Ras:   Spinone Italiano
 Naam:   stamboomnaam: Leonora v.d.Turfhoeve, roepnaam: Elena, troetelnaam: Kleintje
 Geslacht:   Teef
 Kleur:   Wit-oranje
 Geboren:   04-01-2018
 Titels:  JeugdWinster 2018, Winster 2018, Nederlands Jeugd Kampioen 2018
Gezondheidsonderzoeken :   CA: vrij ,   HD: A (NW 40)

 

Elena is de eerstgeboren pup uit het eerste nest van moeder Ginger en vader Lucca.  Op een speciale datum geboren, en vernoemd naar een heel speciaal persoon. Het kon haast niet anders of dit moest voor ons een speciaal hondje worden! Uiteindelijk is zij van wit, harig, koddig pupje uitgegroeid tot een hele mooie en vooral ook een ontzettende lieve zachte Spinone jongedame.

Op haar allereerste show in de RAI te Amsterdam op 14 en 16 december 2018 heeft zij zich van haar beste kant laten zien. Op 14 december allereerst de Holland cup, waar zij als BEST OF BREED (Beste v.h. ras) vanuit de jeugdklasse haar ras mocht vertegenwoordigen in de erering bij rasgroep 7 (staande honden). Elena werd uitgekozen uit de beste 5 van de rasgroep. Later mocht zij zich samen met de Bracco de twee BEST JUNIORS  van rasgroep 7 noemen. Wat ging zij met allure door de ring!

Dag twee, op zondag 16 december, werd de WINNERSHOW 2018 gehouden, en onze 11 maanden jonge dame werd door de Russische  BEST IN SHOW keurmeester mevr. Ekaterina Senashenko verkozen tot BOB (BEST OF BREED), nadat zij eerst door haar BOS (Beste teef) overwinning de titels JeugWinster 2018 en Winster 2018 en op deze dag daarmee twee volle CAC's binnensleepte. Tevens werd Elena BEST JUNIOR.

Elena treedt hiermee in dezelfde voetsporen als haar moeder Ginger deed op de Holland Cup en Winnershow 2016, zelfs met exact dezelfde concurentie in de tevenklasse welke haar moeder Ginger had!

Op de Kerstshow te Venray kreeg Elena wederom een U1 in de jeugdklasse en werd zij beste teef, waardoor zij op deze show opnieuw 2 CAC's in de wacht sleepte en haar titel Nederlands Jeugd Kampioen behaalde.

Elena heeft op de prille leeftijd van 11 maanden hiermee al 5 CAC's (kampioenschapspunten) voor het definitief Nederlands Kampioenschap zijn er 4 benodigd, echter na de leeftijd van 27 maanden komt een rashond pas in aanmerking daarvoor. Nog even wat ouder worden dus. Ik hoef niet uit te leggen hoe enorm trots wij op Elena zijn!

 

 
 

 
Elena als 8 weken oud pupje voor een eerste keer mee naar de ringtraining.
 
Elena (links) samen met moeder Ginger (rechts)
 
Elena als (aangewezen) vrijwilliger op de trimtafel bij de Spinone Trimworkshop 2019
 

Elena als jonge hond van 11 maanden

op de Amsterdam Winnershow

en Amsterdam Holland Cup in de RAI.

Twee dagen op rij BOB (BEST OF BREED),

twee dagen op rij BEST JUNIOR,

en drie CAC's en de titels

JeugdWinster 2018 en Winster 2018 rijker!

 

 
 

Elena & Viaggio - zomer 2020