Alessia v.d.Turfhoeve "Lissie"

NEDERLANDS KAMPIOEN

2e plaats Winner Of Winners competitie 2022 Raad van Beheer

 

 

 Ras:   Spinone Italiano
 Naam:   stamboomnaam: Alessia v.d.Turfhoeve, roepnaam: Lissie
 Geslacht:   Teef
 Kleur:   Wit-oranje
 Geboren:   30-04-2020
 Titels: NEDERLANDS KAMPIOEN
Gezondheidsonderzoeken :  CA: vrij ,   HDA NW 40
*Puppyplanning met Lissie:

Augustus 2024 Neem gerust contact op indien u interesse heeft in een pup.

Email: info@dellacasadellalessia.nl
Instagram: www.instagram.com/dellacasadellalessia/

 

Lissie is een nakomeling uit het eerstgeboren nest van onze Imp.reu Buon Viaggio Ross Cynopolis z Arislandu. Het betreffende nest was er een om trots op te zijn; een stel geweldig mooie stevige, robuuste nakomelingen, en we zijn erg blij dat wij de mogelijkheid hadden om Viaggio met moeder Ginger te kunnen combineren en een pup aan te houden. Dit werd Lissie. Een nestzus van Lissie heeft de overtocht naar de UK gemaakt en woont vanaf half augustus 2020 in Wales. Een fotoreportage over haar is elders op onze website te vinden (pagina nieuws). Op de leeftijd van 3,5 maand namen onze dochter Renske en haar partner Lissie liefdevol in hun huis op en heeft Lissie haar forever home gevonden. Met regelmaat komt Lissie bij ons op bezoek of logeren (als haar baasjes werken zijn), en daar beleven wij dan veel plezier aan.

Op 10 mei 2021 is het officiŽle HD onderzoek bij Alessia v.d.Turfhoeve-Lissie verricht en kregen wij de uitslag van de GGW van de Raad van Beheer. Wij zijn erg blij, want Lissie heeft de uitslag HD-A (NW40) gekregen. Tevens is zij CA vrij, en heeft zij inmiddels haar benodigde kwalificaties voor de show behaald. Lissie is daarmee goedgekeurd voor de fok en zal de foklijn mogen voortzetten!

Van karakter is Lissie een echt "meisje". Haar rastypische Spinonekarakter, zielsvolle ogen met de zo voor het ras typerende menselijke expressie en haar prachtige robuuste bouw en formaat maken haar tot een zeer aantrekkelijk geheel. We kijken uit naar de periode dat er weer Internationale Hondenshows georganiseerd mogen worden. Tot die tijd heeft Renske met Lissie al diverse cursussen gevolgd; een puppy- en pubercursus, en een 1-op-1 mantrailing, waar Lissie heeft laten zien hoeveel ze in haar mars (speurneus) heeft. Dit vond ze echt geweldig! Tegenwoordig beoefent Lissie met renske's partner Rens vol enthousiasme de voor baas en hond intensieve sport Canicross.

 Veel plezier met bekijken van de foto's!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Shows:

Lissie heeft inmiddels haar benodigde punten voor de NL.Kampioenstitel binnen! Echter moet zij eerst nog 27 maanden worden en vanaf dan nog minimaal 1/4 punt in de wacht slepen voordat ze de titel definitief toegekend krijgt.

Update 17-09-2022:

Op de Int.Dogshow Maastricht werd Lissie vanuit de openklasse U1/CAC/CACIB en BEST OF BREED! Daarmee is Lissie nu definitief NEDERLANDS KAMPIOEN. Als kers op de taart, werd Lissie in de erekeuring van de grote rasgroep 7 als 3e geplaatst en heeft zij zichzelf gekwalificeerd voor de HOND VAN HET JAAR SHOW 2023!

 
 
 
 
 
 
 
 
Canicross wedstrijd 22-12-2022
Lissie 2 jaar oud
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een fotoshoot van Lissie in de Lente van 2021:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dank aan Groomers Europe (het vakblad voor trimmers/trimsalons), voor wie wij op verzoek met Alessia(Lissie) naar het trimmers Training Centre by Ilse in Amerongen zijn afgereisd voor een foto-shoot, en waarvoor het door mij geschreven Spinone trimschema beschikbaar is gesteld dat zij, met een eigen draai eraan gevende, hebben gepubliceerd in Groomers Europe nr.3 2021. Lissie heeft zich, terwijl ze hier pas 11 maanden oud was, gedragen als een heus fotomodel, vooraf uiteraard door mijzelf tot in perfectie getrimd! Ik ben met deze publicatie in Groomers Europe als trimster ťn als fokster heel blij, want er was tot dusver voor geen enkele trimmer een deugdelijk Spinone trimschema, en voor het gros van de eigenaren was er ook enkel onduidelijkheid.

 
 
Dank aan Groomers Europe en fotograaf Ria van Middelaar-Froma, voor bovenstaande, prachtige fotoshoot van Lissie!
 
 
Uiteraard gaven wij onze puppyeigenaren wel altijd de nodige informatie betreft de vachtverzorging en het trimmen van de Spinone. Speciaal voor Spinone eigenaren is er een Spinone Trimworkshop, welke tevens door mij geschreven is en voor onze pupeigenaren gratis is.  Voor alle andere Spinone eigenaren is deze Spinone trimworkshop (inhoud: 19 pagina's met duidelijke beschrijvingen en foto's) te bestellen bij Trimsalon Make-It-Easy te Horn, Email: coatcare@outlook.com.

Een kleine impressie van wat er in onze Spinone trimworkshop aan de orde komt.

 
 
 
Foto: Anne van der Heul - Moments by Anne fotografie  - Lissie 8 mnd.
 
Foto's boven: Anne van der Heul - Moments by Anne fotografie
 
Foto's boven: Anne van der Heul - Moments by Anne fotografie