven jeugdklasse (ze was net 12 maanden) U1/CAC/ BOB en beste jeugdhond! In de erekeuring van rasgroep 7 werd zij uitgekozen en mocht ze zich tot een van de beste 6 honden van haar rasgroep noemen. Uit deze 6 honden werden er uiteindelijk slechts 3 geplaatst. Daar zat Ginger niet meer bij, maar hoe trots zijn we op onze jonge Spinonedame!

 
 

YES, Ginger did it!
Op de AMSTERDAM WINNER SHOW 2016 werd Stannamore Dora Elettra (Ginger) U1 in de jeugdklasse, BESTE JEUGDHOND, JEUGDWINSTER 2016 en tevens WINSTER 2016. 
Resultaat van ťťn weekeind Amsterdam (Holland Cup en Amsterdam Winnershow) voor Ginger is: 3 titels (NJK, JW & W) en 4 x CAC (1 CAC Holland Cup, een dubbel CAC vanwege de behaalde Winstertitel, en 1 vol CAC vanwege de behaalde Nederlands Jeugd Kampioentitel) 
Onze Ginger heeft dan hiermee op de prille leeftijd van 12 maanden al 5 officiŽle titels binnen (BENELUX JEUGDWINSTER 2016, BENELUX WINSTER 2016, JEUGDWINSTER 2016, WINSTER 2016, NEDERLANDS JEUGD KAMPIOEN 2016), maar ook al ruim voldoende (5) CAC's (Kampioenschapsprijzen) voor het Nederlands Kampioenschap. "Helaas" krijgt ze deze titel pas na de leeftijd van 27 maanden, maar dat komt t.z.t. ook nog wel...

 
 

Heeft u deze pagina gevonden via een zoekmachine?

Klik dan hier om onze website te bezoeken; www.spinone-italiano.nl